Connect with us

Ύδρευση - Αποχέτευση

Θεσσαλονίκη: επιτέλους στο ΕΣΠΑ με 19,7εκ. ευρώ η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας

Δημοσιεύθηκε

στις


Ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μπήκε στο ΕΣΠΑ. Η κατεπείγουσα αποκατάσταση της ρημαγμένης λίμνης Κορώνειας με απόφαση του Υπουργείο Περιβάλλοντος μπήκε στο ΕΣΠΑ μέσω του προγράμματος «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».
 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 19.769.115,48 ευρώ ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 99 μήνες. Το έργο δεν προγραμματίζεται να μας απασχολήσει σύντομα αλλά προ το τέλος του ΕΣΠΑ που τρέχει.

 

Advertisement

Τα έργα περιλαμβάνουν 12 συνολικά υποέργα:
Υποέργο 1: Διαμόρφωση υγροτόπου στα δυτικά της λίμνης, δημιουργία υδατοσυλλογών με
ελεύθερη επιφάνεια νερού, δημιουργία βαθέων ενδιαιτημάτων.
Υποέργο 2: Διάνοιξη και διευθέτηση της ενωτικής τάφρου των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης,
καθώς και της διαχείρισης των υδάτων των χειμάρρων Σχολαρίου και Λαγκαδικίων στην περιοχή της συμβολής τους με την ενωτική τάφρο. Κατασκευή έργου διαχείρισης των υδάτων στην εκβολή της λίμνης Βόλβης προς τον ποταμό Ρήχειο.
Υποέργο 3: Εγκαταστάσεις λιμνοδεξαμενών Ωρίμανσης, Αγωγοί διάθεσης τελικής απορροής,
Αγωγός μεταφοράς αστικών λυμάτων από ΕΕΛ έως λιμνοδεξαμενές και άδεια διαχείρισης – διάθεσης παραγόμενης ιλύος
Υποέργο 4: Ειδικός εξοπλισμός και όργανα παρακολούθησης των δεικτών-παραμέτρων σε
επίπεδο λίμνης και λεκάνης απορροής
Υποέργο 5: Μελέτη διαχείρισης καλαμώνων . Ειδικό σχέδιο διαχείρισης των καλαμώνων στη λίμνη Κορώνεια
 

Υποέργο 6: Ειδικό μηχάνημα κοπής των καλαμώνων
Υποέργο 7: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συνέδρια, παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού, ξεναγήσεις, διοργάνωση διαγωνισμών, παρουσία σε κλαδικές εκθέσεις, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
Υποέργο 8 ¶ Φάση : Υπηρεσίες διαχείρισης του συνόλου του έργου και συντονισμός των φορέων υλοποίησης με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.
Υποέργο 9: Βάση δεδομένων παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων και σύστημα λήψης αποφάσεων.
Υποέργο 10: Έκθεση αποτελεσμάτων περιβαλλοντικής παρακολούθησης.
Υποέργο 11 Β Φάση : Υπηρεσίες διαχείρισης του συνόλου του έργου και συντονισμός των φορέων υλοποίησης με στόχο την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του – Β φάση.
Υποέργο 12: Αρχαιολογικές Έρευνες και εργασίες.
 

Πηγή:ypodomes.com

 

Advertisement

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα