Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 29 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ακόμα σημαντική εβδομάδα, η πρώτη του Νοέμβρη ολοκληρώνεται και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον στον κόσμο των υποδομών και των μεταφορών παραμένει αμείωτο. Σημαντικότερο γεγονός η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Τελική ευθεία για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο-Αίγιο, σε λειτουργία το 2019. Το τραίνο αναμένεται να ξανασφυρίξει στην Πελοπόννησο μετά από απουσία 12 και πλέον ετών αρχικά με ντιζελοκίνητα τραίνα.

Οκτώ μνηστήρες για το μεγάλο έργο του Νέου Λιμένα Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά. Η επιλογή αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους και τα έργα να ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Μεταξύ «Ελ. Βενιζέλου» και Δουκ. Πλακεντίας από την 1η Νοεμβρίου οι «αεροδρομιακοί» συρμοί της Γραμμής 3 παύοντας έτσι την απευθείας σύνδεση με Μετρό της πόλης και του αεροδρομίου.

This is Athens & Partners: Η μεγάλη σύμπραξη για την ανάπτυξη της Αθήνας. Ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι μεγάλοι φορείς συμπράττουν για 3 χρόνια ακόμα προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός.

Κυρώθηκε από τη Βουλή η σύμβαση για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο ολοκληρώνοντας ένα σήριαλ που κράτησε περίπου 15 χρόνια με αλλεπάλληλους διαγωνισμούς. Τώρα τον λόγο έχουν τα έργα.

Σε τροχιά υλοποίησης το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο με 100εκατ.ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νέο νοσοκομειακό έργο στην Αθήνα και τη χώρα με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019 και να ολοκληρωθούν το 2022.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο ΕΣΠΑ νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων με 31,3 εκατ. ευρώ στη Δυτική Θεσσαλία. Η Ανάπλαση Αθήνας ζητά την μετακίνηση των εξόδων του Σταθμού ΕΞΑΡΧΕΙΑ εκτός της πλατείας. Η Grivalia αποκτά το κτίριο της Ελευθεροτυπίας για να το κάνει πολυτελές ξενοδοχείο. Μεγάλα σχέδια για την Ellinair καθώς απέκτησε νέα βάση στο Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας. Αεροπορική επανασύνδεση Αθήνας-Σκοπίων μετά από 12 χρόνια. Νέο δρομολόγιο από Κέρκυρα προς Λίβερπουλ ανακοίνωσε η Ryanair.

Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία τον Αύγουστο 2018. Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του νέου γυμναστηρίου-κολυμβητηρίου στον Κορυδαλλό. Ξεκίνησε το «Market Test» για το Τερματικό Σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη. ΚΤΥΠ: Φιλόδοξα κτιριακά έργα και νέα γενιά ΣΔΙΤ στα σχέδια της εταιρείας. Ξεκινούν από το 2019 οι γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. ΣΕΒ: ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις για να αντιμετωπιστεί η δημόσια αποεπένδυση. Για Περιβαλλοντική Αδειοδότηση ο άξονας Καλαμάτα-Ριζόμυλος, 200εκατ.ευρώ το κόστος του έργου.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγκαινιάστηκε το νέο εντυπωσιακά μεγάλο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Κοινή κάθοδος J&P ΑΒΑΞ – ΤΕΡΝΑ για νέο Καζίνο 550 εκατ. ευρώ στην Κύπρο.

ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα