Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι Εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών: 10-16 Ιουλίου 2017

Δημοσιεύθηκε

στις

Προχωρά το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες έπιασαν και πάλι 40, όμως τα γεγονότα στις υποδομές καλά κρατούν. Παραδόσεις δρόμων, εξαγγελίες και πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα τα οποία μας κράτησαν αυξημένο το ενδιαφέρον. Η σύνοψη της εβομάδας που τελείωσε σας παρουσιάζεται παρακάτω:

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Το Φθινόπωρο η δημοπράτηση για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη. Το έργο αναμένεται να ξεκίνησει το 2018 και να ολοκληρωθεί το 2020 φέρνοντας το ηλεκτροκίνητο τρένο λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Πάτρα.

H Χ.Κωνσταντινίδης μειοδότησε στο μεγάλο έργο του Υποθαλάσσιου Αγωγού Νερού της Αίγινας. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2018 και να ολοκληρωθεί το 2020. Πρόκειται για έργο που θα συνδέσει την Αίγινα με την ΕΥΔΑΠ και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης.

Αυτοκινητόδρομος Ε65: Για το 2018 μεταφέρεται η έναρξη των έργων στο Λαμία-Ξυνιάδα. Στη γραφειοκρατία παραμένει το θέμα της έγκρισης ένταξης στο ΕΣΠΑ του μεγάλου οδικού έργου που θα δώσει νόημα στον Ε65.

Αμβρακία Οδός: Σταδιακά από το 2019 ξεκινά η απόδοση τμημάτων στην κυκλοφορία για την πρώτη εργολαβία. Η εργολαβία σκούπα ετοιμάζεται και η δημοπράτηση της θα γίνει μάλλον στα τέλη του έτους με σκοπό μέχρι το 2021 να έχει ολοκληρωθεί.

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε πλήρης ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή. Έχει μήκος 72χλμ και είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά ρεύμα κατεύθυνσης. Τα εγκαίνια έγιναν επ`ευκαιρίας ολοκλήρωσης του τελευταίου τμήματος από τον Υπ.Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργία από τις 10.7 ο Νέος Ανισόπεδος Κόμβος Ζευγολατιού. Πέλλα: Υπεγράφη η κατασκευή Βιολογικού στην περιοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ξεκινά η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Αιγάλεω. Σύμβαση ΕΑΒ -ΣΤΑΣΥ ΑΕ για επισκευές στο τραμ. To Capitol αλλάζει και γίνεται το πρώτο εκπτωτικό Mall στο κέντρο της Αθήνας. Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η εκβάθυνση του λιμένα Νέων Επιβατών. ΟΤΕ: Δάνειο 300εκατ.ευρώ από την ΕΤΕπ για την ανάπτυξη δικτυακών υποδομών.

Σε δημοπράτηση έργο λυμάτων στην Χαλκίδα με 7,96εκατ.ευρώ, η Διευθέτηση του Ρέματος Κόρμπι στη Βάρη με 20εκατ.ευρώ και η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Νέα Σμύρνη με 20,8εκατ.ευρώ. Μεγάλη αύξηση 10, 3% της κίνησης στα Ελληνικά Αεροδρόμια το πρώτο εξάμηνο του 2017. Με ΣΔΙΤ ο νέος Τερματικός Σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, αναζητείται χρηματοδότηση. Με μεγάλες καθυστερήσεις το έργο επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας προς Κάτω Αχαγιά.

Θεσσαλία: Ξεκινά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ. Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 το Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ηπείρου.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κίνα: Εγκαινιάστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο σε σχήμα αρκούδας πάντα. Τουρκία: Ολοκληρώνεται η αδειοδότηση του Πυρηνικού Σταθμού στο Ακούγιου. Γαλλία: Κλείνει 17 από τους 58 πυρηνικούς αντιδραστήρες μέχρι το 2025. Σουηδία: Σε λειτουργία νέα Προαστιακή Γραμμή 6χλμ στη Στοκχόλμη. Tρυπάνι στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η EBRD χρηματοδοτεί το πρώτο “Green Bond” ύψους 300εκατ.ευρώ στη Λιθουανία. Η Alstom προμηθεύει με 13 τρένα Coradia τον Δανέζικο Σιδηρόδρομο.

ypodomes.com

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα