Connect with us

Ολυμπία Οδός

Ολυμπία Οδός: συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη του έργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Δυτικής Ελλάδας. Ο λόγος για την Ολυμπία Οδό η οποία μαζί με τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους προκαλεί πονοκέφαλο στο νέο Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. Ο τελευταίος με πρόσφατες δηλώσεις του έχει τονίσει την εθνική και αναπτυξιακή σημασία των μεγάλων έργων, εξαγγέλλοντας διάλογο με τα κόμματα για την ολοκλήρωσή τους.

Σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ» στο υπουργείο Υποδομών έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των μεγάλων έργων. Παράλληλα, η κυβέρνηση συζητεί με τις Βρυξέλλες μέτρα «ανακούφισης» της οικονομίας, όπως η μετατροπή της αναλογίας των συγχρηματοδοτούμενων έργων από 75%25%, που ισχύει παραδοσιακά, σε 85%15%, με ισόποση περικοπή όμως και μέρους άλλων έργων.

Οπως ωστόσο επισημαίνουν κοινοτικές πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, τα πράγματα είναι… πρόωρα. Και αυτό διότι, όπως ομολογούν, δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη ο κίνδυνος και να κοπούν έργα και το πρόβλημα της δανειοδότησης να μη λυθεί.

Ειδικότερα, στη σταδιακή επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στη δανειοδότηση των μεγάλων και μικρών έργων της χώρας προσβλέπει το υπουργείο Υποδομών, έπειτα και από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και στην πιο ευνοϊκή στήριξη μέσω των κοινοτικών ταμείων Ο λόγος είναι ότι παρ΄ όλο που κοινοτικοί πόροι υπάρχουν, ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας των έργων, δηλαδή η δανειοδότηση των τραπεζών προς τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις, έχει σπάσει, διαλύοντας τη διαδικασία παραγωγής των δημοσίων και συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Συνεχίζοντας την παρακαταθήκη των συμβάσεων παραχώρησης που άφησε ο νυν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ.Ρέππας, ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Ι. Ραγκούσης απέστειλε επιστολή στους τομεάρχες Δημοσίων Εργων των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, με την οποία τους κάλεσε την Τρίτη το πρωί στο υπουργείο για να εξετάσουν από κοινού τη δυνατότητα λήψης μέτρων στήριξης της βιωσιμότητας των μεγάλων έργων που αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Ηδη από τις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Ραγκούσης έχει τονίσει την εθνική και αναπτυξιακή σημασία των μεγάλων έργων, εξαγγέλλοντας διάλογο με τα κόμματα για την ολοκλήρωσή τους. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεννόησης, εφόσον αυτή ευοδωθεί, θα έλθει στη συνέχεια στη Βουλή, προκειμένου να λάβει και νομική υπόσταση.

Η κατεύθυνση του υπουργείου Υποδομών ωστόσο είναι η όποια τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης να γίνει χωρίς να αλλάξουν τα βάρη και οι υποχρεώσεις της κάθε πλευράς και δίχως να αλλοιωθεί το αρχικό τους πνεύμα. Βούληση και των δύο πλευρών πάντως παραμένει η ψήφιση της όποιας συμφωνίας ως τα τέλη Ιουλίου, ούτως ώστε από το φθινόπωρο να υλοποιηθεί και η εξαγγελία της μείωσης της τιμής των διοδίων, κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα και κατά 30% στα υπόλοιπα για μία διετία.
Οι θετικές εξελίξεις

Ηδη έχουν προηγηθεί δύο θετικές εξελίξεις. Η πρώτη είναι η επιτυχημένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων κ. Ι.Οικονομίδη και του γενικού γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Εργων κ. Σ. Λαμπρόπουλου όπου παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης προς τους παραχωρησιούχους για τη συνέχιση των μεγάλων έργων, γνωρίζοντας θετική αποδοχή σε προφορικό επίπεδο. Η δεύτερη καλή είδηση ήρθε από την πρόσφατη υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των παραχωρησιούχων.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ο τραπεζικός δανεισμός «ευθύνεται» για το ήμισυ του προϋπολογισμού των συμβάσεων παραχώρησης. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση των παραχωρησιούχων και των τραπεζών συνεχίζεται αμείλικτη, όμως εκτιμάται ότι το Μεσοπρόθεσμο θα λειτουργήσει λυτρωτικά για αυτό το ζήτημα.

Πηγή: protinews.gr

 


View Larger Map

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα