Connect with us

Επικαιρότητα

O Κατάλογος με τα έργα στην Ελλάδα που θα ξεκινήσουν 2011-2016 (Σεπτέμβριος 2010)

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δεύτερος κατάλογος αφορά τα έργα τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν να κατασκευάζονται: σε αυτή την κατηγορία θα μπουν έργα τα οποία έχουν εξαγγελθεί αλλά δεν γνωρίζουμε την οριστική τους τύχη. Είναι projects που όλοι έχουμε ακούσει αλλά ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί οι τελικές εξελίξεις για να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Αθλητικά έργα όπως το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού που ακόμα καλά κρατούν οι διαπραγματεύσεις ή η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά που είναι σε δημοπράτηση που όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Σε όλα τα έργα μιλάμε υποθετικά καθώς σε πολλά από αυτά έγιναν εξαγγελίες και από τότε τα ψάχνουμε. Όταν ένα έργο από αυτόν τον κατάλογο αρχίσει να κατασκευάζεται τότε περνά στον κατάλογο με τα υπό κατασκευή έργα.

Για τη διευκόλυνση του αναγνώστη οι παραδόσεις παρουσιάζονται ξεχωριστά ανά χρονιά και με δύο διαφορετικούς τρόπους: μέσα σε κείμενο και σε λίστα για να είναι όσο το δυνατόν πιο κατανοητά.  

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011

 

 • ΗΣΑΠ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΙΛΙΣΟΣ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙ. Αν τα έργα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2010 τότε υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να δούμε τους 2 σταθμούς να λειτουργούν εντός του 2011.   


ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

  

 • ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Αν εκδοθεί σύντομα η οικοδομική άδεια και ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες υπάρχουν πιθανότητες το 2012 να λειτουργήσει.
 • ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η έκταση παραχωρείται στο Μικρολίμανο στη θέση που βρίσκεται το Δελφινάριο. Είναι στις δυνατότητες του Ολυμπιακού να το δούμε να λειτουργεί σε 2 χρόνια.
 • ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ ΕΩΣ ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ. Το έργο έχει ανάδοχο και περιμένουμε την υπογραφή της σύμβασης. Αν υπογραφεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 τότε μέχρι τα τέλη του 2012 το Τραμ θα κάνει τις πρώτες του βόλτες στον Πειραιά.

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

 • ΑΤΤΙΚΟ ΤΡΑΜ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ¶ΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Είχε εξαγγελθεί από τον πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. Ενδιαφέρουσα και εύκολα εφαρμόσιμη επέκταση δίνοντας τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στο Μετρό. Αν αρχίσει μέσα στο 2011 τότε το 2013 θα αρχίσει τις πρώτες του διαδρομές.
 • ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ ΤΜΗΜΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ- ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ. Περιμένουμε τον διαγωνισμό μέχρι τα τέλη του έτους. Αν τα έργα ξεκινήσουν αρχές του 2011 τότε ενδέχεται μέχρι το τέλος του 2013 να παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα αυτού του δρόμου.
 • ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΜΙΝΙΑ. Περιμένουμε το διαγωνισμό εδώ και χρόνια. Με το έργο αυτό θα αλλάξει όλη η εικόνα της εισόδου στο κέντρο του Πειραιά. Αν ξεκινήσει το 2011 μέσα στο 2013 θα μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία μαζί με τον νέο σταθμό ΚΑΜΙΝΙΑ.
 • MONORAIL ΠΑΛΑΤΑΚΙ-ΗΕΤΙΩΝΙΑ ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Διαγωνισμός από τον ΟΛΠ σε εξέλιξη. Αν έχουμε ανάδοχο μέχρι τις αρχές του 2011 τότε το καλοκαίρι του 2013 οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες θα το βλέπουν να πηγαίνει το λιμάνι από άκρη σε άκρη. Ένα όμορφο έργο.
 • ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ. Υπέγραψαν Δήμος και Νομαρχία. Περιμένουμε το επόμενο καλοκαίρι να αρχίσουν οι εργασίες. Με αυτή την παραδοχή αρχές του 2013 ο Πανιώνιος θα μπει στο νέο του σπίτι.
 • ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ. Περιμένουμε τις εξελίξεις για να δούμε αν προχωρήσει η νέα λύση για γήπεδο στην ιστορική έδρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Αν ξεκινήσουν τα έργα το 2011 τότε εντός του 2013 θα μπορούν να γίνουν οι πρώτοι αγώνες.
 • ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Αν όλα πάνε καλά εντός του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί έχοντας συνολική ισχύ 50MW (ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου).


ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

 • ΤΡΑΜ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΦΡΕΑΤΥΔΑ. Έχει εξαγγελθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα γίνει εντέλει αφού δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά. Αν ξεκινήσει το 2012 θα μπορεί να επεκταθεί στα άκρα του Πειραιά μέχρι το 2104.
 • ΤΡΑΜ ΠΑΤΡΑΣ. Οριακά βιώσιμο το Τραμ της Πάτρας σύμφωνα με την μελέτη. Μάλλον θα επιλεγεί η μέθοδος ΣΔΙΤ. Ακόμα και το 2012 να ξεκινήσει άνετα σε 2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί. Προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί η πρόθεση του Υπουργείου.
 • ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ. Ένα νέο έργο που μας προέκυψε τις προηγούμενες μέρες με κόστος ίσως και 800.000.000 ευρώ. Θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου! Με ισχύ 300MW θα έχει πενταπλάσια απόδοση από το αμέσως επόμενο. Αν όλα πάνε καλά και οι εργασίες αποκατάστασης και τοποθέτησης αρχίσουν το 2011 τότε 3 χρόνια αργότερα θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΕΚΑ ΑΘΗΝΑ-ΑΤΤΙΚΗ 2014.Ένα ακόμα νέο project με στόχο την ολοκλήρωση του το 2014 με αναπλάσεις και μεταμορφώσεις χώρων. θα γίνει; κανείς δεν ξέρει..

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

 • ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Αν υπαναχωρήσουν οι Βούλγαροι ανοίγει ο δρόμος της κατασκευής. Με αυτή την παραδοχή το έργο θα ολοκληρωθεί το 2015. Αν όχι..
 • ΟΣΕ – ΝΕΑ ΔΙΠΛΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ – ΠΑΤΡΑ. ¶γνωστη η τύχη αυτού του τμήματος αλλά μάλλον εντός του 2011 θα δημοπρατηθούν και τα τελευταία τμήματα του ΠΑΘΕΠ. Αν δεν έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις τότε η Πάτρα θα αναβαθμιστεί σιδηροδρομικά μέσα στο 2015.
 • ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο τις προσφορές για την κατασκευή και παραχώρηση του Αεροδρομίου στολίδι για την Κρήτη. Αν οι εργασίες αρχίσουν το 2011 το καλοκαίρι του 2015 οι πρώτοι πιλότοι θα προσγειώσουν τα αεροπλάνα τους στη μεγαλύτερη επένδυση στο νησί εδώ και δεκαετίες.
 • ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΟΡΩΠΙ ΕΩΣ ΛΑΥΡΙΟ ΜΕ 8 ΣΤΑΘΜΟΥΣ. Αναμένεται ο διαγωνισμός με μεγάλη αγωνία αφού θα βάλει τη Λαυρεωτική και το Λιμάνι του Λαυρίου και πάλι στο χάρτη με τις ράγες. Πολύ σημαντική επένδυση. Θα γίνει με ΣΔΙΤ. Αν ξεκινήσουν τα έργα το 2012 τότε στα τέλη του 2015 το τρένο θα ηχήσει και πάλι στο Λιμάνι του Λαυρίου.
 • ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΞΑΝΘΗ- ΣΥΝΟΡΑ. Περιμένουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ όλου του κάθετου. Αν γίνει ο διαγωνισμός μέσα στο 2011 και ολοκληρωθεί τότε το 2015 θα μπορεί να ολοκληρωθεί.
 • ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Ένα νέο έργο που αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία στη Δυτική Ελλάδα που θα αποκτήσει τη δεύτερη Υποθαλάσσια κάνοντας τη Λευκάδα οριστικά τμήμα της Ηπειρωτικής Ελλάδας.
 • ΤΡΑΜ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η μελέτη είναι και πάλι στον αέρα. Αν υποθέσουμε ότι ολοκληρώνεται στα τέλη του 2011 και ο διαγωνισμός γίνει το 2012 τότε μέχρι το 2015 θα μπορούσε η πόλη να αποκτήσει το πρώτο μέσο σταθερής τροχιάς στην ιστορία της.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΣΑΠ ΑΠΟ ΚΑΤ-ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΕΚΑΛΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ. ¶γνωστο αν θα γίνει εντέλει αυτή η επέκταση καθώς η νέα ηγεσία μάλλον την βάζει στο συρτάρι. Αν όμως γίνει ο διαγωνισμός τότε ενδέχεται-πολύ δύσκολο- να ολοκληρωθεί εντός του 2016.
 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ. 1.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, 2.ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, 3. ΝΙΚΑΙΑ, 4.ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, 5.ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 6.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Διαγωνισμός φάντασμα από το 2006. Περιμένουμε τον ανάδοχο. Χρειάζονται 5,5 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Πριν το 2016 δύσκολα θα ολοκληρωθεί.
 • ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Περιμένουμε τον πρώτο διαγωνισμό. Αν έχουμε ανάδοχο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 τότε το αρχές του 2016 ένας ολοκαίνουριος δρόμος θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.
 • ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μειωμένοι χιλιομετρικά αλλά πιο οικολογικοί επανέρχονται με σκοπό να βοηθήσουν την Αθήνα και όχι μόνο. Αν υπάρξει ανάδοχος μέχρι τα τέλη του 2011 τότε ενδέχεται μέσα στο 2016 να ολοκληρωθούν. Ένα έργο SOS για την Αττική.
 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ: ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Περιμένουμε τον ανάδοχο. Αν ξεκινήσουν τα έργα στις αρχές του 2011 τότε σε 5 χρόνια, δηλαδή εντός του 2016 θα παραδοθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
 • ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΘΗΒΑ-ΥΛΙΚΗ. Ένας σημαντικός άξονας που θα παρακάμπτει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας συντομεύοντας το ταξίδι από την Πελοπόννησο στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα κατά 60 χιλιόμετρα. Αν το έργο ξεκινήσει το 2012 τότε ο παραχωρησιούχος μετά από 4 χρόνια θα το παραδώσει προς χρήση.
 • ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ¶γνωστη η τύχη του. Από το 2001 μέχρι σήμερα υπάρχει μια βραβευμένη μελέτη. Χρήματα για να γίνει δεν υπάρχουν.. Αν όμως αποφασιστεί και ξεκινήσει η διαμόρφωση μέχρι το 2012 τότε το 2016 η Αθήνα θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο στην Ευρώπη..

Εννοείται πως αυτά είναι μερικά από τα μελλοντικά έργα που θα γίνουν στην Ελλάδα. Σε αυτό τον κατάλογο έχουν μπει τα έργα που έχουν αξιολογηθεί από την ομάδα του ypodomes.com ως τα πιο σημαντικά σήμερα και με την υπόθεση ότι μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι το 2016.

Επόμενη δημοσίευση του καταλόγου με τα έργα που δεν έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται: Μάρτιος 2011

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Συνάντηση εργασίας Πατούλη με τον Δήμαρχο Κυθήρων για αναπτυξιακά έργα υποδομών 

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Συνάντηση Πατούλη με Δήμαρχο Κυθήρων

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με Δημάρχους της Αττικής με στόχο τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη και ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα που απαιτούνται στα Κύθηρα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στις απαιτούμενες υποδομές που πρέπει να γίνουν για να μπορεί να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο του νησιού από μεγαλύτερα αεροπλάνα προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούνται και πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τόσο στα Κύθηρα, όσο και στα Αντικύθηρα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ζήτησε, εκτός από έργα τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί, να υπάρξει πρόβλεψη και για τεχνικά έργα όπως είναι η διαχείριση λυμάτων και το οδικό δίκτυο. Επίσης ζήτησε στο προγραμματισμό των προσλήψεων της Περιφέρειας να υπάρξει ειδική πρόβλεψη θέσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Κυθήρων για κτηνίατρο και γεωπόνο.

Τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας, όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υποδειγματικό επίπεδο συνεργασίας και υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί.

Με αφορμή τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κυθήρων ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στόχος μας είναι η δημιουργία υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών και στον πλέον απομακρυσμένο Δήμο της Περιφέρειας μας όπως είναι αυτός των Κυθήρων.

Η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες δράσεις θα δώσει έμφαση σε θέματα που αφορούν στη νησιωτικότητα η οποία δεν αποτελεί πρόβλημα αλλά χρυσή ευκαιρία ανάπτυξης. Ο νησιωτικός χώρος μπορεί να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε η Αττική να γίνει 12μηνος τουριστικός προορισμός.

Μέσα από το σχεδιασμό αυτό δεν μπορούν να λείψουν τα Κύθηρα, ένας Δήμος με ιδιαίτερη ομορφιά που μπορεί να γίνει πόλος τουριστικής έλξης επενδύοντας στο θεματικό τουρισμό και αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Μόνο έτσι θα φέρουμε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους. Είναι σημαντικό που στη θέση του δημάρχου βρίσκεται ένας άνθρωπος με γνώση και αποτελεσματικότητα. Με το Στράτο Χαρχαλάκη έχουμε συνεργαστεί στενά τα προηγούμενα χρόνια και μας συνδέει μια σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις καθαρισμού και επισκευών σε πλατείες του Δήμου Αθηναίων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Καθαρισμός πεζοδρομίων Karcher

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων σε κεντρικά σημεία ολόκληρης της πόλης με στόχο τον καθαρισμό και την αποκατάστασή τους.

Το τελευταίο τριήμερο συνεργεία του δήμου «σάρωσαν» δυο πολυσύχναστες πλατείες της Αθήνας, στο Γκάζι και στο Παγκράτι. Την πλατεία Κεραμεικού και την Πλατεία Πλυτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στην Πλατεία Πλυτά, έγινε «μια μεγάλη παρέμβαση που κράτησε τρεις ημέρες» και κατά τη διάρκεια της οποίας κλαδεύτηκαν όλα τα δένδρα, επιδιορθώθηκαν και βάφτηκαν τα παγκάκια, επισκευάστηκε ο ηλεκτροφωτισμός και στους γύρω πεζόδρομους, ενώ πλύθηκε και απολυμάνθηκε η πλατεία.

Στην Πλατεία Κεραμεικού, καθαρίστηκε από αφίσες ο χώρος κοντά στις εισόδους του μετρό, έγιναν βαψίματα κ.α.

«Ακόμη δύο πλατείες που είναι έτοιμες, καθαρές και περιποιημένες, για τη βόλτα του Σαββατοκύριακου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

ΤΑΙΠΕΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου»

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

ΤΑΙΠΕΔ Λογότυπο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την κήρυξη του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ξενία Ιαματικής Πηγής Κύθνου» ως άγονου, καθώς η δεσμευτική οικονομική προσφορά που είχε υποβληθεί ήταν κατώτερη του εύρους αποτίμησης του ακινήτου.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε δεχθεί μία δεσμευτική οικονομική προσφορά από το επενδυτικό σχήμα «AMALIA DEVELOP & INVEST UG» για τη μεταβίβαση του δικαιώματος επιφανείας του ακινήτου «Ξενία και Ιαματική Πηγή Κύθνου» για 99 έτη.

Σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Ταμείο ζήτησε την υποβολή βελτιωτικής προσφοράς, ωστόσο ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν ανταποκρίθηκε.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα