ΟΑΣΑ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 40εκατ.ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε την καταβολή 40,7 εκατ. ευρώ για τις μετακινήσεις ανέργων, ΑμεΑ και πολυτέκνων. γεμίζοντας σε μία πολλή κρίσιμη φάση τα ταμεία του ΟΑΣΑ. Η απόφαση δημοσιεύθηκε σε σχετικό ΦΕΚ με ημερομηνία 21 Δεκεμβρίου 2018.

Εάν και η απαίτηση του ΟΑΣΑ ήταν μεγαλύτερη, ωστόσο η πίστωση 40,7 εκατ. ευρώ αποτελεί σημαντική ταμειακή ένεση, η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει τον Οργανισμό στην επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας για το έτος 2018, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών. Σημειώνεται ότι με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου διεξάγεται, για πρώτη φορά, λεπτομερής καταγραφή των δικαιούχων μετακίνησης.

Οι εγκεκριμένες κάρτες ανέργων έχουν ξεπεράσει τις 250.000 και των ΑμεΑ τις 39.000. Συνολικά έχουν διατεθεί πάνω από 1.050.000 προσωποποιημένες κάρτες και 520.000 απρόσωπες κάρτες.

Πλέον, το στοίχημα για τον Οργανισμό έγκειται στην εξασφάλιση οφειλών και από άλλα υπουργεία, αλλά και στη βελτίωση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 92 νέα λεωφορεία, ο οποίος αναμένεται στις αρχές του νέου έτους.