Connect with us

Αφιερώματα

Ολοκληρώνεται η παρουσίαση, σε λίγες ώρες στον αέρα ο 8ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 η επίσημη πρώτη για την νέα ανανεωμένη έκδοση

Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την δημοσίευση για τον «8ο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Εδώ και 3 εβδομάδας από το ypodomes.com πραγματοποιείται μια αναλυτική παρουσίαση των 90 και πλέον έργων που πλαισιώνουν τον κατάλογο.

Είναι η μοναδική για την Ελλάδα συλλογή όλων των σημαντικών έργων που γίνονται σε όλη τη χώρα, καταχωρημένα ανά κατηγορία, με πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση και την πρόοδο τους αλλά και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονται.

Με όσο το δυνατόν πιο προσεκτική πληροφόρηση παρουσιάστηκαν όλα τα μεγάλα έργα που αυτή τη στιγμή είναι στο «στίβο» της κατασκευής και θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα ή τα επόμενα χρόνια.

Μέσα από μία μοναδική καθημερινή παρουσίαση είδαμε την ταυτότητα από όλα τα έργα που βρίσκονται στον 8ο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ του ypodomes.com. Είχαμε πολλές κατηγορίες και ανάμεσα τους έργα σε Λιμάνια, Αεροδρόμια, τα έργα Ενέργειας, ακολούθησαν τα οδικά έργα, οι μεγάλες αναπλάσεις, τα μεγάλα οδικά έργα, τα έργα Μετρό και τα έργα Σιδηροδρόμου.

Έτσι μετά από 21 συνεχόμενες μέρες παρουσιάσεων αυλαία έπεσε με τις τελευταίες παρουσιάσεις την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη. Την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 9.15  το πρωί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον πίνακα με τα έργα, ενώ λίγο νωρίτερα στις 9 το πρωί θα δημοσιευθεί επίσημα ο 8ος ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ του ypodomes.com με την ανάλυση ανά έτος. Έτσι θα μπορείτε να συγκρίνετε την πορεία των έργων σε σχέση με τον προηγούμενη έκδοση του καταλόγου που ήταν τον Μάρτιο του 2014.

Σε όλο αυτό το διάστημα λάβαμε πάρα πολλά mail με παρατηρήσεις σχετικές με τα έργα αλλά και επισημάνσεις για την πορεία τους. Είναι γεγονός πως η κατάσταση στα έργα είναι πολύ πιο ομαλή όμως παραμένει σε κάποιο βαθμό η αβεβαιότητα λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστωθεί στα περισσότερα έργα.

Advertisement

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Ο «ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ» δημοσιεύεται από την ιστοσελίδα μας προκειμένου οι αναγνώστες μας να έχουν μία εικόνα για τα έργα τα οποία κατασκευάζονται, ανήκουν στα λεγόμενα «μεγάλα έργα» και κάθε έξι μήνες να παρακολουθούν  την πορεία τους. Μεγάλα έργα θεωρούμε αυτά που έχουν προϋπολογισμό άνω των 20εκ.ευρώ και κάποια έργα κάτω των 20εκ.ευρώ αλλά με υπερτοπική σημασία.

Επιπλέον θεωρούμε πως τα έργα και ιδιαίτερα τα δημόσια αποτελούν καθήκον για εμάς να παρουσιάζονται, να ελέγχονται και τελικά να κρίνονται από τον πολίτη. Ο κατάλογος για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε το 2011 και από τότε έχει δεχτεί σημαντικές αλλαγές στην σύνθεση του.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους του ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς ή εταιρείες αφιερώνοντας χρόνο για την πληροφόρηση μας, την επεξήγηση τεχνικών λεπτομερειών. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία με υπομονή και ευγένεια μας εξηγούσαν την κατάσταση στο κάθε έργο.
 
Ραντεβού λοιπόν τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 για την δημοσίευση για τον ανανεωμένο εξαμηνιαίο «8ο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Μαζί με τον Κατάλογο θα υπάρξει και μία ακόμα δημοσίευση του Καταλόγου σε μορφή πίνακα με τα έργα κατηγοριοποιημένα, ενώ την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου το Αφιέρωμα στα μεγάλα έργα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση που αφορά τον “ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”.


Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ενότητα Αφιερώματα για τα έργα από τον νέο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014.

Advertisement


Ετικέτες

δημοφιλη θεματα