Connect with us

Αναπλάσεις Αθήνας

Ελληνικό: η ναυαρχίδα των έργων ανάπτυξης στην Αθήνα παρουσιάστηκε στη Βουλή

Δημοσιεύθηκε

στις


Στην Βουλή μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κος Παπακωνσταντίνου και παρουσίασε σημεία της αξιοποίησης της περιοχής του Ελληνικού. Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας ήταν τα παρακάτω: “Το ένα από τα δύο μεγάλα σχέδια που αυτό το νομοσχέδιο θέλει να συντελέσει καθοριστικά στην υλοποίησή τους είναι η Αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
 

Νομίζω ότι υπάρχει ευρύτατη συναίνεση ότι ο χώρος αυτός από τα μεγαλύτερα κομμάτια γης που σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα και ότι το να τον αφήνουμε να ριμάζει, όπως συμβαίνει σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν είναι αυτό το οποίο οφείλουμε ούτε για την Αθήνα ούτε για τους πολίτες αυτής της χώρας.
 

Υπάρχει επίσης ευρύτατη συναίνεση ότι αξιοποίηση δεν σημαίνει τσιμεντοποίηση. Ότι αυτός ο τρόπος ανάπτυξης δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτός που θέλουμε. Όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένης και της εταιρίας Ελληνικόν ΑΕ που συστήθηκε ακριβώς για τους ειδικούς σκοπούς της αξιοποίησης αυτής της περιοχής είχαν να συγκεράσουν και να αντιμετωπίσουν τα εξής:

 

Μια δεκαετία ουσιαστικής απραξίας της πολιτείας ως προς τη διαμόρφωση ενός σχεδίου και ενός πλαισίου αξιοποίησης, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες
Δεκάδες μελέτες που επιχειρούσαν να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής, αλλά άφηναν απέξω σημαντικές παραμέτρους
Τις θέσεις και τις απόψεις φορέων της περιοχής, αλλά και ευρύτερα εμπλεκόμενων φορέων, υπέρ ή κατά της αξιοποίησης, που ακόμη κι αν συμφωνούσαν επί της αρχής προφανώς διαφέρουν σε ουσιαστικά ζητήματα
Την ιδιομορφία αυτής της έκτασης, που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, τις γύρω υποδομές, τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει, τις απαιτήσεις συντήρησης που θα έχει η μία ή η άλλη εκδοχή αξιοποίησης
Την ανάγκη και τη δίψα της χώρας να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έργα ανάπτυξης που μπορούν να φέρουν εισόδημα στην χώρα, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς ως προς το δημόσιο συμφέρον
 

Θεωρούμε ότι η δουλειά των τελευταίων δύο ετών και ειδικά των τελευταίων μηνών κατάφερε να οδηγήσει σε μια ισορροπημένη πρόταση κατ? αρχάς πλαισίου για την αξιοποίηση της περιοχής. Να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο αυτό δεν ξεκινάει η παρέμβαση στην περιοχή.
 

Το νομοσχέδιο αυτό είναι η αφετηρία – αν θέλετε η αρχική προίκα – της περιοχής ώστε να κατατεθούν πια ολοκληρωμένα σχέδια από τους επενδυτές και να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού που τελικά θα επιλεγεί. Με το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν, προσδίδεται για πρώτη φορά στο ακίνητο ενιαία και συνολική πολεοδομική και αναπτυξιακή ταυτότητα, συμβατή με τον αναπτυξιακό του προορισμό και τη μακρο-χωροταξική του ένταξη.
 

Το σχέδιο νόμου δίνει ουσιαστική αξία στο ακίνητο. Θέτει αναγκαίους περιορισμούς, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η επένδυση πέρα από την οικονομική και αναπτυξιακή της διάσταση, θα αποδώσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χώρους αναψυχής και κοινωνικών εξυπηρετήσεων.
 

Το μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικό ΑΕ για τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου και της παράκτιας ζώνης του Αγ. Κοσμά υποστηρίζεται από το σχέδιο νόμου. Με βάση αυτό το μοντέλο ανάπτυξης προκύπτουν τα εξής μεγέθη κατανομής του χώρου:
 

 
  • κάλυψη (αποτύπωμα κτιρίων) της τάξης του 20% της συνολικής έκτασης
  • δημόσιοι ανοιχτοί πράσινοι χώροι 40% της συνολικής έκτασης
  • ιδιωτικοί ανοικτοί πράσινοι χώροι 20% της συνολικής έκτασης
  • δρόμοι και χώροι κυκλοφορίας 20% της συνολικής έκτασης
  • μέσο ύψος κτιρίων 3,5 όροφοι
 

Το Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής που θα δημιουργηθεί στο τμήμα του Πρώην Αεροδρομίου του Μητροπολιτικού Πόλου, θα έχει επιφάνεια έκτασης τουλάχιστον 2.000 στρεμμάτων. Αυτό θα περιλαμβάνει χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών και πρότυπων αστικών υποδομών. Το χωρικό μοντέλο ανάπτυξης για το Πάρκο προβλέπει την κατανομή των 2.000 στρεμμάτων ως εξής:
 

 
  • 75% χώροι αμιγούς πρασίνου
  • 10% επιφάνειες κυκλοφορίας και ανοικτών αθλητικών γηπέδων (χωρίς κτίσματα)
  • 15% κοινωφελείς χρήσεις και υποδομές
 

Επιπλέον, προβλέπεται ειδική διαχείριση του παράκτιου μετώπου ορίζοντας μέγιστο συντελεστή κάλυψης 15% στο σύνολο της έκτασης και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων τους δύο ορόφους και τα 10μ. Υπάρχει, τέλος, ειδική πρόβλεψη για την προστασία των κατοίκων στα σύνορα με τους όμορους Δήμους καθώς δεν επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου με εξαίρεση των τμημάτων επί της Λ. Βουλιαγμένης και της Λ. Ποσειδώνος. Οι όροι αυτοί οδηγούν σε μία ήπια ανάπτυξη, ακόμα και με τον προσαυξημένο συντελεστή, και παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα να ωφεληθεί το Πράσινο Ταμείο.
 

Το σχέδιο νόμου επιχειρεί την αξιοποίηση του ακινήτου με τρόπο που εξυπηρετεί και προωθεί αναπτυξιακούς, οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, αλλά και την ανάδειξη της Αθήνας σε πόλο διεθνούς ακτινοβολίας κλπ.. Ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, μέσω της εκμετάλλευσης των κλιματικών πλεονεκτημάτων του λεκανοπεδίου, ο νέος πόλος μπορεί να επαναπροσδιορίσει την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο.
 

Πηγή:ypodomes.com
 

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα