Newsroom

Η Κρήτη έχει τεθεί εδώ και καιρό στο προσκήνιο του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, καθώς όχι απλά μεγάλες αλλά και στρατηγικές εξίσου επενδύσεις για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, δρομολογούνται συνεχώς στην ελληνική Μεγαλόνησο. Ειδικότερα, όμως, παρατηρείται ένα μεγάλο ρεύμα συγκεκριμένα προς την Ανατολική Κρήτη και σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα, η Ελούντα, ο Άγιος Νικόλαος.

ROBINSON CLUB IERAPETRA

Ξεκινώντας την ανάλυσή μας, λοιπόν, λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δημιουργία του πολυτελούς Robinson Club Ierapetra. Την επένδυση πραγματοποιεί ο Όμιλος TUI, μέσω της θυγατρικής εταιρείας που έχει εξαγοράσει από το 2017, την «Στέλλα Πολλάρις Κρέτα Α.Ε.».

Το Robinson Club στην Ανατολική Κρήτη (θυμίζουμε ότι από την TUI έχουν ανοίξει ήδη υπό το ίδιο brand το Robinson Club Daidalos στην Κω και το Robinson Club Kyllini Beach στην Κυλλήνη) θα συνιστά ένα συγκρότημα κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας άνω των 800 κλινών, με παροχές τουρισμού πολυτελείας. Σε μία επένδυση της οποίας ο προϋπολογισμός ορίζεται στα 60 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι το έργο αναμένεται να έχει παραδοθεί τον Μάιο του 2020.

ENORME SANTANNA BEACH

Εκτός από το Robinson Club Ierapetra, επίσης τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του ακόμη ένα ξενοδοχείο και πάλι στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για το Enorme Santanna Beach. Σε μία επένδυση που γίνεται από την εταιρεία Enorme Hotels & Villas, η οποία διαθέτει συνάμα άλλα δύο καταλύματα σε Ηράκλειο και (Αμμουδάρα) και Χανιά (Γεράνι). Επισημαίνεται, πως η δυναμικότητα της νέας μονάδας στην Ιεράπετρα θα φτάνει τις 130 κλίνες.

ELOUNDA PENINSULA ALL SUITE HOTEL

Εκτός όμως από εξ’ αρχής κατασκευές ξενοδοχείων, στην Ανατολική Κρήτη προχωρούν παράλληλα και ανακαινίσεις καταλυμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Elounda Peninsula All Suite Hotel (σ.σ. συμφερόντων οικογένειας Σπ. Κοκοτού), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Πηγαδάκια της Ελούντας.

Η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα ανακαινίζεται πλήρως, σε μία επένδυση η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει σε κόστος τα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Απρίλιο του 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναμόρφωσης. Στο πλαίσιο των αλλαγών, συμπεριλαμβάνεται η ανακατασκευή 20 σουιτών και βιλών, η προσθήκη μιας καινούργιας παραθαλάσσιας βίλας 440 τ.μ. με δική της πισίνα και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, καθώς και η κατασκευή δύο νέων κολυμβητικών δεξαμενών.

CAYO EXCLUSIVE RESORT & SPA

Εντός των επόμενων μηνών προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, δυναμικότητας άνω των 160 δωματίων-σουιτών, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και βίλες, στην περιοχή Πλάκα της Ελούντας. Απέναντι για την ακρίβεια από τη Σπιναλόγκα.

Πρόκειται για μία επένδυση της KTISTOR, της οποίας ο προϋπολογισμός ορίζεται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, για την ανέγερση του Cayo Exclusive Resort & Spa.

THE ISLAND CONCEPT

Η αλυσίδα Aria Hotels θα διευρύνει την επιρροή της στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Κρήτης, ολοκληρώνοντας ειδικότερα την άνοιξη του 2020 την επένδυσή της για το The Island Concept.

Στην περιοχή Αλμυρός του Αγ. Νικολάου θα ανεγερθεί ένα ιδιαίτερο και πολυτελές ξενοδοχείο δυναμικότητας 15 δωματίων, σε μία επένδυση που θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Η ιδέα γύρω από το The Island έγκειται στο ότι κάθε ένα από τα 15 δωμάτια (σ.σ. που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ιδιωτικές πισίνες) θα φέρει την αισθητική, την αρχιτεκτονική, την τεχνοτροπία και γενικώς θα θυμίζει ένα συγκεκριμένο ελληνικό νησί.

ELOUNDA HILLS

Ασφαλώς, για το τέλος αφήσαμε τη στρατηγική επένδυση της Mirum Ελλάς για το Elounda Hills, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του τεράστιου αυτού project θα κατασκευαστούν 340 πολυτελείς τουριστικές κατοικίες (βίλες) και διαμερίσματα, τρεις ξενοδοχειακές μονάδες προδιαγραφών 5 αστέρων, μαρίνα με σκάφη αναψυχής, καταστήματα, θεματικά πάρκα, κέντρα ευεξίας, υποδομές εστίασης, αθλητικά κέντρα, πάρκα αναψυχής, καθώς και λοιπές βοηθητικές υποδομές.

Θυμίζουμε, ότι με αστραπιαίες ενέργειες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ και το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε εκδοθεί στις 17 Ιανουαρίου το Προεδρικό Διάταγμα για το έργο, το τελευταίο δηλαδή βήμα πριν την έκδοση της πολυπόθητης οικοδομικής άδειας για την εκκίνηση της κατασκευαστικής φάσης.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV