Connect with us

Αναπλάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ελληνικό: ο Αθεμπίγιο οραματίζεται για την μεγαλύτερη αδόμητη έκταση σε πόλη της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά την παρουσίαση της πρότασης Αθεμπίγιο για το Ελληνικό τα σενάρια για την τύχη αυτής της πρότασης είναι πολλά. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η πρόταση θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη της διαμόρφωσης και της δημοπράτησης του τεράστιου αυτού χώρου αφού θα μελετηθούν και άλλες προτάσεις για να καταλήξουμε στο τελικό σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού θα βγει στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να γίνει πιο συγκεκριμένο ποιοι «παίκτες» της παγκόσμιας αγοράς ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Η συζήτηση για το Κατάρ είναι η πιο δυναμική μέχρι τώρα ενώ για άλλους ενδιαφέρομενους πέρα από γενικόλογες δημοσιέυσεις δεν είχαμε κάτι πιο συγκεκριμένο. Αυτό το κενό θα το καλύψει η πρώτη φάση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Ο «φρέσκος» πρώτος πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ κος Πολλάλης δηλώνει πως όλες οι προτάσεις θα μελετηθούν. Πρόσθεσε ότι «αυτό που μας απασχολεί είναι οι διαφανείς διαδικασίες», ενώ υπογράμμισε ότι οι 15.000 κατοικίες που προβλέπει το σχέδιο του Χοσέ Ασεμπίγιο είναι λίγες για να δώσουν ζωή στην πόλη.
«Αν δεν έχουμε κατοικίες στο Ελληνικό δεν θα έχουμε ζωή» είπε. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Πολλάλης τόνισε ότι είναι κοινωνική ευθύνη ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί «το εξαιρετικό κομμάτι του Ελληνικού».


Περιμένω να ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίας τόσο στον τομέα της κατασκευής, όσο και αργότερα με την ολοκλήρωση του έργου, πρόσθεσε ο κ.Πολλάλης, τονίζοντας ότι «πιεζόμαστε από καταστάσεις» χωρίς να ξεκαθαρίσει πότε θα αρχίσουν τα έργα.

Ο ΑΘΕΜΠΙΓΙΟ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ
Η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να γίνει η Αθήνα ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο, αναφέρει ο Χοσέ Ασεμπίγιο περιγράφοντας το σχέδιό του για το Ελληνικό. Η ελληνική πρωτεύουσα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα μεγάλο οικονομικό κέντρο και η αξιοποίηση του Ελληνικού αποτελεί την πλέον ιδανική ευκαιρία για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, τονίζει ο διάσημος αρχιτέκτονας.

Ο κος Αθεμπίγιο υποστηρίζει πως δεν είναι εδώ για τα λεφτά και πως δεν έχει καμία οικονομική σχέση με το όλο εγχείρημα. Όπως λέει «όταν η κυβέρνηση μου ζήτησε να εκπονήσω ένα σχέδιο γιατο Ελληνικό, τους είπα ότιυπάρχουν δύο πιθανότητες: η μία να διατηρήσω το ιδιωτικό γραφείο μου στην Ελβετία όπου διδάσκω ως καθηγητής και η δεύτερη να εργαστώ ως ιδιωτικός αρχιτέκτονας και επομένως θα χρειαζόμουν οικονομική αποζημίωση.

Επέλεξα το πρώτο. Στο Ελληνικό με κάλεσε ο Πρωθυπουργός και μαζί ήταν και ο υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Γερουλάνος.Ηξερα την περιοχή γιατί παλαιότερα δούλευα ένα πρότζεκτ για την ακτή του Φαλήρου το 2001.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ
Η που παρουσίασε στο ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε., προβλέπει ότι το 72% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα μετατραπεί σε πράσινο, το 15% θα καλύπτεται από δρόμους και το 12% θα είναι το δομημένο τμήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει σπίτια, γραφεία, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, πανεπιστήμιο, κυβερνητικά κτίρια κ.ά. Εκεί θα κατοικήσουν περίπου 15.000 άτομα (σε 6.000 σπίτια),

Επιπλέον, σημείωσε ότι σε καμία ευρωπαϊκή πόλη δεν υπάρχει έκταση τόσο μεγάλη, με 3 χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο, πρόσβαση σε τραμ, μετρό και οδικούς άξονες, κοντά στο αεροδρόμιο, κοντά στο κέντρο της πόλης, απόλυτα επίπεδη και ιδιοκτησίας του.

 

Πηγή: ypodomes.com με πληροφορίες από το euro2day.gr


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα