Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 13-26 Αυγούστου 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο εβδομάδες θερινής ραστώνης Αυγούστου ολοκληρώθηκαν και μέσα σε αυτό το διάστημα λίγα πράγματα κινήθηκαν στους χώρους των υποδομών και των μεταφορών. Κυρίαρχη είδηση το πρώτο τρένο υψηλών ταχυτήτων που έφτασε στην χώρα μας από την Ιταλία. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Ξεκινούν οι τελικές μελέτες για τη νέα Σιδηροδρομική Γραμμή Καβάλα-Τοξότες Ξάνθης. Πρόκειται για τμήμα της Ανατολικής Σιδηροδρομικής Εγνατίας και μαζί με το τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα θα μειώσει κατά 3 ώρες το δρομολόγιο Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.

Pendolino: Στις 25 Αυγούστου έφτασε στη χώρα μας μέσω Βαλκανίων το πρώτο Ιταλικό τρένο υψηλών ταχυτήτων. Το τρένο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην 83 ΔΕΘ, θα ξεκινήσει δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Κατερίνη και θα μπει στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη όταν ολοκληρωθούν τα έργα.

Μετρό Αθήνας: Μάχη με το χρόνο για τη λειτουργία των σταθμών ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ. Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία των 3 σταθμών ξεκίνησε καθώς αυτή προβλέπεται στο τέλος Ιουνίου 2019.

Τελευταίο κατοστάρι για την ολοκλήρωση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας-Θεσσαλονίκης με τα τελευταία προβλήματα να συμπυκνώνονται στην περιοχή της Εκκάρας στη Σιδηροδρομική Γέφυρα 26. Εδώ ο αγώνας γίνεται να ολοκληρωθούν τα πάντα στο τέλος Οκτωβρίου.

Οι Αυτοκινητόδρομοι έφεραν σημαντική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η μείωση αυτή μοιράζει χαμόγελα για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των θανάτων στους Ελληνικούς δρόμους.

Ξεκίνησε το έργο της “μικρής επέκτασης” του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος, η ΑΚΤΩΡ ανάδοχος. Τα έργα έχουν πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα και η ολοκλήρωση τους θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μάη 2019. Είναι το έργο-προάγγελος της μεγάλης επέκτασης του Αεροδρομίου που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκοινωνίες Αθήνας: Ζωνικό γίνεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο, έρχονται νέα λεωφορεία. Οι ζώνες θα καθοριστούν από την ανάλυση των στοιχείων που συλλέγει ο ΟΑΣΑ. Η λειτουργία θα φέρει αναλογικότητα στη χρέωση των αστικών μεταφορών και αυξήσεις σε αυτούς που μετακινούνται από τα προάστια.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Ikos Aria: Νέα μεγάλη τουριστική επένδυση 90εκατ.ευρώ στην Κω. Αύξηση στην επιβατική κίνηση τον Ιούλιο στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Fraport. ΥΨΗΠΤΕ: Προκηρύχθηκε με 19,3 εκατ. ευρώ ο διαγωνισμός για το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής Εγγράφων. Υπεγράφη το έργο αποχετευτικού δικτύου στη Μελίκη Αλεξάνδρειας και έργο λυμάτων στη Χαλκίδα. Παράταση στο διαγωνισμό Γ’ Φάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων.

Καρδίτσα: Σε δημοπράτηση με 13,3εκατ.ευρώ το μεγάλο οδικό έργο Δέλτα-Παλαμά. Η ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ μειοδότησε στα αντιπλημμυρικά έργα σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. Νέο αιολικό πάρκο 16 MW θα κατασκευάσει η Iberdrola στη Βοιωτία. Υπεγράφη και ξεκινά αντιπλημμυρικό έργο θωράκισης του Σπερχειού ποταμού. Κατατέθηκαν οι τεχνικοί φάκελοι για τα υδατοδρόμια Λευκάδας και Μεγανησίου. Ο Ιωάννης Χαρωνίτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. H SICAP ανάδοχος των έργων κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου στην Κόπραινα Άρτας. Ξεκίνησε το έργο επέκτασης του διαδρόμου προσαπογείωσης στο Αεροδρόμιο Σύρου. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο βαγόνι του Μετρό. Αλεξανδρούπολη: Διαγωνισμός για την μετατροπή 3 αποθηκών του ΟΣΕ σε χώρους πολιτισμού.

Σε δημοπράτηση το έργο αναβάθμισης της Τηελθέρμανσης στην Κοζάνη. Τον Σεπτέμβριο στην κυκλοφορία η Μίνι Περιμετρική Αρτηρία της Πάτρας. Τον Σεπτέμβριο στην κυκλοφορία η Μίνι Περιμετρική Αρτηρία της Πάτρας. Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος: Απευθείας σύνδεση Αθήνας-Σικάγο από το καλοκαίρι του 2019. Στο ΕΣΠΑ μεγάλο έργο αποχέτευσης στις περιοχές Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης. Εκδόθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα για τις Μαρίνες Αλίμου και Χίου. Με δωρεά από την ΑΚΤΩΡ η κατεδάφιση κόκκινων κτισμάτων σε Ραφήνα-Νέα Μάκρη-Μαραθώνα. Η ΑΚΤΩΡ με προσφυγή διεκδικεί το σιδηροδρομικό έργο Ισθμός-Λουτράκι. Προκηρύχθηκε ο πρώτος διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Αττική, συνολικά 3.200 τα κτίσματα.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Energean: Δυνητικοί αξιοποιήσιμοι πόροι 212 δισεκ. κ.μ. αερίου στο Ισραήλ. Μέσω της Ryanair οι κρατήσεις εισιτηρίων για την Air Malta. Ιταλία: Έρχονται πρόστιμα για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα. Turkish Airlines: Συνεχίστηκε η αύξηση σε επιβάτες και εμπορεύματα τον Ιούλιο. Οι Κινέζοι τρέχουν για επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια στην Ευρώπη.

ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα