Connect with us

Αφιερώματα

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επίσημη παρουσίαση για τον 7ο ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το 2014 μπήκε με μεγάλες προοπτικές. Έχοντας στην πλάτη μας 6 χρόνια σφοδρής κρίσης η αισιοδοξία αρχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Μέσα στους έξι μήνες που μεσολάβησαν από την έκδοση του προηγούμενου καταλόγου (τον προηγούμενο Σεπτέμβριο) οι διαφορές είναι σχετικά μικρές όμως η αλήθεια είναι πως έχουν επουλωθεί πολλές από τις ανοιχτές πληγές που δημιούργησε η οικονομική και κοινωνική κρίση.

Τα μεγάλα θύματα αυτής της κρίσης στο χώρο των υποδομών, οι τεχνικές εταιρείες, έχουν τώρα μια νέα μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουν και πάλι πλούτο στην χώρα όπως τόσες δεκαετίες κάνουν άλλωστε.  Τώρα έχουμε σύμμαχο την εμπειρία, την αντοχή, την καλή δουλειά, την επιμονή και την υπομονή για να οδηγήσουμε την χώρα σε καλύτερους και πιο ελπιδοφόρους δρόμους.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τον 7ο κατά σειρά κατάλογο με τα μεγάλα έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Από τις 4 Μαρτίου μέχρι και εχθές παρουσιάστηκαν αναλυτικά ένα προς ένα όλα τα έργα που συμμετέχουν σε αυτόν τον μοναδικό για την χώρα Κατάλογο. Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ είναι η τρανή απόδειξη πως ο κατασκευαστικός κόσμος είναι εδώ πιο δυνατός από ποτέ. Αν θέλετε να μεταφερθείτε στην σελίδα με τα Αφιερώματα στα έργα του καταλόγου πατήστε εδώ.

Να θυμίσουμε πως κάθε έξι μήνες, Μάρτιο και Σεπτέμβριο, παρατηρούμε τόσο την εξέλιξη των μεγάλων έργων όσο και τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνονται κάθε φορά. Τα έργα που βλέπουμε στον κατάλογο είναι διάσπαρτα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Είναι μεγάλα έργα τα οποία προσφέρουν ανάπτυξη, απασχόληση και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. O κατάλογος δεν περιέχει το σύνολο των έργων αλλά εκείνων που λόγω μεγέθους και σπουδαιότητας επηρεάζουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ
Υπάρχουν νέα έργα που μπήκαν στον  ανανεωμένο κατάλογο τα οποία δίνουν μία μεγαλύτερη δυναμική και δείχνουν μία μεγαλύτερη κινητικότητα και πάλι στα δημόσια έργα. Τα  νέα έργα είναι τα παρακάτω:
1.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΝΣΓΥΤ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΔΟΜΟΚΟΣ (ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ- J &P- ΑΒΑΞ ΑΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
2.    ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ (Κ/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΕΡΕΤΒΟ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
3.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κ/Ξ ΖΑΡΡΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Α.Ε. – ΔΟΒΡΙΔΗΣ Ε.Ε.) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
4.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-Α`ΦΑΣΗ (Λ.ΡΗΓΑΣ)-ΘΕΣΣΑΛΙΑ
5.    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΕΚΤΕΡ) ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
6.    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΠΥΛΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΥ ΕΩΣ ΛΥΓΑΡΙΑ)
7.    ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΣΕΡΡΕΣ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΣΟΡΡΑΧΗ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ, (ΕΤΕΘ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
8.    ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑ-ΣΚΥΔΡΑ, ΤΜΗΜΑ  ΠΑΤΡΙΔΑ-ΝΑΟΥΣΑ (ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
9.    ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
10.    ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ- ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (Κ/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
11.    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΞ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ), ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
12.    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΔΡΟΣΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (ΤΟΞΟΤΗΣ) ΑΤΤΙΚΗ
13.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΜΠΕΛΑ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ (ΤΟΜΗ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
14.    ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΦΩΚΙΑΝΟΣ-ΚΥΠΑΡΡΙΣΙ (ΣΧΣ ΑΤΕ) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Στην ανάλυση των έργων δίπλα από κάθε έργο υπάρχει και η ανάδοχος εταιρεία που το κατασκευάζει. Αυτό μας δίνει και μία εικόνα για το ποιες εταιρείες σήμερα «εξουσιάζουν» το χώρο των μεγάλων δημόσιων έργων. Στον παρόντα κατάλογο δεν υπάρχουν μεγάλα Αθλητικά, Τουριστικά και Ιδιωτικά έργα λόγω της ισχυρής οικονομικής κρίσης στην χώρα.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ
Μία νέα ενότητα για τον Κατάλογο μας που πλέον θα έχετε την δυνατότητα να βλέπετε ποια έργα ολοκληρώθηκαν και αποχώρησαν από τον κατάλογο το διάστημα των 6 μηνών που μεσολαβεί για την δημοσίευση του νέου καταλόγου.

1. 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013: ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΤΕΡΙ-ΠΑΡΓΑ (ΤΕΡΝΑ), ΗΠΕΙΡΟΣ
2. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΝΑΤΟΥΡΑ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
3. 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 1.ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Alpine Bau GmbH – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε,), ΑΤΤΙΚΗ
4. 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014: ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ

Στις 22 Νοεμβρίου παραδόθηκε και το τελευταίο τμήμα της  εργολαβίας Καρτέρι-Πάργα, ενώ την 1η Δεκεμβρίου παραδόθηκε η ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία μεγάλη παράδοση για το 2013 ήταν η επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω στο σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στις 14 Δεκεμβρίου.

Ας δούμε πως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα 27 Μαρτίου 2014 η λίστα με τα ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

 

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  2014-2018
(Παρουσίαση ανά έτος)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2014
Η φετινή χρονιά μας επιφυλάσσει πολύ σημαντικές παραδόσεις μεγάλων έργων. Το μεγαλύτερο έργο της χρονιάς είναι το μεγάλο οδικό έργο Λεύκτρο-Σπάρτη (κόστος άνω των 300εκ.ευρώ) που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014.

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ
Η πρώτη μεγάλη παράδοση για φέτος έγινε στις 28 Φεβρουαρίου με την λειτουργία των σταθμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου  ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ, ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ.


Οδικά έργα: θα ολοκληρωθεί το τμήμα του ΒΟΑΚ Άγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό, η ολοκλήρωση του τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο- Σπάρτη, ο Περιμετρικός Καλαμάτας, το οδικό τμήμα Μεσορράχη-Αμφίπολη, το τμήμα του Κάθετου της Εγνατίας Οδού Φλώρινα-Νίκη και το τμήμα Μάνδρα- Ψαθάδες του Κάθετου Άξονα Αρδάνιο- Ορμένιο.

Επίσης αναμένονται: οι δύο μεγάλες εργολαβίες που ολοκληρώνουν τον Κάθετο Άξονα της Εγνατίας Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Προμαχώνας καθώς και τα οδικά τμήματα Θίσβη – Κανάβαρι, σύνδεση Λιμένα Θεσσαλονίκης με ΠΑΘΕ, το έργο της Ανατολικής Αττικής Ιππικό Κέντρο-Λαγονήσι-Ανάβυσσος,  το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Άκτιο-Αμβρακία,  τον  Α/Κ σύνδεσης των Παραγλαύκιων Αρτηριών με το Νέο Λιμάνι της Πάτρας και το οδικό τμήμα Γόριτσα-Αγριά του Περιφερειακού Βόλου.

Σιδηροδρομικά έργα: Αναμένεται η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Έργα ύδρευσης: θα έχουμε την ολοκλήρωση στο Φράγμα Αχυρών στην Αιτωλοακαρνανία, το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, το Φράγμα Νεστορίου Καστοριάς, το Φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο και το Φράγμα Ιλαρίωνα στην Κοζάνη.

Έργα πόλης: Αναμένονται τα εγκαίνια για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στου Φιξ και θα έχουμε την ολοκλήρωση για το Νέο Μουσείο στη Μεσσαρά Ηρακλείου.

Στα έργα Λιμανιών-Αεροδρομίων έχουμε την ολοκλήρωση στα έργα του Αεροδρομίου Πάρου τα έργα της Β` φάσης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και  τα έργα στο λιμάνι της Καβάλας.

1.    ΦΡΑΓΜΑ ΓΑΔΟΥΡΑ ΡΟΔΟΣ (ΜΕΤΩΝ-ΑΕΓΕΚ), ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
2.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΞ (ΑΚΤΩΡ), ΑΤΤΙΚΗ
3.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ- ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΟΡΕΑΣ), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
4.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΡΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ (ΜΟΡΕΑΣ), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
5.    ΒΟΑΚ- ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ (ΑΚΤΩΡ-ΕΛΤΕΡ), ΚΡΗΤΗ
6.    ΕΡΓΑ B ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – (ΕΛΤΕΡ), ΗΠΕΙΡΟΣ
7.    ΦΡΑΓΜΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΑΕΓΕΚ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
8.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΣΕΡΡΕΣ- ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ, ΥΠΟΤΜΗΜΑ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ- Α/Κ ΧΡΙΣΤΟΥ  (ΤΕΡΝΑ-ΑΕΓΕΚ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
9.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗ-ΝΙΚΗ, ΤΜΗΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-ΜΟΧΛΟΣ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
10.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΓΟΡΙΤΣΑ-ΑΓΡΙΑ (ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ), ΘΕΣΣΑΛΙΑ
11.    ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΛΑΥΚΙΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
12.    ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
13.    ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ-ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ  ΑΧΑΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΗ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
14.    ΦΡΑΓΜΑ ΑΧΥΡΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΕΛΤΕΡ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
15.    ΦΡΑΓΜΑ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΙΟΝΙΟΣ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
16.    ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΡΗΤΗ (PC DEVELOPMENT), ΚΡΗΤΗ
17.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΙΣΒΗ-ΚΑΝΑΒΑΡΙ (ΜΕΤΚΑ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
18.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΡΔΑΝΙΟ- ΟΡΜΕΝΙΟ ΤΜΗΜΑ : ΜΑΝΔΡΑ- ΨΑΘΑΔΕΣ (ΑΕΓΕΚ), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
19.    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ (Γ. ΠΕΤΡΗΣ Α.Τ.Ε. – ΑΤΕΣΕ Α.Ε. – ΕΛΙΚΑ Α.Τ.Ε.Ε.), ΚΡΗΤΗ
20.    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΟΥ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΔΙΟΥ ΕΛΙΓΜΩΝ (ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ), ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
21.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΛΑΓΟΝΗΣΙ-ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ (ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ), ΑΤΤΙΚΗ
22.    ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΑΘΕ (ΑΚΤΩΡ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
23.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κ/Ξ ΖΑΡΡΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Α.Ε. – ΔΟΒΡΙΔΗΣ Ε.Ε.) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
24.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΧΘ22-ΧΘ27-ΙΟΝΙΟΣ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
25.    ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΘ ΧΘ35-ΧΘ49-31.12.2014-CONSORZIO STABILE ITALIMPRESE SOCIETA CONSORTILE A RESPONSABILITA LIMITATA), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
26.    ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑ ΣΕΡΡΕΣ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΟΡΡΑΧΗ-ΑΜΦΙΠΟΛΗ (ΑΝΑΔΟΧΟΣ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
27.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΩ ΑΜΠΕΛΑ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2015
 Ο επόμενος χρόνος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση εντυπωσιακών έργων. Το μεγαλύτερο έργο του έτους είναι το έργο της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα (κόστος άνω του 1 δις ευρώ) με χρονικό ορίζοντα τον Αύγουστο.

Αυτοκινητόδρομοι: Το καλοκαίρι θα δούμε να λειτουργεί επιτέλους η παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) μήκους 25χλμ με  3 σήραγγες μήκους 11χλμ. Επίσης ολοκληρώνονται το τελευταίο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο- Ορμένιο (Αρδάνιο-Μάνδρα), ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή (Κορομηλιά- Κρυσταλλοπηγή),  τα οδικά έργα Ποτίδαια-Κασσάνδρα, Άσσηρος-Νέα Σάντα ενώ ολοκληρώνεται η παράκαμψη Λαμίας και το τμήμα Στυλίδα-Ράχες.

Οδικά έργα: Στις αρχές του έτους ολοκληρώνεται η αναβάθμιση της ΕΟ Τρίκαλα-Πύλης, το οδικό έργο Πατρίδα-Νάουσα και το τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα.

Στο τέλος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται ο Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία καθώς θα παραδοθούν το δυτικό και το ανατολικό τμήμα. Επίσης θα λειτουργήσουν τα οδικά τμήματα Ευκαρπία-Εύοσμος και Εύοσμος-ΑΚ16 της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, το τμήμα Δρυόπη-Γαλατάς. Στο τέλος του έτους αναμένεται η ολοκλήρωση για το οδικό έργο Φωκιανός-Κυπαρρίσι.

Έργα Σταθερής Τροχιάς: Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το σιδηροδρομικό τμήμα Διακοπτό-Ροδοδάφνη, θα ολοκληρωθεί η Α` φάση εγκατάστασης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα-Βόλος και τα έργα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Αχαρνές-Τιθορέα.

Έργα σε Αεροδρόμια-Λιμάνια: Ολοκληρώνεται το έργο αναβάθμισης του Αεροδρομίου Σκιάθου, τα έργα στο Αεροδρόμιο Σητείας.  Εντός του έτους θα ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων και θα ολοκληρωθούν τα έργα στον λιμένα Γυθείου και τον Άγιο Ευστράτιο.

Αστικά Έργα: Η Ανάπλαση του Δέλτα Φαλήρου (Λυρική, Εθνική Πινακοθήκη, Αγορά, Πάρκο) θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους, το περιβαλλοντικό έργο του ρέματος Εσχατιάς στην Αθήνα , η αναβάθμιση της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα, τα έργα στο Νοσοκομείο Βοστάνειο Μυτιλήνης, στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και η κατασκευή του Πολυκεντρικού Μουσείου Βεργίνας θα ολοκληρθούν προς το τέλος του έτους.

Έργα Ύδρευσης,  Αποχέτευσης, Περιβαλλοντικά: Μέχρι το καλοκαίρι παραδίδεται το έργο αποχέτευσης στην Παιανία. Προς το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί το Φράγμα Τριανταφυλλιάς στη Φλώρινα,  το Φράγμα Ασωπού Κορινθίας, τα έργα δημιουργίας Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας-Παιανίας και τα έργα αποχέτευσης σε Διόνυσο, Ροδόπολη και Άγιο Στέφανο.

1.    ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΘ0-ΧΘ22 30.6.2015- ΑΕΓΕΚ Α.Ε.), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
2.    ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ (ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΧΘ27-ΧΘ35- 8.3.2015-ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
3.    ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΜΙΑΣ (ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
4.    ΜΑΛΛΙΑΚΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΣΤΥΛΙΔΑ – ΡΑΧΕΣ  (Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
5.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ – Ν.Δ.Σ.Γ.Υ.Τ ΔΙΑΚΟΠΤΟ- ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΕΓΕΚ- J&P), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
6.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-Α`ΦΑΣΗ (Λ.ΡΗΓΑΣ)-ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
7.    ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑ-ΣΚΥΔΡΑ, ΤΜΗΜΑ  ΕΡΓΟ ΠΑΤΡΙΔΑ-ΝΑΟΥΣΑ (ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
8.    ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ -ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΛΤΑ ΦΑΛΗΡΟΥ (ΛΥΡΙΚΗ, ΕΘΝ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΠΑΡΚΟ)- (ΤΕΡΝΑ-IMPREGILLO), ΑΤΤΙΚΗ
9.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ. ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ-ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ  (ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-J&P ΑΒΑΞ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
10.    ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΟΡΜΕΝΙΟ –ΤΜΗΜΑ ΑΡΔΑΝΙΟ-ΜΑΝΔΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
11.    ΕΡΓΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΤΟΜΗ), ΗΠΕΙΡΟΣ
12.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑ- ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ  (ΙΝΤΡΑΚΑΤ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
13.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΜΗ-ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ  (ΤΡΙΚΑΤ ΑΤΕ-ΤΟΜΗ ΑΤΕΒΕ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
14.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΑΧΑΡΝΕΣ-ΤΙΘΟΡΕΑ (ΤΕΡΝΑ), ΑΤΤΙΚΗ- ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
15.    ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  (ΚΞ ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ – ΑΚΜΗ ΑΤΕ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
16.    ΛΙΜΑΝΙ ΓΥΘΕΙΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
17.    ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ   (Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ), ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
18.    ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ – 1ο ΤΜΗΜΑ  (ΑΚΤΩΡ-ΜΟΧΛΟΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ), ΑΤΤΙΚΗ
19.    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΠΥΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΡΑΒΟΠΟΡΟΥ ΕΩΣ ΛΥΓΑΡΙΑ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕ) – ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
20.    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ) *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
21.    ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (τμήμα Ευκαρπία-Εύοσμος)   (ΙΝΤΡΑΚΑΤ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
22.    ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ( Εύοσμος-ΑΚ16)  (ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
23.    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ-ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛ.ΣΟΥΤΖΟΥ (ΑΚΤΩΡ), ΑΤΤΙΚΗ
24.    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ (ΕΚΤΕΡ), ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
25.    ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ   (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΤΕ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
26.    ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ (ΙΟΝΙΟΣ), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
27.    ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΡΥΟΠΗ-ΓΑΛΑΤΑΣ  (ΑΡΧΙΚΟΝ),ΑΤΤΙΚΗ
28.    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ- ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΘΕΣΣΑΛΙΑ
29.    ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΚΕΛ) ΚΡΩΠΙΑΣ-ΠΑΙΑΝΙΑΣ  («Κ.ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε.-ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.-ΑΑΓΗΣ Α.Ε.»), ΑΤΤΙΚΗ
30.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΑΙΑΝΙΑΣ- Β ΦΑΣΗ ), (ΝΕΜΕΣΙΣ), ΑΤΤΙΚΗ
31.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ (ΑΥΤΟΚ/ΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
32.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΕΜΠΩΝ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ  (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ 3 ΣΗΡΑΓΓΕΣ) ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
33.    ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΙΛΚΙΣ-ΔΟΙΡΑΝΗ ΤΜΗΜΑ: ΑΣΣΗΡΟΣ-ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ (ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
34.    ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΛΕΚΑΝΗΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΞ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ), ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
35.    ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΔΡΟΣΙΑ, ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΣΤΑΜΑΤΑ, ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ (ΤΟΞΟΤΗΣ) ΑΤΤΙΚΗ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
36.    ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΦΩΚΙΑΝΟΣ-ΚΥΠΑΡΡΙΣΙ (ΣΧΣ ΑΤΕΕ) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2016
Έτος με λειτουργία πολύ σημαντικών έργων. Το μεγαλύτερο έργο της χρονιάς είναι το σιδηροδρομικό έργο στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός με κόστος 415εκ.ευρώ και ολοκλήρωση τον Δεκέμβριο του 2016.

Αυτοκινητόδρομοι: Σε αυτή τη χρονιά θα  δούμε τα μεγάλα έργα στους αυτοκινητόδρομους να λειτουργούν και συγκεκριμένα θα δούμε να παραδίδονται στην κυκλοφορία τα τμήματα: Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός), Ξυνιάδα-Τρίκαλα (Ε65) και τα τμήματα της Ιόνιας Οδού: Αντίρριο-Κεφαλόβρυσο, Κουβαράς-Άρτα, Φιλιππιάδα-Ιωάννινα.

Οδικά έργα: Στην αρχή του έτους θα λειτουργήσει το οδικό τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος ενώ θα παραδοθούν στην κυκλοφορία ο Περιφερειακός Κατερίνης, η Παράκαμψη Αρναίας, , το τμήμα Μαυρονέρι-Κιλκίς, τα έργα της κατασκευής του Ανισόπεδου κόμβου ΑΚ16 της Περιφερειακής Θεσσαλονίκη στην συμβολή με την ΠΑΘΕ, το τμήμα του ΒΟΑΚ Γούρνες-Χερσόνησος.

Έργα σε Αεροδρόμια-Λιμάνια: θα ολοκληρωθούν τα έργα Γ` φάσης του λιμένα Πατρών και της διαπλάτυνσης του Διαύλου Λευκάδας, τα έργα αναβάθμισης του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10-28 στο Αεροδρόμιο Μακεδονία καθώς και η αναβάθμιση στο Αεροδρόμιο Χανίων.

Έργα Σταθερής Τροχιάς: Στους πρώτους μήνες του έτους θα λειτουργήσει η πρώτη μεγάλη επέκταση του Τραμ μήκους 5,4χλμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά. Θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη ΝΣΓΥΤ Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος, τα έργα ολοκλήρωσης της ΝΣΓΥΤ  στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός, τα έργα Β` φάσης στο Θριάσιο Πεδίο και η Α` φάση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λάρισα-Βόλος.

Έργα Ύδρευσης-Αποχέτευσης: Αρχές του έτους θα λειτουργήσει το Φράγμα Αποσελέμη στην Κρήτη, ενώ θα ολοκληρωθούν τα έργα ύδρευσης της Ανατολικής Καρδίτσας και της Ανατολικής Βίστριζας και ο 2ος κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Θεσσαλονίκης.

Έργα Ενέργειας: Στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το έργο Τηλεθέρμανσης της Φλώρινας. Μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει η 3η δεξαμενή της ΔΕΣΦΑ στη νήσο Ρεβυθούσα στην Αττική.

1.    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΘΕΜΕΛΗ), ΑΤΤΙΚΗ
2.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΝΣΓΥΤ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΣ (ΙΝΤΡΑΚΑΤ- ΑΚΤΩΡ- J&P), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
3.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΝΣΓΥΤ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΔΟΜΟΚΟΣ (ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ- J &P- ΑΒΑΞ ΑΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
4.    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (ΑΚΤΩΡ), ΚΡΗΤΗ
5.    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 10-28 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΑΘΗΝΑ+ΕΤΕΘ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
6.    ΕΡΓΑ Γ ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΠΑΤΡΑΣ (Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ ΑΤΕ-ΑΚΤΩΡ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
7.    ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ  (ΤΕΡΝΑ), ΚΡΗΤΗ
8.    ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΝΑΙΑΣ  (ΑΚΜΗ  ΑΤΕ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
9.    ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  (ΕΝΙΠΕΑΣ), ΘΕΣΣΑΛΙΑ
10.    ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ (Κ/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΕΡΕΤΒΟ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
11.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΑΝΙΣΟΠΕΔΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΑΚ16 (ΚΟΜΒΟΣ ΠΑΘΕ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ) (J&P ΑΒΑΞ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
12.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ- Β` ΦΑΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙ  (ΑΚΤΩΡ-ALSTOM), ΑΤΤΙΚΗ
13.    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  (ΠΕΤΡΗΣ-ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
14.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 3Ης ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ-ΔΕΣΦΑ –  (J&P ΑΒΑΞ), ΑΤΤΙΚΗ
15.    ΆΞΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΙΛΚΙΣ-ΔΟΙΡΑΝΗ (τμήμα Α/Κ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ-ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΛΚΙΣ)   (ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
16.    ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ), ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
17.    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2ΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΞΑΝΘΑΚΗΣ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
18.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ Ε-65 ΤΜΗΜΑ ΞΥΝΙΑΔΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ- (ΝΕΑ ΟΔΟΣ), ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ
19.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΝΤΙΡΡΙΟ- ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΑΡΤΑ ΦΙΛΙΠΙΑΔΑ- ΙΩΑΝΝΙΝΑ. (ΝΕΑ ΟΔΟΣ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ
20.    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ), ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
21.    ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ, ΤΜΗΜΑ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
22.    ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΜΗΜΑ ΓΟΥΡΝΕΣ-ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ  (ΔΟΜΙΚΗ-ΘΕΜΕΛΗ), ΚΡΗΤΗ
23.    ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ- ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (Κ/Ξ ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*
24.    ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ –Α` ΦΑΣΗ (8,8, ΡΗΓΑΣ, 24 ΜΗΝΕΣ) ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΝΕΟ ΕΡΓΟ*

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2017
Αυτή η χρονιά περιλαμβάνει την λειτουργία πολύ μεγάλων έργων με εντυπωσιακούς προύπολογισμούς.

Οδικά Έργα: αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία για το αναβαθμισμένο τμήμα Καλλονή-Σίγρι.

Έργα Σταθερής Τροχιάς: μέσα στο έτος θα λειτουργήσει η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Ν.Σ.Σταθμό μέχρι την Νέα Ελβετία (ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ).

Έργα Ενέργειας: Αυτή τη χρονιά θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο έργο στον κατάλογο που είναι το έργο κατασκευής της Λιγνιτικής Μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα.

Έργα σε Λιμάνια: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα ολοκληρωθούν τα έργα της Γ1` φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

1.    ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΒΑΣΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ-ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ (13 ΣΤΑΘΜΟΙ) (ΑΕΓΕΚ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
2.    ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 (TERNA-HITACHI), ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
3.    ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΟΝΗ-ΣΙΓΡΙ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)  (ΚΞ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ-ΤΟΞΟΤΗΣ-ΥΔΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ), ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
4.    ΕΡΓΑ Γ1 ΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ), ΗΠΕΙΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2018
Τα μοναδικά μέχρι στιγμής έργα του καταλόγου που θα ολοκληρωθούν το 2018 είναι η πρώτη μεγάλη επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ προς την Καλαμαριά με 5 σταθμούς και η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από την Αγία Μαρίνα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
 

Έργα Σταθερής Τροχιάς: Μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει η επέκταση των 7,5 χιλιομέτρων από το Χαϊδάρι στο Κέντρο του Πειραιά. Στα τέλη του έτους θα λειτουργήσεις η πρώτη επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον Πατρίκιο μέχρι την Μίκρα.

1.    ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ-ΜΙΚΡΑ (ΑΚΤΩΡ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
2.    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 3 ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (J&P ΑΒΑΞ-GHELLA- ALSTOM TRANSPORT), ΑΤΤΙΚΗ

Στον επόμενο κατάλογο (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014) περιμένουμε την είσοδο αρκετών νέων έργων μεταξύ των οποίων τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline) (project με συμμετοχή Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας για φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν).
ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΑΘΗΝΑ (αναμένεται η ανακήρυξη αναδόχου) (ΣΤΑΣΥ)
ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΟΑΣΑ+ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΡΟ-ΑΘΗΝΑ (αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης) (ΣΤΑΣΥ)
ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α`ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΘ (σε δημοπράτηση-) (ΟΛΘ)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ (αναμένεται δημοπράτηση) (ΟΛΠ)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΚΟΥΠΑ ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ (αναμένεται υπογραφή της σύμβασης) (ΕΡΓΟΣΕ)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΜΗΜΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αναμένεται υπογραφή της σύμβασης)
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΚΟΥΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-3 ΓΕΦΥΡΕΣ ( αναμένεται δημοπράτηση) (ΕΡΓΟΣΕ)
ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (αναμένεται δημοπράτηση) (ΥΠΟΜΕΔΙ)
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ (αναμένεται δημοπράτηση) (ΥΠΟΜΕΔΙ)
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ (αναμένεται δημοπράτηση) (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ)
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΡΑΜ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ (Λ.ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ)-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ(ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ) (αναμένεται δημοπράτηση) (ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ)
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (αναμένεται δημοπράτηση) (ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ)

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟ 2013
Το μεγαλύτερο έργο της περσινής χρονιάς είναι η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό  της Αθήνας από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό με 4 σταθμούς (κόστος 500εκ.ευρώ) που λειτούργησε στις 16 Ιουλίου 2013.

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
1. 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 -ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΡΙΑΣΙΟ-ΙΚΟΝΙΟ,  (ΑΚΤΩΡ), ΑΤΤΙΚΗ
2. 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,2. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (J&P–AVAX–F.C.C. CONSTRUCTION), ΑΤΤΙΚΗ
3. 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 2 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 5,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 1.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, 2.ΑΛΙΜΟ, 3.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, 4.ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΑΚΤΩΡ– SIEMENS – VINCI), ΑΤΤΙΚΗ
4. 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 – ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ (ΤΕΡΝΑ), ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
5. 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 – ΚΑΘΕΤΟΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΥΝΟΡΑ (ΙΟΝΙΟΣ), ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
6. 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 – E.O ΛΑΡΙΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΤΜΗΜΑ ΧΘ43-ΧΘ53 (10ΧΛΜ) (ΙΟΝΙΟΣ), ΘΕΣΣΑΛΙΑ
7. 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013-ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΤΕΡΙ-ΠΑΡΓΑ (ΤΕΡΝΑ), ΗΠΕΙΡΟΣ
8.1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΝΑΤΟΥΡΑ), ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
9. 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ – ΓΡΑΜΜΗ 3 ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ 1.ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (Alpine Bau GmbH – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε,), ΑΤΤΙΚΗ

Η πρώτη κορδέλα του χρόνου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου σε λειτουργία μπήκε ύστερα από 13 χρόνια έργων το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο Θριάσιο-Ικόνιο μια καθαρά εμπορευματική γραμμή.  Στις 26 Απριλίου είχαμε την λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας από τον Άγιο Αντώνιο στην Ανθούπολη με 2 σταθμούς. Στις 26 Ιουλίου λειτούργησε η μεγάλη επέκταση της γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο έως το Ελληνικό με 4 Σταθμούς.

Στις 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκαν και τα έργα αναβάθμισης του λιμένα Αιγίου 5 μήνες νωρίτερα από το προκαθορισμένο. Στις 9  Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή-Σύνορα.  Στις 21 Οκτωβρίου παραδόθηκε τμήμα 10χλμ στην Εθνική Οδό Λάρισα-Τρίκαλα. Στις 22 Νοεμβρίου παραδόθηκε και το τελευταίο τμήμα της  εργολαβίας Καρτέρι-Πάργα, ενώ την 1η Δεκεμβρίου παραδόθηκε η ανάπλαση της παραλίας της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία μεγάλη παράδοση του έτους ήταν η επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω στο σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα