Newsroom

Μια σπουδαία εξέλιξη δρομολογήθηκε για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς μια προσπάθεια που διήρκησε περίπου δεκαπέντε χρόνια, μπήκε κι επίσημα στην τελική της ευθεία, με την έκδοση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  κατόπιν  συντονισμένων  προσπαθειών που κατέβαλαν η διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Α.Κ..

Τις προηγούμενες ημέρες,  εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της Πράξης «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΟΑΚ ΑΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ 16» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)».

Πρόκειται για κτήριο που ιδιοκτησιακά ανήκει στον Ο.Α.Κ., βρισκόμενο στην «καρδιά» της ιστορικής πόλης του Ηρακλείου, συνολικής δόμησης 869,16τμ,   το οποίο διαθέτει μια μνημειακού χαρακτήρα,  δίχωρη θολωτή δεξαμενή της ενετοκρατίας. Μετά την ολοκλήρωση της  μεγάλης αυτής παρέμβασης που δρομολογείται, το κτήριο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Οργανισμού που εδρεύουν στην Π.Ε. Ηρακλείου και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.481.800,00€  και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31/12/2023. Το έργο δε, έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων προκειμένου να υλοποιηθεί απρόσκοπτα.

Την Τρίτη 6/9/2022, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Ο.Α.Κ. με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Παπαδογιάννη, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Οργανισμού», κ. Λευτέρη Κοπάση, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Μέλος της Διοίκησης του Ο.Α.Κ., κ. Γιάννη Κουράκη, Διευθυντές, Μέλη της Διοίκησης και Στελέχη του «Οργανισμού»,  επισκέφθηκε τους χώρους που πρόκειται να υλοποιηθεί, η σπουδαία για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Ηρακλείου,  παρέμβαση του Ο.Α.Κ.

«Είμαστε χαρούμενοι, διότι μια προσπάθεια πολλών πράγματι ετών, επικεντρώθηκε και καρποφορεί με ευθύνη της σημερινής διοίκησης. Το κτήριο αυτό, δεν είναι απλά ένα περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το οποίο θα ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του στο Ηράκλειο. Σε αυτό περιλαμβάνεται κι ένα σύμβολο της «πολιτιστικής κληρονομιάς» της πόλης του Ηρακλείου, το οποίο τόσο ως ιδιοκτήτες, όσο και ως «Οργανισμός» Παγκρήτιου χαρακτήρα, οφείλαμε  να το αποδώσουμε στην κοινωνία, έτσι όπως του αρμόζει.  Το υποκείμενο μνημείο,  παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον,  από αρχιτεκτονικής αλλά και από ιστορικής πλευράς, δεδομένου ότι διασώζει στοιχεία προγενέστερων οικοδομικών φάσεων και έχει προβλεφθεί να είναι επισκέψιμο από το κοινό. Παρά τα πολλά εμπόδια που συναντήσαμε, το έργο διαθέτει πλέον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς και «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης.  Η ιστορία αποκαθίσταται», ανέφερε σε σχετική του δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Σε σύντομο χρόνο, τόσο οι πολίτες του Ηρακλείου, όσο και οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκέπτονται και να θαυμάζουν από κοντά, έναν ακόμη μνημείο της Κρήτης, το οποίο μέχρι σήμερα παρέμενε κρυμμένο», ανέφερε από την δική του πλευρά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ., κ. Λευτέρης Κοπάσης

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV