Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Πελοπόννησος: πρόταση για την αξιοποίηση της πηγής Αναβάλου για την υδροδότηση της Αργολίδας

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

H Περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την επίλυση του χρόνιου προβλήματος υδροδότησης της Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας, υπέβαλλε πρόταση (σε συμπλήρωση των προτάσεων των ΔΕΥΑ ¶ργους και Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου), ώστε το έργο αυτό να είναι βιώσιμο και με διαχειρίσιμο κόστος, που θα εξυπηρετήσει όλη την περιφερειακή ενότητα Αργολίδας, δεδομένης της αξιολόγησης του έργου ως Περιφερειακού ενδιαφέροντος, λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος όλης της Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

Ετσι συνοπτικά η πρόταση αφορά :

Στην αξιοποίηση της πηγής του Κυβερίου (Ανάβαλος) η οποία παρουσιάζει την μέγιστη δυναμικότητα από πλευράς παροχής αλλά και την καταλληλότερη ποιότητα για χρήση μετά από επεξεργασία. Η επεξεργασία θα γίνεται σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού, ώστε αυτό να πληροί τις προϋποθέσεις για χρήση του σαν πόσιμο (ΚΥΑ Υ2/2600).

Για την πραγματοποίηση της πράξης προτείνονται τα ακόλουθα έργα:
Υποέργο 1: Μελέτη Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού της πηγής Αγ. Γεωργίου Κυβερίου (Αναβάλου)
Το Υποέργο 1 αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την ωρίμανση του προτεινόμενου έργου, υποστηρικτικές μελέτες (τοπογραφικές, γεωτεχνικές), τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες για την αδειοδότηση του έργου και τέλος την σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης.

Υποέργο 2: Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού της πηγής Αγ. Γεωργίου Κυβερίου (Αναβάλου)
Το Υποέργο 2 αφορά στην κατασκευή των έργων με βάση τις εγκεκριμένες μελέτες του Υποέργου 1. Η χωροθέτηση της εγκατάστασης συλλογής και επεξεργασίας νερού Ύδρευσης προτείνεται ο χώρος κοντά στην Τεχνητή Λίμνη Μύλων, (περιοχή των Μύλων), για όλους τους Δήμους και ΔΕΥΑ της Περιφερειακής Ενότητας της Αργολίδας. Το έργο θα ανταποκρίνεται τόσο σε σημερινά δεδομένα όσο και σε ρεαλιστικές προσεγγίσεις για την 20ετία και 40ετία, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα επιλεξιμότητας και η κατασκευή να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.

Το έργο θα ξεκινά από το έργο υδροληψίας που περιλαμβάνεται στην προσφορά και καταλήγει στην προβλεπόμενη θέση όπου τα δίκτυα εξόδου καθαρού νερού συνδέονται με τα δίκτυα διανομής. Η εγκατάσταση συνοπτικά θα αποτελείται από τις παρακάτω μονάδες:
Έργο υδροληψίαςαγωγός προσαγωγής νερού
Μονάδα διόρθωσης pH
Ταχεία ανάμιξη
Κροκίδωση
Καθίζησηεπίπλευση)
Μονάδα φίλτρανσηςοποία θα μπορεί να είναι δύο σταδίων υποκαθιστώντας και την καθίζηση ή την επίπλευση)
Μονάδα αντίστροφης όσμωσης
Απολύμανση UV και χλωρίωση για υπολειμματική δράση
Δεξαμενή αναρρύθμισηςαποθήκευσης επεξεργασμένου νερού
Εγκατάσταση αποθήκευσης και δοσομέτρησης χημικών
Μονάδα επεξεργασίας ιλύος και έργο απόρριψης και άλμης

Επίσης, το έργο περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης της εγκατάστασης και του προσωπικού και όλα τα δίκτυα και έργα υποδομής. Η ποιότητα του νερού που παράγεται από την ΕΕΝ θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την ΚΥΑ Υ2/2600/2001.

Υποέργο 3: Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου
Το Υποέργο 3 αφορά στην πρόσληψη συμβούλου τεχνικής υποστήριξης. Δεδομένου ότι το έργο αφορά σε τεχνικά πολύπλοκο και εξειδικευμένης τεχνολογίας έργο, το οποίο θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα της Αργολίδας, κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου με στόχο την υποστήριξη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας.

 


View Larger Map

image_print

Ύδρευση - Αποχέτευση

Κρήτη: Υπεγράφη σημαντικό έργο ύδρευσης στο Δήμο Αμαρίου

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης

Το έργο για την «Αντικατάσταση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης οικισμών Κουρούτες και Φουρφουράς Δ.Ε. Κουρητών» στο Δήμο Αμαρίου με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο εντάσσεται στην ΟΧΕ UNESCO (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αμαρίου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα υλοποιηθεί:

– Αντικατάσταση και επέκταση   του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Φουρφούρα και Κουρουτών .

– Ο αγωγός  σύνδεσης της δεξαμενής ύδρευσης Κουρουτών με την δεξαμενή της παλιάς γεώτρησης όπου προβλέπεται καταθλιπτικός αγωγός από HDPE 10 atm, D125.

– Φρεάτια εξόδου των δεξαμενών Α και Β , και το φρεάτιο εισόδου της δεξαμενής Β

– Διάταξη αγωγού BYPASS στη δεξαμενή ύδρευσης (Β) Το σύστημα αυτοματισμού και τηλεμετρίας της παλιάς γεώτρησης προς αντικατάσταση του παλιού μη λειτουργικού καθώς και της τηλεμετρίας στη δεξαμενή ύδρευσης (Β) προς πλήρη αυτοματοποίηση ή και έλεγχο εξ’ αποστάσεως της διαδικασίας ύδρευσης του οικισμού.

– Πιεζοθραυστικό φρεάτιο εντός του οικισμού του Φουρφουρά.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ύδρευση - Αποχέτευση

Αττική: Υπεγράφη ο αγωγός μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα ύδρευσης

Υπεγράφη χθες η σύμβαση του έργου μεταξύ της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και του αναδόχου, που αφορά στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέττα, με συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης € 7 εκατ. στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Με την υλοποίηση του έργου, θα επιλυθεί ένα πρόβλημα δεκαετιών, που ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές στην περιοχή, χαρακτηρίστηκε ως υψίστης σημασίας από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία βάζει σε προτεραιότητα τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων και εποχιακών κατοίκων της περιοχής.

Με σεβασμό προς τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, η σύμβαση υπεγράφη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ κ. Σαχίνη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Τόσιου.

Παρά τις δυσμενείς συνέπειες και τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία του covid-19, τα έργα του ΠΕΠ Αττικής συνεχίζονται, καθώς οι ανάγκες των πολιτών και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους, δεν μπορούν παρά να παραμείνουν προτεραιότητα.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της συμβάσης του έργου ανέρχεται στα €3,29 εκατ., ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης τοποθετείται στον Μάρτιο του 2022.

Με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ από το υφιστάμενο φρεάτιο ύδρευσης ανάντη του PVR Μεγάρων στη Λεωφόρο Αλεποχωρίου, μέχρι την Κεντρική Δεξαμενή αποθήκευσης πόσιμου νερού στην Κινέττα, θα διασφαλιστεί η ποιοτική και επαρκής υδροδότηση των νοικοκυριών της περιοχής που δοκιμάστηκαν σκληρά από τα καταστροφικά συμβάντα του 2017 και του 2018.

Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί εξωτερικός αγωγός ύδρευσης από χαλυβδοσωλήνες μήκους 15 χλμ, αλλά και κεντρική δεξαμενή στην Κινέττα με δύο θαλάμους, χωρητικότητας 3.000 τ.μ..

Επισημαίνεται ότι η σύμβαση υπεγράφη στο πλαίσιο της πράξης ««ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, Α’ ΦΑΣΗ 1) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 6 «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική».

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Τα έργα του ΕΣΠΑ συνεχίζονται παρά την πανδημία του κορωνοϊού. Οι κάτοικοι της Κινέττας δεν μπορούν να περιμένουν. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που άλλαξαν δραματικά τη ζωή των κατοίκων, η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας στο πλευρό της την ΕΥΔΑΠ, στηρίζει έμπρακτα την περιοχή, διασφαλίζοντας την υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Για τον λόγο αυτό, κρίναμε πως η κατασκευή του αγωγού μεταφοράς νερού στην Κινέττα, ένα αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να εκκινήσει άμεσα, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης του οικισμού και το έτος 2022 να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές να απολαμβάνουν ποιοτικό νερό, με τη σφραγίδα της ΕΥΔΑΠ».

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΕΥΔΑΠ: Αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Κέντρων λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΕΥΔΑΠ Λογότυπο

Η ΕΥΔΑΠ σε ευθυγράμμιση με τις τελευταίες εξελίξεις περί απαγόρευσης κυκλοφορίας και προς διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι αναστέλλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών της Κέντρων μέχρι νεότερης ενημέρωσης και ενισχύει τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης (ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά).

Πιο συγκεκριμένα:

Η πληρωμή λογαριασμού μπορεί να γίνεται μέσω:

– Του eydap.gr για την πληρωμή λογαριασμών με χρήση χρεωστικής, πιστωτικής, ή προπληρωμένης κάρτας των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

– Των ATMs, αυτόματων μηχανημάτων, πάγιας εντολής, web banking συνεργαζόμενων Τραπεζών.

Η υποβολή ερωτημάτων ή/και αιτημάτων μπορεί να γίνεται:

– Στο 1022@eydap.gr

– Στο eydap.gr με εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα eΕΥΔΑΠ για υποβολή αιτήσεων διακανονισμών, αίτηση υπαγωγής σε ειδικά τιμολόγια, και άλλων αιτημάτων

– Τηλεφωνικά στο 1022 ή στο 210 214 44 44

H ΕΥΔΑΠ συναισθανόμενη τον κοινωνικό της ρόλο και τη συμβολή της στην προστασία της Δημόσιας Υγείας, έχει αναστείλει τις διακοπές υδροδότησης, λόγω καθυστέρησης πληρωμών λογαριασμών, για το σύνολο των πελατών και για όσο διάστημα οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω κορωνοϊού.

Επίσης, μέριμνα έχει ληφθεί για τη διατήρηση ενεργών των υφιστάμενων δοσιακών διακανονισμών λόγω ενδεχόμενης αδυναμίας ή καθυστέρησης πληρωμής δόσεων.

image_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα