Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 3-9 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού είναι εδώ και τα θέματα δεν σταματούν παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε. Στην επιφάνεια το θέμα του ΟΑΣΘ της γραμμής 4, της επικείμενης υπογραφής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλα διάφορα. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα καταγράψαμε για εσάς την εβδομάδα που πέρασε. Ας τα δούμε αναλυτικά:

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Συνεχίζεται το θρίλερ με το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργος-Ρίο το οποίο βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία εδώ και 2 χρόνια. Η νέα προσφυγή της ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ απερρίφθη και τώρα αναμένουμε τη συνέχεια η οποία θα είναι είτε συνέχεια του δράματος είτε υπογραφές. Αναμένουμε.

Για τις 31 Ιουλίου μεταφέρθηκε η διεξαγωγή της εκκίνησης δημοπράτησης της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας με τα σχήματα να έχουν πλέον δημιουργηθεί. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν τελικά γίνει ο διαγωνισμός ή θα πάρει και νέα παράταση.

Έξωση στις λαμαρίνες του Μετρό Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει η Αττικό Μετρό προς το τέλος του χρόνου όταν τότε θα έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα έργα πολιτικού μηχανικού στους σταθμούς. Η βασική γραμμή από το Συντριβάνι έως τη Νέα Ελβετία προβλέπεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2020.

Νέες αποβάθρες με ηλεκτροκίνηση απέκτησε ο Κεντρικός Σταθμός της Αθήνας. Η κίνηση τρένων και επιβατών μεταφέρθηκε εκεί και πλέον ο σταθμός, μοιάζει κάπως πιο σύγχρονος, έχοντας όμως πολύ δρόμο μπροστά του.

Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων ΣΔΙΤ στην Κοζάνη. Είναι η πρώτη στο είδος της στην Ελλάδα και κατασκευάστηκε σε 24 μήνες. Ήδη λειτουργεί και φιλοδοξεί να γίνει το μοντέλο για τη διαχείριση των αποβλήτων της χώρας.

Κρατικές οι Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης το 2019. Αυτό αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών με την κατάθεση σχετικού σχεδίου νόμου. Σχεδόν άμεσα είχαμε την αντίδραση τόσο της ΝΔ όσο και της ΔΗΣΥ που μίλησαν για ερωτηματικά και επιφυλάχθηκαν.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Πυκνώνει το δίκτυο πρατηρίου φυσικού αερίου κίνησης. Τουρισμός: Προς αριθμό ρεκόρ 30 εκατ. τουριστών φέτος η Ελλαδα. Προς τα τέλη του 2018 οδεύει η δημοπράτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Στο τέλος του έτους η δημοπράτηση για την ηλεκτροκίνηση στο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τα έργα για τους 3 Ανισόπεδους Κόμβους στο Σκαραμαγκά. Στους 2,2 εκατομμύρια επιβάτες “πέταξε” το Αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ιούνιο.

Στις αρχές του 2019 παραδίδεται ανακαινισμένη η Εθνική Πινακοθήκη.Θεσσαλία: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 4 πρόχειρων φραγμάτων στον Πηνειό. Σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και J&P-ΑΒΑΞ ύψους 68 εκατ.ευρώ. Η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου εγκαινίασε το Μουσείο Teriade στη Μυτιλήνη.Θεσσαλία: Ξεκινά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Προχωρά η κατασκευή του Αγωγού TAP, ξεκινούν εργασίες στη Δυτική Μακεδονία. Σημαντική άνοδο για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport τον Μάιο. Αθήνα: Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο εμπορικό τρίγωνο. Θεσσαλία: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ

 

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας LPG στη Γκάνα για τη ΜΕΤΚΑ. Δύο νέες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήττων άνοιξαν για τους Γαλλικούς Σιδηρόδρομους.

ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα