Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 24-30 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος ο Σεπτέμβριος, μήνας σημαντικών εξελίξεων και το ίδιο δραστήρια ήταν και η τελευταία εβδομάδα που είχαμε σωρεία σημαντικών ειδήσεων. Οι διαδικασίες καθώς πάμε σε χρόνο εκλογών δίνουν ήδη το κλίμα να πολώνεται σημαντικά. Ας δούμε αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Από ΕΣΠΑ και ΕΤΕπ θα επιδιωχθεί η χρηματοδότηση για την οδική Παράκαμψη Χαλκίδας. Το κόστος που φτάνει τα 230εκατ.ευρώ με τις απαλλοτριώσεις είναι και ο μεγάλος βραχνάς για το Υπουργείο που θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση του.

Ένας χρόνος πλήρους λειτουργίας στην Ιόνια Οδό, τα στοιχεία στα διόδια μίλησαν και είπαν πολλά. Η κίνηση κρίνεται αρκετά ικανοποιητική και πάνω από την πρόβλεψη που υπήρχε.

Μαζί με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού έρχονται ανισόπεδοι κόμβοι σε Κηφισίας και Μαραθώνος. Αυτή είναι η πρόθεση του Υπ.Υποδομών καθώς εκτιμάται ότι η Αττική Οδός έχει κορεστεί και μαζί οι παραπάνω οδικοί άξονες της Αττικής.

Όπως ενημέρωσε από τη Βουλή των Ελλήνων ο Υπ.ΥΠΟΜΕ Χ.Σπίρτζης, ολοκληρώνονται οι 6 από τις 8 εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος και απομένει η ανάθεση στις εργολαβίες 2 και 3.

AECOM-SALFO-Σαμαράς οι ανεξάρτητοι μηχανικοί του ΟΛΘ για τις μεγάλες επενδύσεις που έρχονται. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για τα έργα που υπόσχονται να αλλάξουν την εικόνα του 2ου μεγαλύτερου λιμένα της χώρας.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Κυπαρισσιακό Κόλπο κάνοντας ακόμα ένα μεγάλο βήμα για να ξεκινήσει η έρευνα εύρεσης κοιτασμάτων.

Εγνατία Οδός: Οριστικά στο αντικείμενο η αναβάθμιση σε αυτοκινητόδρομο του Χαλάστρα-Πολύκαστρο. Πρόκειται για ένα τμήμα 44χλμ που ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα και την βόρεια πύλη εισόδου από τα Σκόπια στη χώρα μας.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Επέστρεψε από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα. ΑΔΜΗΕ: Υπογράφηκε η σύμβαση με Ελληνικά Καλώδια – Fulgor για την ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου-Πάρου-Μυκόνου. ΔΕΗ: Καθοριστική συμβολή των ΤΕΡΝΑ και Wärtsilä για την ομαλή ηλεκτροδότηση της Ρόδου το καλοκαίρι 2018. Αναβαθμίζεται ενεργειακά ο ηλεκτροφωτισμός σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι. Σημαντική αύξηση 22,1% στον κύκλο εργασιών του ΟΛΠ το Α’ εξάμηνο 2018. Η ΤΕΡΝΑ μειοδότρια για τους Υποσταθμούς της «μικρής» διασύνδεσης Κρήτης. Επανάκαμψε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία Mall πάνω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Πειραιά σύμφωνα με τον Δ.Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ.Σχίζα.

Ξενόφος (ΤΑΙΠΕΔ): Μέσα στο 2018 η ολοκλήρωση επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης για το Ελ.Βενιζελος. Αεροδρόμιο Πάρου: Επιταχύνεται η υλοποίηση του έργου του Νέου Αεροσταθμού με τη δωρεάν μελέτη ιδιωτή στο Υπουργείο ΥΠΟΜΕ. Καραμανλής για ΟΑΣΑ: Ακριβότερο εισιτήριο, λιγότερα έσοδα και πολύ χειρότερες συγκοινωνίες. Με Δωρεά από την ΤΕΡΝΑ οι κατεδαφίσεις των κόκκινων κτισμάτων σε Κινέτα και Αγίους Θεοδώρους. Καμίνης: Διπλασιάστηκαν οι τουρίστες στην Αθήνα σε σχέση με το 2012.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προτάσεις Κομισιόν για επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης αποβλήτων σε 14 Κράτη Μέλη. CCC: Επείγουσα η ενίσχυση των «πράσινων» οικοδομικών έργων μεγάλης κλίμακας.

ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement
ΑΚΤΩΡ - Εθνική Πινακοθήκη

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα