Connect with us

Ολυμπία Οδός

Ολυμπία Οδός: δεν υπάρχει απόφαση να σταματήσει στην Πάτρα ο δρόμος, λέει Βουλευτής

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Την διαβεβαίωση του προς τους Ηλείους συντοπίτες του, ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα σύμβαση για την Ολυμπία Οδό με περιορισμένο το φυσικό αντικείμενο του έργου μέχρι την Πάτρα, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Κουτσούκος μέσω επιστολής του στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα.

Ο κ. Κουτσούκος απευθυνόμενος στον κ. Καφύρα μετά την πρόθεση του τελευταίου να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας εφόσον ανακοινωθεί επίσημα η διακοπή του έργου της Ολυμπίας Οδού στα όρια της Πάτρας αφήνοντας έξω την Ηλεία, τόνισε ότι συμφωνεί μαζί του.

Ωστόσο ενημερώνει ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων τον διαβεβαίωσε πως με βάση τις συζητήσεις που γίνονται με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων δεν υπάρχει καμία απόφαση με βάση την οποία να συνάγεται το συμπέρασμα ότι το έργο θα σταματήσει στη Πάτρα, η δε προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο ξεμπλοκάρισμα της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και την επανεκκίνηση των έργων.

Με τη διαβεβαίωση αυτή του υφυπουργού Εργασίας, η υπόθεση της Ολυμπίας Οδού φαίνεται να μη θεωρείται λήξασα σε ότι αφορά την Ηλεία. Ειδικότερα ο κ. Κουτσούκος στην επιστολή του προς τον κ. Καφύρα αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητέ Μπάμπη, Είναι αυτονόητο ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου με τις θέσεις που διατυπώνεις στο έγγραφο που μου κοινοποίησες σχετικά με την Ολυμπία Οδό και τις αρνητικές επιπτώσεις για τον τόπο μας στην περίπτωση που το φυσικό αντικείμενο του έργου σταματήσει στην Πάτρα.

Υπενθυμίζω για το ίδιο θέμα και με το ίδιο περιεχόμενο τοποθετηθήκαμε στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή μας στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γιάννη Μαγκριώτη. Συμφωνώ επίσης μαζί σου και με της αποφάσεις που πήρατε στην σύσκεψη που πραγματοποίησες με τους Δημάρχους του Νόμου για τις ενέργειες σας και τον τρόπο αντίδραση σας.

Χωρίς να θέλω να σε καθησυχάσω, μιας και γνωρίζεις πως η υφιστάμενη σύμβαση του έργου επιτρέπει στις τράπεζες και την κοινοπραξία να επαναδιαπραγματεύονται ασκώντας μάλιστα και απαράδεκτο εκβιασμό με το σταμάτημα του έργου, σε ενημερώνω ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων με διαβεβαίωσε πως με βάση τις συζητήσεις που γίνονται με τις Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων δεν υπάρχει καμία απόφαση με βάση την οποία να συνάγεται το συμπέρασμα ότι το έργο θα σταματήσει στη Πάτρα, η δε προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο ξεμπλοκάρισμα της χρηματοδότησης των αυτοκινητοδρόμων και την επανεκκίνηση των έργων.

Σε κάθε περίπτωση όμως θέλω να επαναλάβω αυτό που τόνισα και στην τελευταία σύσκεψη με τον κύριο Μαγκριώτη, για να είναι γνωστό και στους συμπατριώτες μας , ότι δηλαδή δεν προτίθεμαι να ψηφίσω νέα σύμβαση για την Ολυμπία Οδό με περιορισμένο του φυσικού αντικείμενου του έργου μέχρι την Πάτρα”.

thebest.gr

image_pdfimage_print

Ολυμπία Οδός

Η Ολυμπία Οδός συνιστά μέτρα πρόληψης εν όψει κακοκαιρίας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στην Αττική και στην Πελοπόννησο, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ έχει θέσει τον επιχειρησιακό μηχανισμό της σε αυξημένη ετοιμότητα. Παράλληλα, υπενθυμίζει στους οδηγούς που προτίθενται να ταξιδέψουν το επόμενο διάστημα μερικά σημαντικά προληπτικά μέτρα ασφαλούς μετακίνησης.

Πριν από το ταξίδι

– Συμβουλευτείτε το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ενημερωθείτε για τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο και αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, μην ταξιδέψετε.
– Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί τρίγωνο ασφαλείας και ανακλαστικό γιλέκο.
– Γεμίστε το ντεπόζιτο με καύσιμα και το δοχείο αποθήκευσης νερού για τον καθαρισμό των τζαμιών με αντιπηκτικό υγρό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
– Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες της Τροχαίας και του αρμόδιου προσωπικού της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου.
– Σε περίπτωση καταιγίδας/ έντονων καιρικών φαινομένων:

  •  Οδηγείτε με μικρή ταχύτητα και τηρείτε μεγάλες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα.
  • Εφόσον απαιτηθεί, ακινητοποιείτε το όχημά σας στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
  •  Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
  •  Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα. Μείνετε μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε το 1025.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Στις Βρυξέλλες Καραμανλής και Φαρμάκης για το Πάτρα – Πύργος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιμετρική Πατρών

Το ζήτημα κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας που είχαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στην έδρα του Υπουργείου στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε για άλλη μία φορά ότι απαίτηση των πολιτών της περιοχής – αλλά και κυβερνητική δέσμευση – αποτελεί η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέρα που περνάει χωρίς σύγχρονο δρόμο, αποτελεί και μία μέρα κινδύνου για την απώλεια περισσοτέρων ζωών αλλά και διαρκούς υποβάθμισης της περιοχής.

«Αρνούμαστε να παραμείνουμε θεατές στον Μινώταυρο της ασφάλτου και επουδενί η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία καθυστερεί την τελική απόφαση και έγκριση για την ένταξη του δρόμου στη σύμβαση παραχώρησης» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, οι δύο άνδρες να μεταβούν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επισημάνουν στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης των διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα και ο νέος αυτοκινητόδρομος να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Καραμανλή για την αποδοχή του αιτήματος βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενο οδικό άξονα, θέτοντας ωστόσο την ανάγκη ύπαρξης ενός άμεσου και σύντομου χρονοδιαγράμματος, καθώς και την μέγιστη δυνατή διασφάλιση της οδικής ασφάλειας των διερχομένων, πιθανότατα μέσω της τοποθέτησης κορινών στον δρόμο προκειμένου να αποφεύγεται η ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.

Επίσης, τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε και το άλλο μείζων έργο του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, για το οποίο ο Υπουργός ανακοίνωσε στον Περιφερειάρχη ότι εγκρίθηκε το ποσό των 8,7 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του έργου για το οποίο έχει ήδη διατεθεί ποσό της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας. Το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ύδρευση των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας και του Ερυμάνθου, καθώς και για τη λειτουργία του Φορέα του έργου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Ολυμπία Οδός

Αμφιδρόμηση του ρεύματος προς Πύργο της Περιμετρικής Πατρών

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυτοκινητόδρομος Ολυμπία Οδός

Στο πλαίσιο εργασιών επιθεώρησης, ελέγχου και δομικών επεμβάσεων σε υφιστάμενες υποδομές του αυτοκινητόδρομου, κατόπιν της ολοκλήρωσης των εργασιών στην κατεύθυνση προς Αθήνα στην Κάτω Διάβαση Κ627 (ΧΘ 215,990) της Περιμετρικής Πατρών, ξεκινούν οι αντίστοιχες εργασίες στην κατεύθυνση προς Πύργο για τις οποίες είναι απαραίτητη η υλοποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα μεταξύ των Χ.Θ. 217,470 και Χ.Θ. 215,480.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αποκλεισμός του (δεξιού) κλάδου με κατεύθυνση προς Πύργο από τις 26 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου 2020. Η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων θα εξυπηρετείται από τον (αριστερό) κλάδο στην κατεύθυνση προς Αθήνα, ο οποίος θα αμφιδρομηθεί.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα