Connect with us

Πεζοδρομήσεις

Θεσσαλονίκη: πρασίνισε…ο νέος πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δρόμος είναι πλέον εντελώς μεταμορφωμένος

Συνεχίζονται οι αλλαγές στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, καθώς τοποθετήθηκαν χριστουγεννιάτικα έλατα, τα οποία θα στολισθούν από τους περιοίκους, φυτικό υλικό και έτοιμος χλοοτάπητας.

Τα υλικά προέρχονται από τα φυτώρια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και από ευγενικές χορηγίες των Δημοτών, ενώ οι εργασίες έγιναν από υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας.

«Το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να δαπανηθεί ούτε 1ευρώ. Στόχος μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί. Ευχόμαστε στη χριστουγεννιάτικη εορταστική περίοδο ο χώρος αυτός να αποτελέσει μια όμορφη νησίδα και να κάνει τη Θεσσαλονίκη πιο φιλική στο δημότη και στους επισκέπτες της» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

voria.gr

image_pdfimage_print

Πεζοδρομήσεις

Πράσινο φως για 100 ράμπες προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια στον Άλιμο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια του Δήμου Αλίμου, προϋπολογισμού 74.284 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ασφάλεια των πολιτών, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, ιδιαίτερα των ατόμων μειωμένης κινητικότητας με παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων του Δήμου Αλίμου.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή 100 ραμπών προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Ιωνίας και στην οδό Δωδεκανήσου. Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Αλίμου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Πεζοδρομήσεις

Έρχεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακατασκευή των πεζοδρομίων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για την διευκόλυνση της πρόσβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί  μετά από την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το έργο, προϋπολογισμού 580.000 € χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα δημοκρατηθεί και θα εκτελεστεί από το Δήμο. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα, λειτουργικά και ασφαλή για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Η παρέμβαση θα γίνει στη κεντρική οδό Σμύρνης, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Καραολή & Δημητρίου, προς τη πλατεία Κύπρου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποξήλωση των υφιστάμενων ασφαλτοταπήτων (συνολικής επιφάνειας 1.680 τετραγωνικών μέτρων) και κατασκευή νέων, ανακατασκευή πεζοδρομίων με προδιαγραφές για άτομα με μειωμένη κινητικότητα (ειδικές συνδέσεις, ανακλαστικές ταινίες κλπ), δενδροφυτεύσεις και αναβάθμιση του φωτισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του τόνισε ότι το έργο αναβαθμίζει τη λειτουργία της πόλης και την καθιστά φιλική και λειτουργική για τους κατοίκους και ειδικά για τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, βελτιώνει την οδική ασφάλεια και εντάσσεται σε ένα συνολικό εν εξελίξει πρόγραμμα παρεμβάσεων σ`όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά που στοχεύει στην αναβάθμιση των αστικών υποδομών και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Πεζοδρομήσεις

Αθήνα: Τέσσερις νέοι πεζόδρομοι στο εμπορικό τρίγωνο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τέσσερις νέους πεζόδρομους που δόθηκαν χθες για χρήση, προχωρά η αποκατάσταση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Στόχος του δήμου είναι η μετατροπή του εμπορικού τριγώνου σε ένα τρίγωνο – πρότυπο, με αναβάθμιση των αστικών υποδομών, που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, καθώς και με νέα αντίληψη για τη στάθμευση, τον δημόσιο χώρο, τα ωράρια τροφοδοσίας και αποκομιδής, και το γκράφιτι.

Τη μεγάλη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σήμερα παραδόθηκαν οι πεζοδρομήσεις των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης, Νικίου, Πολυκλείτου και Βλαχάβας.

Από τον περασμένο Απρίλιο έχουν αποδοθεί σταδιακά στους πεζούς άλλοι τέσσερις δρόμοι που έως σήμερα ήταν πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά, κατειλημμένοι από παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τις οδούς Βύσσης, Καϊρη, Αγάθωνος και Καρόρη.

Επίσης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων έχουν ήδη καθαριστεί από μουτζούρες και γκράφιτι, προσόψεις συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

«Μιλάμε για μια περιοχή με πάρα πολλές δυνατότητες. Θέλουμε να τονώσουμε τον εμπορικό χαρακτήρα της, με την αναβάθμιση των αστικών υποδομών αλλά και με την επιβολή κανόνων στη λειτουργία του. Δεν θα επιτρέψουμε άλλα τραπεζοκαθίσματα, δεν θα γίνει διασκεδαστήριο η περιοχή, δεν θέλουμε μονοθεματική ανάπτυξη.

Επιδιώκουμε να επιστρέψει η κατοικία και να τονωθεί ο εμπορικός χαρακτήρας του Εμπορικού Τριγώνου, να κάνουμε ένα τρίγωνο – πρότυπο», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα