Connect with us

Ολυμπία Οδός

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας μιλά για τα 2 χρόνια της Ολυμπίας Οδού

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τα δύο χρόνια λειτουργίας όλου του άξονα της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή από την Ελευσίνα μέχρι την Πάτρα, το ypodomes.com απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Παπανικόλα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας για να σχολιάσει αυτή την τρόπον τινά “επέτειο” του αυτοκινητόδρομου. Ο κ.Παπανικόλας τοποθετήθηκε στο θέμα λέγοντας:

“Δύο χρόνια μετά την απόδοση σε κυκλοφορία της ολοκληρωμένης Ολυμπίας Οδού, νιώθω πραγματικά υπερήφανος που συμμετείχα στην υλοποίηση της και εξακολουθώ να διοικώ αυτό το ξεχωριστό έργο.

Στα χρόνια της κατασκευής κυριάρχησε η ανασφάλεια όλων των πλευρών λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των προκλήσεων σε όλα τα επίπεδα –των οδηγών, των κατοίκων των περιοχών που γειτνιάζουν με τον αυτοκινητόδρομο, των εργαζομένων, των υπηρεσιών του κράτους, αλλά και των Ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Είναι όμως γεγονός πως από τη στιγμή που η Ολυμπία Οδός εγκαταστάθηκε στο Έργο με τις εξειδικευμένες ομάδες οδικών υπηρεσιών, βελτίωσε σημαντικά την οδική ασφάλεια, μειώνοντας κατά 60% τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Kι αυτό ενίσχυσε την αποφασιστικότητά μας να κρατήσουμε το Έργο ζωντανό και να το ολοκληρώσουμε.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων οδήγησε τελικά στο να γίνει ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου στις 11 Απριλίου 2017.

Δύο χρόνια τώρα ο αυτοκινητόδρομος κάνει τα ταξίδια των οδηγών ασφαλέστερα, πιο αξιόπιστα και πιο άνετα. Παράλληλα, η Ολυμπία Οδός λειτουργεί ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος για όλες τις περιοχές κατά μήκος του δρόμου. Η γραμμή δέσμευσης της Ολυμπίας Οδού για τα επόμενα χρόνια καθορίζεται από το τρίπτυχο: Καινοτομία, οδική ασφάλεια / εξυπηρέτηση των οδηγών, τοπικές κοινωνίες.

Συντήρηση της υποδομής
Μεριμνούμε για τη συντήρηση της υποδομής με σύγχρονα και σε πολλές περιπτώσεις πρωτοποριακά εργαλεία, έτσι ώστε η Ολυμπία Οδός να συνεχίσει να είναι μια διαρκώς νέα και ανθεκτική υποδομή. Οι μηχανικοί που έχουν αναλάβει αυτό το έργο παρότι είναι αθέατοι από τους οδηγούς, ανήκουν κι αυτοί σε ένα πολυπρόσωπο μηχανισμό που παρέχει υπηρεσίες οδικής ασφάλειας, μαζί με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα περίπολα, τα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και τις ομάδες επέμβασης.

Αναβάθμιση της κινητικότητας / προσβασιμότητας
Η Ολυμπία Οδός έχει συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της οδικής κινητικότητας επεκτείνοντας τη μεταφορική ικανότητα σε μια κομβική για την ανάπτυξη της χώρας περίοδο. Η ποιότητα ζωής των μικρότερων και μέχρι πρότινος απομονωμένων κοινοτήτων έχει βελτιωθεί χάρη στην πρόσβαση σε διοικητικές, οικονομικές και ιατρικές υπηρεσίες.

Η μετακίνηση ως υπηρεσία
Ο νέος αυτοκινητόδρομος λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας. Διαθέτει τις πρώτες σήραγγες με φωτισμό LED των Βαλκανίων, νέους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στον Ψαθόπυργο Αχαΐας, προσαρμοσμένους στους σύγχρονους «πράσινους» κτιριακούς και ενεργειακούς κανονισμούς, καθώς και μια καινοτόμο εφαρμογή Πρόβλεψης Κυκλοφορίας που βοηθά τους οδηγούς να προγραμματίσουν καλύτερα τα ταξίδια τους αποφεύγοντας τις περιόδους κυκλοφοριακής αιχμής.

Διευρύνουμε τους ορίζοντες της μετακίνησης αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και τα «έξυπνα συστήματα» που ενσωματώνει σε μεγάλο βαθμό ο αυτοκινητόδρομος.

Τα ταξίδια μας πλέον δεν είναι μοναχικά και δεν κρύβουν δυσάρεστους αιφνιδιασμούς. Ολόκληρος ο μηχανισμός της Ολυμπίας Οδού είναι στην υπηρεσία μας ως οδηγών προκειμένου να απολαμβάνουμε ασφαλείς, σύντομες και άνετες μετακινήσεις”.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

image_pdfimage_print
Advertisement

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα

Social Proof Apps