Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 11-17 Ιουνίου 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία εξαιρετικά πλούια εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τις εξελίξεις να τρέχουν. Σημαντικότερο όλων η ανακοίνωση για τη διπλή δημοπράτηση του ΒΟΑΚ που ανοίγει ακόμα ένα νέο μεγάλο έργο. Γενικότερα η κινητικότητα είναι πολλή μεγάλη και όπως όλα δείχνουν πάμε για ένα καλοκαίρι …ζεστό.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Στα 22εκατ.ευρώ ήταν τελικά η προσφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ΕΕΣΣΤΥ που όπως φαίνεται κλειδώνει την εξαγορά της. Η βελτιωμένη προσφορά αναμένεται να γίνει δεκτή και να πέσουν υπογραφές μέχρι το τέλος του έτους.

Σε διπλή δημοπράτηση βγήκε ο ΒΟΑΚ με συνολικό ποσό που αγγίζει τα 1,4δισ.ευρώ κάνοντας το ένα από τα μεγαλύτερα νέα project της χώρας. Τα έργα ξεκινούν με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Υπεγράφη μετά από 3,5 χρόνια αναμονής το ΣΔΙΤ για τις Μονάδες Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Προβλέπονται συνολικά 3 εργοστάσια που θα λύσουν το πρόβλημα σε όλη την Περιφέρεια. Η κατασκευή θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια.

Εγκρίθηκε η μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας του Sea2Sea, μπαίνει και η Ρουμανία όπως όλα δείχνουν. Επόμενο βήμα η ίδρυση της διακρατικής εταιρείας η οποία θα θέσει τις βάσεις για τα μελλοντικά έργα και την διαχείριση της γραμμής που θα αποτελέσει την περίφημη παράκαμψη Βοσπόρου.

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Πήρε άδεια δόμησης και ξεκινά η μεγάλη επέκταση του Αεροσταθμού. Τα έργα θα διπλασιάσουν την έκταση του και η ολοκλήρωση τους αναμένεται μέχρι το 2021. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου κτιρίου.

Mazzoncini: Απαραίτητη προϋπόθεση η ολοκλήρωση των έργων για να φέρουμε νέα τραίνα, ενδιαφερόμαστε για τις αστικές συγκοινωνίες Αθήνας. Αυτό είπε ο ισχυρός άνδρας της FSI σε συνάντηση του με δημοσιογράφους ενώ τόνισε πως στόχος είναι η γεωμετρική αύξηση των μεγεθών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που την χαρακτήρισε “μικρή”.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε δημοπράτηση νέες Σιδηροδρομικές Γέφυρες στο Γαλλικό Ποταμό με 8,9εκατ.ευρώ. Ιόνια Οδός: Παραδόθηκε στο Υποδομών η μελέτη για τη σύνδεση Αγρινίου. Τα νέα δίκτυα έφεραν αύξηση στις μεταφορές κατά 4,8% το πρώτο τρίμηνο του 2018. Σε δημοπράτηση η ανάπλαση ενός ολόκληρου τετραγώνου με υπόγειο πάρκινγκ στη Νέα Ιωνία με 11,5εκατ.ευρώ. Νέο δρομολόγιο Αθήνα-Χανιά από τη Sky Express. Επαναδημοπρατήθηκαν με 11,6εκατ.ευρώ αντιπλημμυρικά έργα σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με 33,7 εκατ. ευρώ η παράκαμψη Συκεωνας. Στο ΕΣΠΑ η μελέτη αναβάθμισης της διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής ΣΚΑ-Οινόη. Εγκρίθηκε η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το παράλιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Νέοι πανευρωπαϊκοί κανόνες για την ασφάλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Στην Προεδρία της Ένωσης των Αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης η Ελλάδα με τον Βασίλη Χαλκιά. Στη γραμμή εκκίνησης η κατασκευή του Αγωγού IGB το β’ εξάμηνο του 2018.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ηνωμένο Βασίλειο: Συνεργασία Siemens με τη Σκωτσέζικη SSE για την κατασκευή σταθμού ηλεκτροπαραγωγής 840 MW. Η Siemens επελέγη για την προμήθεια νέων συρμών Μετρό για το tube του Λονδίνου.

ypodomes.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα