Νίκος
Καραγιάννης

Όπως δείχνουν οι πρωτοβουλίες και ενέργειες της Κομισιόν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η χρήση του ΒΙΜ (Building Information Modeling) θα γίνει υποχρεωτική σε όλα τα δημόσια έργα και έργα ΣΔΙΤ, στην Ελλάδα αλλά και το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υιοθέτηση του ΒΙΜ δεν προάγει μόνον τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κατασκευαστικού Κλάδου αλλά θα αποτελεί και βασικό στοίχημα για την βιωσιμότητά του.

Στο BIM Conference που συνδιοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η BOUSSIAS θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα ελληνικά η Cost Benefit Analysis for the Use of BIM, της EU BIM Task Group, αναλύοντας τα προαπαιτούμενα, τα κόστη αλλά και τα οφέλη από την υιοθέτηση του νέου τεχνολογικού οικοσυστήματος. Επιπλέον, θεσμικοί φορείς αλλά και κορυφαίοι experts θα παρουσιάσουν τα θέματα αλλά και αξιοσημείωτα έργα από όλο τον κόσμο, στα οποία έχουν αξιοποιηθεί οι σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει το ΒΙΜ.

Στο πάνελ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ, κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης, θέτοντας καίρια ερωτήματα αλλά και δίνοντας το στίγμα για τον κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.

Ο κ. Δακτυλίδης δήλωσε σχετικά:

«Το ΒΙΜ είναι ο κύριος μοχλός της ψηφιακής μετάβασης του Κατασκευαστικού κλάδου.
Αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάδειξη της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας της Κατασκευαστικής Βιομηχανίας.

Με γνώμονα την προαγωγή της επιστήμης και των καινοτόμων τεχνολογιών στον κλάδο, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Ομίλου BOUSSIAS και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τη διοργάνωση του Συνεδρίου BIM Conference και εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του!».

Το BIM Conference τελεί υπό την αιγίδα της EU BIM Task Group και την Τιμητική Υποστήριξη της ΠΕΔΜΕΔΕ.
Μάθετε περισσότερα: https://www.bimconference.gr/

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ