Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 19-25 Ιουνίου 2017

Δημοσιεύθηκε

στις

Η προτελευταία εβδομάδα του Ιούνη τελείωσε και οι εξελίξεις σε υποδομές και μεταφορές συνεχίζουν να είναι σημαντικές. Όπως όλα δείχνουν ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα δώσει αρκετές συγκινήσεις. Το σημαντικότερο νέο είναι η παράδοση σε λειτουργία του Ανισόπεδου Κόμβου της Λαχαναγοράς στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης που είναι και η επίσημη νέα πύλη στη δυτική πλευρά της πόλης. Ας δούμε αναλυτικά:

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Στερεύει ο χρόνος για τη Σιδηροδρομική σύνδεση της Πάτρας με το νέο δίκτυο της χώρας καθώς αυτό πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του 2022. Στο ίδιο πλαίσιο πρόταση για μερική υπογειοποίηση έκανε το ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Advertisement

Επιπλέον 80εκατ.ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ εξασφάλισε το Υπ.Υποδομών που μαζί με τα 30εκατ. της Περιφέρειας Αττικής δημιουργούν μία “μαγιά” 110εκατ. για την αγορά νέας γενιάς ηλεκτρικών και φυσικού αερίου λεωφορείων. Το πλάνο θα έχει και συνέχεια.

Στη Θεσσαλονίκη είχαμε το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας καθώς τέθηκε σε λειτουργία από τις 23.6 Ανισόπεδος Κόμβος Λαχαναγοράς, Κ16. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο κόμβο από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα ο οποίος έχει 12 διαφορετικές επιλογές όδευσης. Είναι η πύλη της Περιφερειακής οδού της πόλης.

Πράσινο φως από το ΣτΕ για το Academy Gardens, στόχος η οικοδομική άδεια τώρα. Το έργο 300εκατ.ευρώ πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες του προς το τέλος του έτους και αναμένεται να απασχολήσει περίπου 2.000 άτομα. Η κατασκευή αφορά ένα mall με πολυποίκιλες δραστηριότητες που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε εφαρμογή τριετές Εθνικό Σχέδιο για τα logistics. Σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2018 η Παράκαμψη Βόνιτσας, τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Αμβρακίας Οδού. Αναβαθμίζεται το Θεμιστόκλειο Στάδιο Πειραιά. Το σχήμα Σαββίδη επίσημα προτιμώμενος επενδυτής για το 67% του ΟΛΘ. Στην Αμερικανική Hines πέρασε το Ξενοδοχείο Athens Ledra. Για τις 6 Ιουλίου αναβάλλονται τέσσερις νέες πεζοδρομήσεις στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.

Advertisement

Οκτώ χρόνια ζωής για το Μουσείο της Ακρόπολης. Νέα εποχή για τον ΑΔΜΗΕ-Ολοκληρώθηκε ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός.
Ελ.Βενιζέλος: Μετά από πολλά χρόνια η Αθήνα συνδέθηκε απευθείας με Σιγκαπούρη μέσω της εταιρείας Scoot. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου βραβεύεται για πρώτη φορά με το CRI PASS από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Διασύνδεση Κυκλάδων: Δημοπρατείται η αντικατάσταση υποβρύχιων καλωδίων στο τόξο Λιβάδι-Άνδρος-Τήνος. Ξεκινά μελέτη για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Ναύπλιο. Αθήνα-Αστυπάλαια σε μόλις μία ώρα, όλο το καλοκαίρι, όλο το χρόνο. Την επίσημη έναρξη εργασιών για την κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Σερρών ανακοίνωσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Στις 3 Νοεμβρίου πήγε ο διαγωνισμός για την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ. Νέες θαλάσσιες περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων απο το ΥΠΕΝ. Αναλογική χρέωση διοδίων μέσω δορυφόρων επεξεργάζεται το Υπουργείο Υποδομών. Νέα πλωτή δεξαμενή θα εγκαταστήσει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Στο ΕΣΠΑ η ολοκλήρωση αποχετευτικών έργων στον Δήμο Σουλίου.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η General Electric δημιουργεί κοινοπραξία 2 δισ.ευρώ για την εκμίσθωση αεροσκαφών. Σχέδιο Γιούνκερ: Κινητοποίηση επενδύσεων άνω των 200 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διεκδικεί το Αεροδρόμιο Βελιγραδίου. Η Κομισιόν ενέκρινε 2,7δισ.ευρώ για έργα μεταφορών, μέσα και η Ελλάδα. Σύδνευ: Ανατέθηκε το χρυσό συμβόλαιο για Γραμμή Μετρό που διασχίζει το Λιμάνι. Το 2020 σε λειτουργία ο Ελληνό-Βουλγαρικός Αγωγός Φυσικού Αερίου

ypodomes.com

Advertisement

Advertisement
 SINTECNO
Advertisement

Facebook

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα