Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 21 Μαϊου-3 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο σημαντικές εβδομάδες στο χώρο των υποδομών μας μετέφεραν τελικά στο καλοκαίρι. Η κούβέντα για την επέκταση των παραχωρήσεων στους αυτοκινητόδρομους άναψε και ταυτόχρονα η κουβέντα για την ανάγκη προώθησης πολλών νέων έργων για τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας και του κατασκευαστικού κλάδου. Ας δούμε όμως τι συνέβη:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Πλήρως ανισόπεδος γίνεται ο Σιδηρόδρομος από Αθήνα μέχρι Μενίδι. Τα έργα για την Σήραγγα Σεπολίων ολοκληρώνουν την πλήρη ανισοπεδοποίηση του τμήματος Αθήνα-Μενίδι και θωρακίζουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές αλλά και τους πολίτες.

Εγκρίθηκε η Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Γραμμή 4 του Αθηναϊκού Μετρό. Τώρα αναμένεται η ανακοίνωση για την έναρξη της Β`φάσης του διαγωνισμού που θα καταλήξει με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και την ανάδειξη του αναδόχου του “χρυσού συμβολαίου”.

Ο Αυτοκινητόδρομος Μορέας ξεκινά μελέτες αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος του άξονα. Το ίδιο έχουν πράξει και οι υπόλοιποι αυτοκινητόδρομοι σε παραχώρηση προκειμένου να θωρακιστούν οι περιοχές από όπου διέρχονται οι νέοι οδικοί άξονες.

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Καλαμπάκα-Εγνατία. Τώρα αυτό που μένει είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για το τμήμα που έχει κόστος 400εκατ.ευρώ αλλά και η έγκριση από τις Βρυξέλλες για το νότιο τμήμα προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα.

Αυτοκινητόδρομοι: Στο τραπέζι επίσημα πλέον η επέκταση των της χρονικής διάρκειας των Συμβάσεων παραχώρησης στους αυτοκινητόδρομους. Από το Υποδομών έχει ζητηθεί να σταλούν προτάσεις από τους παραχωρησιούχους για συμπληρωματικά οδικά έργα. Σύμφωνα με το Υπουργείο αυτό θα οδηγήσει στη μείωση της τιμής των διοδίων.

Προχωρά ο διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια, επεκτείνεται το σύστημα σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Συγκεκριμένα αναμένεται να ισχύσουν διόδια και στους άξονες Πάτρα-Πύργος και Άκτιο-Αμβρακία.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το 2ο Συνέδριο Υποδομών-Μεταφορών στις 15-16 Μαϊου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα. Σε δημοπράτηση η επισκευή του Προβλήτα Αθηνιού στη Σαντορίνη με 8,4εκατ.ευρώ, η κατασκευή κτιρίου στο Πανεπιστήμιο Πάτρας με 18εκατ.ευρώ και έργα συνδεσης ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη με 7,4εκατ.ευρώ. Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση της Βουλής των Ελλήνων με 3εκατ. ευρώ

Σε δημοπράτηση Κλειστό Γυμναστήριο-Κολυμβητήριο στον Κορυδαλλό με 8,3εκατ.ευρώ και η β`φάση αποκατάστασης του Λιμένα Κω με 25εκατ.ευρώ. Κινεζικό ενδιαφέρον για Σιδηροδρομική Γραμμή που θα φτάνει στο Λιμάνι του Αστακού. Την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Άργος-Ναυπλιο ζητά ο Δήμος Ναυπλιέων. Aecom: Έρχονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των έργων. Οριστικό πράσινο φως για το Academy Gardens, μέσα στο 2018 ξεκινούν τα έργα.

Η Μότορ Όιλ αναλαμβάνει τον διαγωνισμό-χρηματοδότηση της σύνδεσης της με το Σιδηροδρομικό δίκτυο. Σε ανοδική τροχιά οι κατασκευές σύμφωνα με την ICAP. Αρχές του 2019 σε λειτουργία η επέκταση του Τραμ στον Πειραιά. Ελληνικά Καλώδια-Fulgor η ανάδοχος κοινοπραξία για τη Β΄ Φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων. Αστρονομικό το ποσό που απαιτείται για την αναβάθμιση του άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Πέντε μνηστήρες για το 50,1% των ΕΛΠΕ. Σε τροχιά υλοποίησης το Master Plan αντιπλημμυρικών έργων για την Αττική. Αρχές του 2019 σε λειτουργία 10 αιολικά πάρκα στο Αιγαίο από τη ΔΕΗΑΝ

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε πώληση του 49% των αιολικών πάρκων της προχωρά η EDF. Επιταχύνεται η προσπάθεια για τον εκμοντερνισμό του Μετρό της Νέας Υόρκης. Στη Siemens το σύστημα ελέγχου συρμών για την επέκταση της γραμμής 14 του Παρισινού Μετρό. Δρομολόγηση 2 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στον Αγ. Αντώνιο Θεσσαλονίκης. Προχωρά η απαλλοτρίωση 8 ακινήτων στο Δήμο Αθηναίων.

ypodomes.com

 

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα