Connect with us

Επικαιρότητα

Ο σημαντικός ρόλος της Xylem στη διάσωση των παιδιών από το σπήλαιο στην Ταΐλάνδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόσφατος εγκλωβισμός των 12 αγοριών και του προπονητή τους σε μια πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, ο οποίο έληξε αισίως, απορρόφησε τον Patrick Decker, όπως άλλωστε και ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Μόνο που, σε αντίθεση με τους περισσότερους, ο Decker ήταν σε θέση να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

Ως Γενικός Διευθυντής της Xylem Inc., μιας από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας νερού παγκοσμίως, ο Patrick Decker αφιέρωσε μεγάλο μέρος της περασμένης εβδομάδας ερχόμενος σε επαφή με αξιωματούχους της Ταϊλάνδης και κινητοποιώντας την εταιρεία του, με τους 17.000 εργαζόμενους, για να βοηθήσει στο δράμα που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Ο Decker είπε ότι έστειλε τέσσερις μηχανικούς στο χώρο της σπηλιάς για να βοηθήσουν τους διασώστες, ενισχύοντας την ισχύ άντλησης κατά 40%.

«Όταν μάθαμε ότι τα αγόρια βρέθηκαν και είδαμε τις πρώτες απεικονίσεις του εσωτερικού του σπηλαίου στην τηλεόραση και τους σωλήνες απάντλησης των υδάτων, σκέφτηκα: “Πρέπει να στείλουμε κάποιον εκεί για να βεβαιώσουμε ότι οι αντλίες θα δουλέψουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους”», δήλωσε ο Decker σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη.

Τελικά ο Decker έλαβε τη σχετική άδεια για να αποστείλει την ομάδα του.

«Εξαιρετικά περίπλοκη περίπτωση»

Η Xylem, η κεφαλαιοποίηση της οποίας κινείται στα 12 δισ. δολάρια, έχει συνδράμει κατά το παρελθόν σε επιχειρήσεις διάσωσης μετά την κατάρρευση ορυχείου στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ αλλά και στη Χιλή. Ο Decker, του οποίου η σύζυγος είναι Ταϊλανδή, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη διάσωση μπορεί να ήταν η πιο περίπλοκη που έχει αντιμετωπίσει, λόγω της στενότητας των χώρων, των χαμηλών επιπέδων οξυγόνου και της περιορισμένης διαθεσιμότητας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Xylem, απέστειλε δύο εργαζόμενους από την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη στο σπήλαιο την προηγούμενη Παρασκευή το πρωί για μια πρώτη αξιολόγηση και κατόπιν, εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι κατέφτασαν το Σάββατο. Η ομάδα έκανε συγκεκριμένες συστάσεις για την βελτίωση της διάταξης των καλωδιώσεων και την προσαρμογή της ροής των εύκαμπτων σωλήνων προκειμένου να ενισχυθεί η ισχύς της άντλησης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, εκτός από την πολύτιμη συνεισφορά της Xylem στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης διάσωσης, βοήθεια ήρθε από όλο τον κόσμο. Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk απέστειλε μια ομάδα μηχανικών ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δήλωσε την Κυριακή ότι «οι ΗΠΑ συνεργάζονται πολύ στενά με τη στρατιωτική κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για τη διάσωση».

Δείτε παρακάτω το tweet του Patrick Decker με την ψηφιακή αναπαράσταση της διάσωσης στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Xylem είναι η εταιρεία ΥΔΑΤΩΡ ΑΕ. Μπείτε τώρα στην ιστοσελίδα www.idator.gr και δείτε πολλά περισσότερα για τις αντλίες Xylem. Επικοινωνήστε για πληροφορίες στα τηλέφωνα  2108010002.

 

Πηγή: bloomberg.com

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα