Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Οδικός Άξονας Θέρμη – Γαλάτιστα: το έργο δεν ξεκινάει γιατί η εγγυητική επιστολή δεν είναι Ελληνική!

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρά το γεγονός πως όλα είναι τυπικά το έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει

Σε «περιπέτειες» έχει μπει η Εγνατία Οδός ΑΕ, προκειμένου, παρά τις καθυστερήσεις, να μπορέσει τελικά να υπογραφεί η σύμβαση με τον τρίτο μειοδότη για το πολυσυζητημένο έργο βελτίωσης του οδικού τμήματος Θέρμη- Γαλάτιστα και, να αποφευχθεί η προκήρυξη νέου διαγωνισμού.  

Το όλο θέμα έχει «σκαλώσει» στην εγγυητική καλής εκτέλεσης και από εκεί που η αναθέτουσα υπηρεσία(ΕΟ ΑΕ) διαβεβαίωνε εγγράφως τον δήμαρχο Πολυγύρου, ότι η σύμβαση θα είχε υπογραφεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, πέρασαν άλλοι δύο μήνες μέχρι που ο τρίτος μειοδότης, η ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ, να προσκομίσει εγγυητική από ισπανικό οίκο. Σαν αποτέλεσμα, η Εγνατία Οδός αναγκάσθηκε να ζητήσει ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη για το  εάν η εγγυητική του συγκεκριμένου οίκου έχει την ισχύ εγγυητικής τραπέζης, για να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης, αφού τα κονδύλια είναι εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ ( Επ.Πρόγραμμα «Ενίσχυση Προσπελασιμότητας») και… περιμένουν να ξεκινήσει το έργο.

Η βελτίωση αυτού του τμήματος της ε.ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, αποτελεί παλιό αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής, γιατί ο δρόμος είναι σε πολλά σημεία στενός και με επικίνδυνες στροφές, εγείροντας θέματα ασφαλείας. Το τμήμα Θέρμη – Θεσσαλονίκη, είναι κομμάτι εθνικής οδού, που συνδέει δύο πρωτεύουσες νομών, εξυπηρετεί τη βόρεια και κεντρικής Χαλκιδική και οδηγεί προς το Άγιο Όρος, με ότι αυτά συνεπάγονται για τους κυκλοφοριακούς φόρτους που σηκώνει.

Το συγκεκριμένο τμήμα, διέρχεται από οικιστικές περιοχές με μεγάλη ανάπτυξη και κίνηση οχημάτων καθώς και πεζών, όπως η Νέα Ραιδεστός, τα Βασικά, τις διασταυρώσεις με τους οικισμούς Αγίας Αναστασίας, αλλά και το ΒΙΟΠΑ Θέρμης.

Το έργο, προϋπολογισμού 36 εκατ.ευρώ, δημοπρατήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 και αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει πολλές κατασκευαστικές εταιρείες. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο πρώτο μειοδότης, η K.Γ. Ρούτσης Α.Ε. αποσύρθηκε από διαγωνισμό, όπως, στη συνέχεια και ο δεύτερος μειοδότης, η Αθωνική Τεχνική Α.Ε. Τρίτος μειοδότης είναι η ΤΡΙΚΑΤ, που είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 42% και, η οποία, για να υπογράψει τη σύμβαση, θα πρέπει να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και δη την εγγυητική καλής εκτέλεσης.

Η ανακατασκευή του τμήματος Θέρμη – Γαλάτιστα, έχει ιστορία σχεδόν τριών δεκαετιών, καθώς παλιότερα σχεδιαζόταν η δημιουργία ενός άξονα που ενώνει τη Γαλάτιστα με την Πυλαία, σαν μέρος της εξωτερικής ανατολικής περιφερειακής, σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν κάποιες βελτιώσεις σε κόμβους του τμήματος, όπως στη Λακκιά και στη Φιλοθέη, αλλά δίχως έτσι να σώζεται η κατάσταση σε ένα δρόμο που θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους στη Κεντρική Μακεδονία.

Το έργο, που πλέον έχει… βρει κονδύλια, περιλαμβάνει την αναβάθμιση και διαπλάτυνση της οδού στα πρώτα 18,5 χλμ. με πλάτος οδοστρώματος 11 μέτρα, την κατασκευή νέας χάραξης για τα επόμενα 3 χλμ., τη διαπλάτυνση με ελαφριά μετατόπιση του άξονα για τα υπόλοιπα 1,8 χλμ., την κατασκευή 12 ισόπεδων κόμβων και την κατασκευή ορισμένων παράπλευρων οδών. 

Πηγή:voria.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για έργα στην Κεντρική Μακεδονία πατώντας εδώ.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα