Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 17-31 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος και για τον Ιούλιο. Ένας από τους πλέον παραγωγικούς μήνες για υποδομές και μεταφορές που έδωσε μεγάλες ειδήσεις και είχε πολύ σημαντικές εξελίξεις. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά τι συνέβη το διάστημα των 2 τελευταίων εβδομάδων, πριν πιάσουμε την θερινή ραστώνη του Αυγούστου. Ας δούμε:

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ
Πλησιάζει το σταθμό του Πειραιά ο Μετροπόντικας Ιππόδαμος και εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα η διάνοιξη θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ η επέκταση θα δοθεί σε λειτουργία τμηματικό το 2019 και το 2021.

Υπεγράφη η σύμβαση για τo ΣΔΙΤ Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ήπειρο. Πρόκειται για την 4η μονάδα της χώρας η οποία θα λύσει το πρόβλημα σε όλη την Περιφέρεια. Σύμφωνα με τη σύμβαση η Μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το 2019.

Ξεκινά η κατασκευή για το Νέο Γήπεδο της ΑΕΚ. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 26 Ιουλίου και την επομένη κιόλας, ξεκίνησαν τα πρώτα χωματουργικά έργα. Στόχος είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια.

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Η ΙΝΤΕΡΚΑΤ μειοδότησε στην 7η εργολαβία ΒΙΠΕ-Κάτω Αχαγιά. Τώρα απομένει η 8η εργολαβία για να ολοκληρωθεί η σειρά των δημοπρατήσεων. Επόμενα βήματα η έγκριση του Φακέλου Μεγάλου Έργου, η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η εκκίνηση της προσυμβατικής περιόδου που θα μας οδηγήσει στην υπογραφή των συμβάσεων. Υπολογίζεται πως τα έργα θα ξεκινήσουν το 2018.

Στην κυκλοφορία δόθηκε το προτελευταίο τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα μήκους 27χλμ. Με αυτό το τμήμα ο αυτοκινητόδρομος έφτασε τα 182χλμ αφήνοντας ως τελευταία εκκρεμότητα το βόρειο άκρο από την Πέρδικα μέχρι την Εγνατία. Το νέο τμήμα μειώνει την χρονοαπόσταση κατά περίπου 20 λεπτά, εξαλείφοντας τις επικίνδυνες στροφές του Μακρυνόρους.

 

Advertisement

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Κομοτηνή: Σε δημοπράτηση αποχετευτικό έργο 11,8εκατ.ευρώ σε Φανάρι-Αρώνη-Παραλία Μέστης και η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στη Νέα Σμύρνη με 20,8εκατ.ευρώ. Θεσσαλονίκη: Στην One Outlet πέρασε η Αγορά Μοδιάνο. Υπεγράφη η σύμβασης για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Βοιωτία. Ψηφίστηκε από τη Βουλή η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Στο τέλος του έτους μετατέθηκε η ολοκλήρωση του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό. Εγνατία Οδός: Αναβολές στις δημοπρατήσεις κατασκευής διοδίων.

Ξεκίνησε ο δεύτερος Μετροπόντικας τη διάνοιξη της γραμμής Καλαμαριάς. Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το mega τουριστικό project των 1,3δισ.ευρώ Atalanti Hills. Τέλος Σεπτεμβρίου επανέρχονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Δράμα-Αλεξανδρούπολη. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η Νέα μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 19,7 εκατ. ευρώ.

 

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Γαλλία κλείνει 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες μέχρι το 2025. Νέο ρεκόρ ταχύτητας από Drone με 262χλμ/ώρα. Ο Ισπανικός “ΟΣΕ” εξέδωσε το πρώτο Πράσινο Ομόλογο για Σιδηροδρομικά έργα. Ρουμανία: 6,8δισ.ευρώ από την Ε.Ε. για μεγάλα έργα υποδομής την περίοδο 2014-2020. Ινδία: Στόχος, ηλεκτροκίνητα όλα τα οχήματα μέχρι το 2030. Siemens και Bombardier σε συζητήσεις για συνδυασμένες μονάδες κατασκευής τρένων. Μη δεσμευτική προσφορά για την Alitalia από τη Ryanair. Ρυμουλκείται πλωτό αιολικό πάρκο από τη Νορβηγία στη Σκωτία.

ypodomes.com

 

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα