Connect with us

Ανασκοπήσεις

Οι εξελίξεις στον κόσμο των Υποδομών και των Μεταφορών 1-10 Μαρτίου 2019

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου είναι ήδη παρελθόν και μαζί του και η Καθαρά Δευτέρα. Στο χώρο των υποδομών και των μεταφορών οι εξελίξεις δεν ήταν ραγδαίες, ήταν όμως σίγουρα ενδιαφέρουσες. Σημαντικότερη όλων η είδηση για τις προσφυγές στο ΣτΕ που έχει θορυβήσει τον κατασκευαστικό κλάδο. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΕΑ
Προχωρά ο διαγωνισμός για την Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος. Πλέον βρισκόμαστε σύνταξη προς έγκριση Περιβαλλοντικής Μελέτης και το επόμενο στάδιο θα είναι η κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών από τους διεκδικητές του έργου. Ο Υπουργός ΥΠΕΝ κ.Σταθάκης προανήγγειλε πως το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διασυνδέσεις Κυκλάδων και Κρήτης.

“Καμπάνες” 27εκατ.ευρώ σε κατασκευαστικές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού που παράλληλα ολοκλήρωσε το πόρισμα για τις ξένες κατασκευαστικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δημιουργώντας παράπονα για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Σε δημοπράτηση Νέα Μονάδα Απορριμμάτων στη Χερσόνησο Ηρακλείου με 46,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση που θα εξασφαλίσει την διαχείριση απορριμμάτων στους Ηρακλείου και Λασιθίου και θα κάνει παρελθόν τις απειλές για πρόστιμα.

Γραφειοκρατικός λαβύρινθος η αποκατάσταση-αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων και διατηρητέων κτιρίων. Νομοθεσία και κρίση έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο απόθεμα κτιρίων που παρουσιάζει τραγική εικόνα με την Αθήνα να είναι στην κορυφή του προβλήματος. Ζητείται η εφαρμογή της Σύμβασης της Γρανάδας που λύνει με ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα.

ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Ξεκινά διαγωνισμός παραχώρησης για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά από τον Δήμο του Πειραιά. Ισχυρή κερδοφορία για τα ΕΛΠΕ το 2018. Σε δημοπράτηση η αναβάθμιση του Βιολογικού Βόλου με 12,6 εκατ. ευρώ. Αύξηση και τον Φεβρουάριο στην κίνηση του Ελ.Βενιζέλος. Σε τροχιά υλοποίησης υδρευτικό έργο 22,5 εκατ. ευρώ για Ρέθυμνο και Μυλοπόταμο. Στα 6 καλύτερα Έργα Κοινής Ωφέλειας διεθνώς προκρίθηκε το ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Σερρών. Ισχυρό ενδιαφέρον για το 7ετές ομόλογο της Aegean – Στα 527,7 εκατ. ευρώ οι προσφορές.

Στο Υπουργείο Υποδομών τα έργα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Μάχη για δύο ήταν η αποσφράγιση των προσφορών για τα ηλεκτρονικά διόδια, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες. Ερώτηση στη Βουλή για την πιθανότητα διάλυσης της εργολαβίας στο έργο Αρδάνιο-Μάνδρα. Ανοίγει τις πύλες του τον Οκτώβριο το νέο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι. Σε δημοπράτηση η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου κλειστού γηπέδου μπάσκετ «Πέτρος Καπαγέρωφ» στον Πειραιά. Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και στη Θεσσαλονίκη φέρνει η Cosmote. Δώδεκα νέοι Ευρωπαϊκοί προορισμοί στην Ελλάδα από την Ryanair. Επαναπροκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

 

Advertisement

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοίτασμα 5-8 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στο «τεμάχιο 10» της Κυπριακής ΑΟΖ. Η J&P ΑΒΑΞ αναλαμβάνει μεγάλο οδικό έργο στην Κροατία. Το 1/4 των ευρυζωνικών συνδέσεων παγκοσμίως είναι πλέον μέσω οπτικών ινών. Μεγάλο ενεργειακό έργο στη Λιβύη εξασφάλισε η Μυτιληναίος. Γερμανία: Διευρύνει το χαρτoφυλάκιο δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων ο Όμιλος Lufthansa

ypodomes.com

Advertisement
Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα