Connect with us

Αναπλάσεις Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: κατάργηση του παρκινγκ από την μελέτη της πλατείας Διοικητηρίου

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την πλατεία Διοικητηρίου αλλά με την κατάργηση του πάρκινγκ ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

Την επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την πλατεία Διοικητηρίου αλλά με την κατάργηση του πάρκινγκ ανακοίνωσε εχτές δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Για το θέμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε σήμερα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα  δημοσίων έργων Στράτο Σιμόπουλο και τη γενική γραμματέα Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.  
 
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπουτάρης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο πάνω χώρος της πλατείας θα αναπλασθεί, ενώ θα γίνει επισκέψιμος ο χώρος για τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο διαγωνισμός, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος του 2013. Το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 7-10 εκατ. ευρώ και την υλοποίηση αναμένεται να αναλάβει η Εγνατία Οδός.  

Σημειώνεται ότι η κατάργηση του πάρκινγκ από τον αρχικό σχεδιασμό ήταν προεκλογική δέσμευση της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη.

Πηγή:Voria

image_pdfimage_print

Αναπλάσεις Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενέκρινε το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Χώρος Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δήμο Θεσσαλονίκης το έργο για την ανάπλαση της ΔΕΘ για το οποίο επικυρώθηκε η γνωμοδότηση των αρμόδιων δημοτικών τεχνικών υπηρεσιών επί ενστάσεων αναφορικά με το Πολεοδομικό Σχέδιο Εφαρμογής, που αποτελεί τον υποκείμενο σχεδιασμό του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο εκθεσιακό κέντρο της πόλης.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο πρόκειται να συνεδριάσει το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων για το θέμα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, ενώ ακολούθως θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την έναρξη του έργου ανάπλασης που θα δώσει σε χρήση επιπλέον 70 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου και πρασίνου και 2100 υπόγειες θέσεις στάθμευσης.

Όπως σημείωσε κατά την παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας «Η ανάπλαση όσον αφορά στην προετοιμασία είναι σε εξέλιξη. Είχαμε βάλει ως στόχο τον περασμένο Απρίλιο να προκηρύξουμε τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Επειδή όμως καθυστερήσαμε λόγω του κορωνοϊού, προσπαθούμε με τη δουλειά μας να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Με βάση τις προθεσμίες που μας είχε δώσει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να γίνει μια έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει της συνεδρίασης του Κεντρικό Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο», εξήγησε ο κ. Τζήκας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για όλους – για την πόλη, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και για την κοινωνία- να προχωρήσει γρήγορα το πρότζεκτ», θυμίζοντας ότι έγιναν αναλυτικές συζητήσεις για το θέμα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα κατά τη διάρκειά τους ήταν εμφανής η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία υποστηρίζεται το σχέδιο ανάπλασης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Θεσσαλονίκης

17 παιδικές χαρές και αυλές σχολείων θα ανακαινιστούν στη Θεσσαλονίκη

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Παιδική Χαρά με κούνιες
Φωτογραφία αρχείου

Δεκαεπτά παιδικές χαρές και αυλές σχολείων θα ανακαινιστούν στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης χρηματοδότησης από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανάπλαση των χώρων, όπως σχεδιάστηκαν από τη δημοτική αρχή, μέσω ευρωπαϊκών πόρων. Θα εξοπλιστούν πλήρως με υπαίθρια υποδομή, θα ενισχυθεί η διαπερατότητα των εδαφών για να βελτιωθεί η βλάστηση και η απορρόφηση των νερών, ενώ θα εγκατασταθούν φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

«Στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη αναβαθμίζουμε τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου, δημιουργούμε βιώσιμους χώρους παιχνιδιού στα σχολεία και τις παιδικές χαρές, ανακαινίζουμε και εξοπλίζουμε πάρκα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα όλων των πολιτών», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι 17 χώροι που θα ανακαινιστούν είναι: στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Κέννεντυ, στη συμβολή Γεννηματά και Χαλκίδη, στις οδούς Αγίας Παρασκευής και Ρόδων, Λιγδών και Εργατικών Κατοικιών Αξιού, Κυρίμη και Κίμωνος, Ελ.Βενιζέλου και Κομνηνών, Εθνικής Αντιστάσεως και Κουντουριώτου, οι αυλές του 3ου Νηπιαγωγείου Μενεμένης, των 1ου και 4ου Νηπιαγωγείων Μενεμένης, των 11ου και 13ου Νηπιαγωγείων Αμπελοκήπων, του 14ου Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων, Νικ. Πλαστήρα και Θωμά Καλλιβούλου, Πατριάρχου Γρηγορίου 5ου και Ελμάζη, Μπουμπουλίνας και Μεσολογγίου, Καλλιθέας και 28ης Οκτωβρίου, Αυξεντίου και Ελμάζη, Γεννηματά και Μάτση.

Στην ανάπλαση περιλαμβάνονται οικοδομικές εργασίες, περιφράξεις, τοποθέτηση βρυσών, παρεμβάσεις συμμόρφωσης των παιδικών χαρών στις ισχύουσες διατάξεις, στέγαστρα, ράμπες για άτομα με αναπηρίες, δαπεδοστρώσεις, νέα όργανα υπαίθριας εκγύμνασης κ.ά.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Αναπλάσεις Θεσσαλονίκης

Κυβερνητική στήριξη στο πλάνο ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Χώρος Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Τη στήριξη της κυβέρνησης στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της ΔΕΘ-Helexpo AE, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη επίσκεψη του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα, που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για την περιοχή.

Προσερχόμενος στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου, προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE για την πορεία προετοιμασίας της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και για την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως η οργάνωση της γενικής έκθεσης του Σεπτεμβρίου γίνεται φέτος υπό δύσκολες συνθήκες, αλλά οι πρώτες πληροφορίες που έχει πάρει από συναδέλφους του στο υπουργικό συμβούλιο είναι ότι «γίνεται εξαιρετική δουλειά, ώστε να υπάρχει η βέλτιστη οργάνωση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες». Σημείωσε, δε, ότι «η φετινή ΔΕΘ έχει την ιδιαιτερότητα ότι τιμώμενη χώρα είναι η Γερμανία, που έχει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Πρόσθεσε ότι η επικοινωνία του υπουργείου με τη ΔΕΘ-Helexpo AE δεν γίνεται μόνο ενόψει της ΔΕΘ, αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, αφού «και την προηγούμενη χρονική περίοδο συστηματικά επικοινωνούσαμε για τις παρεμβάσεις που έκανε η ελληνική Πολιτεία, για να βοηθήσει και να χτίσει ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις. Έπρεπε να βοηθήσουμε και τη ΔΕΘ και τους εργαζόμενους εδώ και γι’ αυτό αναλάβαμε από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε να είναι και η ΔΕΘ σε αυτούς που βοηθάει η Πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Όσον αφορά την ανάπλαση, επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με όρους και βραχυπρόθεσμους -προκειμένου να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία απέναντι σε δυσκολίες- αλλά και μεσομακροπρόθεσμους για να επιτευχθεί υψηλή, έξυπνη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση, ένα πλαίσιο εντός του οποίου εντάσσεται και η ανάπλαση αυτή.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα