Connect with us

Λοιποί Αυτοκινητόδρομοι

Οδικός Αξονας Πύργος- Τρίπολη : Σύσκεψη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση μέσω του ΕΣΠΑ του οδικού άξονα Πύργος-Τρίπολη έγινε πριν λίγες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία. Η διαδρομή του οδικού άξονα είναι ΠΥΡΓΟΣ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ-ΛΟΥΒΡΟ- ΚΟΜΒΟΣ ΗΡΑΙΑΣ- ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ- ΤΡΙΠΟΛΗ.

Αυτό που συμφωνήθηκε είναι ότι το χρονικό διάστημα για την δημοπράτηση του έργου είναι το πολύ μέχρι τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2011 για να μπορέσει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κος Ιωαννίδης είπε χαρακτηριστικά «Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να το παρατείνουμε πέρα από τους επόμενους δέκα μήνες.

Οι πόροι και τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν από εδώ και πέρα είναι «ανταγωνιστικά» κατά συνέπεια όποιο είναι πιο ώριμο θα παίρνει και την προτεραιότητα της ένταξης. Στο χέρι μας είναι διεκδικώντας, και μπαίνω και εγώ ως ένας από τους διεκδικητές του έργου αυτού για την Πελοπόννησο, να το ολοκληρώσουμε μελετητικά και να το υλοποιήσουμε στους χρόνους που πρέπει.

Οι μελέτες για την αναβάθμιση του οδικού άξονα δεν είναι ολοκληρωμένες και όπως τόνισαν οι περισσότεροι θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθούν τους επόμενους 12 μήνες για να μπορέσει να «τρέξει» το έργο. Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για το έργο και την ¶νοιξη του 2011 θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά (βάσει των μελετών) αν ο οδικός άξονας καταφέρει να ενταχθεί στα έργα της επόμενης τριετίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Ο ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΥΡΓΟΣ? ΤΡΙΠΟΛΗ
Ο δρόμος που συνδέει τον Πύργο με την Αρχαία Ολυμπία και την Τρίπολη είναι ο Ε-74. Θα είναι κάθετος άξονας τόσο στην Ανατολική Οδό Πελοποννήσου (Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα) όσο και της Ολυμπίας Οδού (Κόρινθος- Πάτρα-Πύργος- Καλαμάτα). Το μήκος του είναι 148 χιλιόμετρα ενώ είναι άγνωστο ακόμα το απαιτούμενο ποσό για την αναβάθμιση του.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η Εθνική Οδός Πύργου – Τρίπολης ξεκινά από τα δυτικά και διασχίζοντας το κεντρικό τμήμα της Πελοποννήσου κατευθύνεται προς τα ανατολικά, περνώντας από λόφους στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας την οποία και παρακάμπτει, τη Λιναριά, το Λούβρο και το Βασιλάκι, την πολύ στενή γέφυρα του Ερύμανθου, όπου και το όριο του νομού Ηλείας με την Αρκαδία, και στη συνέχεια περνά από το Λιβαδάκι, τη Νέα Δάφνη, το Δωδεκάμετρο, το Τουμπίτσι, το Καλιάνι, το Σταυροδρόμι, το Λευκοχώρι, τα Λαγκάδια, το Καλονέρι, την Καρκαλού, τη Βυτίνα που παρακάμπτει, τη Βλαχέρνα, το Λεβίδι και την Κάψα, για να καταλήξει στην Τρίπολη, στη διασταύρωση με τον διεθνή αυτοκινητόδρομο Έψιλον 55 που ενώνεται στο σημείο εκείνο με τον GR-37 (προς Σπάρτη, Γύθειο και Αρεόπολη).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η διάνοιξη της οδού Πύργου – Τρίπολης άρχισε από το ανατολικό τμήμα της, στα μέσα του 20ου αιώνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ως μέρος του ανασχεδιασμού των αυτοκινητοδρόμων και της προσπάθειας αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, διαπλατύνθηκε η οδός από τον Πύργο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία. Ο δρόμος διαπλατύνθηκε επίσης από τα Λαγκάδια προς την Τρίπολη, με μοναδική παράκαμψη αυτή της Βυτίνας. Επίσης, το 1999, τμήματα του αυτοκινητοδρόμου μεταξύ των Λαγκαδιών και της Αρχαίας Ολυμπίας, διαπλατύνθηκαν σε μήκος μικρότερο του ενός χιλιομέτρου.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 έγιναν τα σχέδια για την παράκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002 και ολοκληρώθηκε το 2004 ενώ το κόστος ήταν περίπου 45.000.000 ευρώ. Εδώ ο αυτοκινητόδρομος παρακάμπτει την Αρχαία Ολυμπία για 20 περίπου χιλιόμετρα. Η διαπλάτυνση από τον ποταμό Ερύμανθο προς τα Λαγκάδια είναι υπό μελέτη και κατασκευή. Τα σχέδια εδώ απέτυχαν πολλές φορές, καθώς οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και κατέστρεψαν τμήματα του δρόμου που επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2006 ή το 2007. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά σχέδια για κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ερύμανθο.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Τα τμήματα που απαρτίζουν την Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως είναι:

Α.Το τμήμα Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λιναριά – Λούβρο – Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών, συνολικού μήκους 35,3 χιλιομέτρων που χωρίζεται ως εξής:

Α1.Πύργος – αρχή Παράκαμψης Αρχαίας Ολυμπίας: υφιστάμενη (απαιτείται όμως βελτίωση), μήκους 14,9 χιλιομέτρων

Α2.Παράκαμψη Αρχαίας Ολυμπίας: υφιστάμενη, μήκους 9 χιλιομέτρων

Α3.Τμήμα Λιναριά – Λούβρο: ολοκληρώνεται η κατασκευή του, μήκους 3,7 χιλιομέτρων

Α4.Λούβρο – Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών: υπό μελέτη, μήκους 7,7 χιλιομέτρων

Β.Το τμήμα Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών – Κόμβος Ηραίας – Σταυροδρόμι – Λαγκάδια – Βυτίνα – Λεβίδι – Αγ. Μηνάς – Τρίπολη, συνολικού μήκους 104,4 χιλιομέτρων που χωρίζεται ως εξής:

Β1.Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών – Κόμβος Ηραίας: υπό μελέτη, μήκους 8,1 χιλιομέτρων

Β2.Κόμβος Ηραίας – αρχή Παράκαμψης Λαγκαδιών: υφιστάμενη, μήκους 19,6 χιλιομέτρων

Β3.Παράκαμψη Λαγκαδιών: υπό προκαταρκτική μελέτη, μήκους 10,4 χιλιομέτρων

Β4.Τέλος Παράκαμψης Λαγκαδιών – Τρίπολη: υφισταμένη, μήκους 66,3 χιλιομέτρων

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Η κατά 24 χιλιόμετρα συντομότερη αλλά και ταχύτερη εναλλακτική νότια διαδρομή προς Τρίπολη (μέσω Μεγαλόπολης), με το τμήμα Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών – Νέα Γέφυρα Αλφειού – Γέφυρα Σέκουλα – Καρύταινα – Μεγαλόπολη – Τρίπολη, συνολικού μήκους 80,4 χιλιομέτρων.
Αναλυτικά:

  • Κόμβος ¶σπρων Σπιτιών – Νέα Γέφυρα Αλφειού – Γέφυρα Σέκουλα: υφιστάμενη, μήκους 11,6 χιλιομέτρων
  • Γέφυρα Σέκουλα – Καρύταινα – Κόμβος Μεγαλόπολης: απαιτείται νέα μελέτη, μήκους 40,9 χιλιομέτρων
  • Κόμβος Μεγαλόπολης – Κόμβος Τρίπολης: υπό κατασκευή και υφιστάμενη, μήκους 26,1 χιλιομέτρων
  • Κόμβος Τρίπολης – Τρίπολη: υφιστάμενη, μήκους 1,8 χιλιομέτρων.

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα