Connect with us

Εταιρικά Nέα

Ο ΣΒΠΕ διοργανώνει ημερίδα για την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σ.Β.Π.Ε. σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Waste Free Oceans» διοργανώνει στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2020 διήμερη εκδήλωση για την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη μεγάλη αυτή πρόκληση, να παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές τόσο στον κόσμο, όσο και στην Ελλάδα αλλά και να προσφέρει πρακτικές λύσεις με τον καθαρισμό της ακτής στο Δήλεσι, Αττικής.

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί Διεθνές Συνέδριο μέσω τηλεδιάσκεψης για τα θαλάσσια απορρίμματα και την Κυκλική Οικονομία.

Προσωπικότητες, όπως ο Δανός ευρωβουλευτής, Σόρεν Γκάντε, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Χέλμοντ, Δρ. Κρίστιαν Σμιντ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «EuPC», Αλεξάντερ Ντανζίς και πολλοί άλλοι θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο, στο τέλος του οποίου θα υπάρξει ελεύθερη συζήτηση με τον συντονισμό του Δημοσιογράφου της Δημόσιας τηλεόρασης, ΕΡΤ και της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Κώστα Παπαχλιμίντζου. Το Συνέδριο είναι ανοιχτό για παρακολούθηση από το κοινό, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.conflix.net/en/live-streaming-16

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η «Waste Free Oceans» μαζί με μέλη του Σ.Β.Π.Ε. θα προβούν σε εθελοντικό καθαρισμό σε επιλεγμένα σημεία στην παραλία στο Δήλεσι Αττικής.

Το σημείο συνάντησης για τους εθελοντές στον καθαρισμό θα είναι η καφετέρια «Ξύλινο» (χάρτης Google) και η δράση θα διοργανωθεί σε συνεργασία με το «Waste Free Oceans» και την «Helmepa».

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, θα τηρηθούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας, μιας και προτεραιότητα μας αποτελεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, έπειτα από τη συμμετοχή στην εθελοντική δράση με τον καθαρισμό στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας τον Νοέμβριο, συνεχίζει την προσπάθεια του, μιας και κάθε ανάλογη δραστηριότητα αυξάνει την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τους κινδύνους, που προκαλεί η μη ορθή απόρριψη των αποβλήτων του. Έχει επισημανθεί σε πλείστες όσες μελέτες, η πεποίθηση των εθελοντών ότι η συμμετοχή τους σε δράσεις καθαρισμού τους καθιστά μετέπειτα πιο προσεκτικούς σε ό,τι αφορά την απόρριψη των δικών τους αποβλήτων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος με τη διοργάνωση της διήμερης εκδήλωσης, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την αφοσίωση του στον στόχο του τερματισμού διαρροής πλαστικών απορριμμάτων προς τις θάλασσες μας.

Το ζήτημα των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών για να μετατραπεί το σημερινό πρόβλημα σε αυριανή ευκαιρία, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Τα παραπάνω απαιτούν έναν συνολικό σχεδιασμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές κυβερνήσεις, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Διαχρονική αποστολή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος παραμένει να αποδείξει εμπράκτως ότι αποτελεί μέρος της λύσης στην αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης των απορριμμάτων και περιβαλλοντικές δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

image_pdfimage_print

Εταιρικά Nέα

Νέο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την TÜV AUSTRIA Academy

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

H TÜV AUSTRIA Academy διοργανώνει στις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα (Λεωφόρος Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή), το πιστοποιημένο από τον Οργανισμό SAR (Safety and Rescue Training Organisation) εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ – ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ” στις 09/10/2020 από τις  09:00 έως τις 16:00.

Την αναλυτική περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να δείτε εδώ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2105220920 (εσωτ. 216 & 224)

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Η TÜV HELLAS αξιολόγησε ξενοδοχεία του ομίλου H Hotels Collection

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

TÜV Hellas TÜV Nord Λογότυπο

Τα ξενοδοχεία Mayia Resort, Princess Andriana, Lindos Princess και Rodos Princess του ξενοδοχειακού ομίλου H Hotels Collection, που βρίσκονται στη Ρόδο αξιολόγησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) με βάση την υπηρεσία Safe Restart.

Η αξιολόγηση ενός από τους κορυφαίους ομίλους της χώρας, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Ρόδο για περισσότερα από 25 χρόνια και εξελίσσεται συνεχώς σεβόμενος την τοπική κουλτούρα και το περιβάλλον αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει ο έλεγχος Safe Restart στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Παράλληλα, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart από την οικογένεια Χατζηλαζάρου, στην οποία και ανήκει ο όμιλος H Hotels Collection αποτελεί τόσο ψήφο εμπιστοσύνης της επιχείρησης απέναντι στον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης της χώρας, αλλά και επιστέγασμα της πολυετούς συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο όμιλος H Hotels Collection επενδύει σε έμπειρο και αποτελεσματικό προσωπικό – που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Ομίλου, σε ανώτερης ποιότητας φαγητό, σε δεοντολογικές πρακτικές και καινοτομίες σε όλους τους τομείς. Έτσι, εξασφαλίζει διαμονή που ξεπερνά κάθε προσδοκία, πάντα με απόλυτο σεβασμό στους επισκέπτες, το προσωπικό και το περιβάλλον. Έτσι, η επιλογή της υπηρεσίας Safe Restart ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των αξιών που πρεσβεύει η εταιρεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η υπηρεσία Safe Restart πραγματοποιείται μόνο σε ξενοδοχεία που βρίσκονται εν λειτουργία ενώ τιμολογείται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε επίπεδα κόστους, προσφέροντας έμπρακτη υποστήριξη στον χειμαζόμενο τουριστικό κλάδο.

Σημειώνεται επίσης πως η εν λόγω υπηρεσία έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας πλήρως τις ισχύουσες Εθνικές Νομοθετικές Απαιτήσεις και Κατευθυντήριες Οδηγίες και Συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Uxue Αzpiroz, Vice President Food και Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε σχετικά: “Είμαστε υπερήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Όμιλο H Hotels και για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει στις υπηρεσίες μας για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων του σύμφωνα με μια σειρά διαφορετικών προτύπων και τεχνικών ελέγχων. Με τον έλεγχο Safe Restart τα H Hotels απέδειξαν για άλλη μια φορά τη δέσμευσή τους για την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες τους αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το προσωπικό που απασχολεί η οικογένεια Xατζηλαζάρου”.

O κ. Νίκος Στάθης, Quality, Safety & Sustainability Manager του ομίλου H Hotels Collection τόνισε πως:

«Για εμάς στην H Hotels Collection, θεμελιώδεις αρχές αποτελούν η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ο σεβασμός στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Παρά τις πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες κληθήκαμε να λειτουργήσουμε τα ξενοδοχεία φέτος, προτάξαμε το κοινωνικό μας χρέος και με απόλυτη προσήλωση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων καθώς και με γνώμονα την υγεία και ασφάλεια των πελατών, του προσωπικού και των συνεργατών μας, ανοίξαμε τα τέσσερα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της εταιρίας μας στη Νότια Ρόδο. Η βεβαίωση Safe Restart έρχεται να επαληθεύσει και να επικυρώσει την τήρηση και ορθή διαχείριση των πρωτόκολλων μέσα από το εσωτερικό μας πρωτόκολλο “Travel with Safety”, ενώ παράλληλα επισφραγίζεται η πολυετής και πολυεπίπεδη συνεργασία μας με τον φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).»

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Hines: Πώς εξελίχθηκε το 2019 και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υγειονομική, αλλά ειδικότερα η οικονομική ρευστότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δεν φαίνεται να επηρεάζει, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα επενδυτικά πλάνα της Hines Greece.

Διαβάστε περισσότερα για την πορεία της Hines για το 2019 και τα μελλοντικά της επενδυτικά σχέδια

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα