Connect with us

Εταιρικά Nέα

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποιεί δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο Covid-19 για τους εργαζόμενους του

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έθεσε σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας, που είχε ήδη καταρτιστεί με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ομίλου σε περιπτώσεις κρίσεων, έχοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των κρουσμάτων και τις οδηγίες της Πολιτείας, ο Όμιλος αποφάσισε και παρέχει δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης του ιού στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του. Στόχος είναι η ασφαλής επιστροφή όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους μετά το πέρας των θερινών διακοπών, αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Σε πλήρη εξέλιξη ειδικό πρόγραμμα για ασφαλή επιστροφή στην εργασία

Το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας σε όλα τα σημεία παρουσίας του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η εφαρμογή του παρακολουθείται καθημερινά από ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στην οποία συμμετέχουν στελέχη του Ομίλου, αλλά και εξειδικευμένοι επιστημονικοί συνεργάτες. Στο πλαίσιο του Σχεδίου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα απομακρυσμένης ή εκ περιτροπής εργασίας, ειδική μέριμνα για τους ευάλωτους εργαζόμενους, δραστικός περιορισμός των ταξιδιών στα απολύτως αναγκαία, καθώς και των συσκέψεων ή/και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, κάνοντας αντ’ αυτών χρήση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, πέρα από τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι Αρχές και τα οποία ακολουθήθηκαν πιστά και με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο, ο Όμιλος μερίμνησε και για τον ασφαλή επαναπατρισμό εκατοντάδων στελεχών του κι εργαζομένων σε έργα του που υλοποιούνται εκτός Ελλάδας, ακόμα και με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Δωρεές εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς

Επιπλέον, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ με δωρεές εξοπλισμού και αναλώσιμων υλικών σε νοσοκομεία αναφοράς, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια της χώρας, καθώς και σε κέντρα υγείας σε περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα έχουν εξοπλιστεί πλήρως οκτώ κλίνες ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου, έχουν αγοραστεί στολές και αναλώσιμα για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οικίσκοι πρώτης εξέτασης ή νοσηλείας, καθώς και εξοπλισμός κι αναλώσιμα για νοσοκομεία αναφοράς της περιφέρειας και για κέντρα υγείας σε Αττική, Κρήτη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες, Ιωάννινα, Εύβοια κ.ά.. Το πρόγραμμα δωρεών συνεχίζεται, καθώς οι ανάγκες παραμένουν μεγάλες και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Παράλληλα, έχοντας στραμμένο το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα και με αυξημένο αίσθημα ευθύνης για τον ρόλο του ως βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συνεχίζει τη δυναμική εκτέλεση ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος της τάξης των 4 δις. ευρώ στην Ελλάδα, στους τομείς της καθαρής ενέργειας και των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία περίπου 20.000 νέων θέσεων εργασίας την προσεχή πενταετία, τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα