Connect with us

Εγνατία Οδός

Δημοπράτηση της ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Μέσα στον Δεκέμβριο η δημοπράτηση τμημάτων του κάθετου οδικού άξονα ΘεσσαλονίκηΣέρρεςΠρομαχώναΕντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμαΕνίσχυση της Προσπελασιμότηταςμε συνολικό προϋπολογισμό 228 εκατ. ευρώ.

Ένας ακόμα κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδούβγαίνειτο προσεχές διάστημα προς δημοπράτηση, εφόσον βέβαια όλα πάνε καλά και δεν προκύψουν εξελίξεις που αναβάλουν τον σχεδιασμό.

Πρόκειται για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού ΘεσσαλονίκηΣέρρες-Προμαχώνας. Με απόφασή του, το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργουΟλοκλήρωση των τμημάτων Λαχανάς– Α/Κ Χριστού και K. Αμπέλα– Α/Κ Πετριτσίου του κάθετου αξονα της Εγνατίας Οδού: Θεσσαλονίκη (Δερβένι)- ΣέρρεςΠρομαχώνα“.

Το έργο εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμαΕνίσχυση της Προσπελασιμότηταςμε συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 228.000.000 ευρώ ενώ η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη καθώς και η συγχρηματοδοτούμενη δαπάνη ανέρχονται σε 103.077.753,86 ευρώ και σε 158.751.608,24 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπ. Υποδομών, η “Εγνατία Οδός Α.Ε.” προκήρυξε την δημοπράτηση του έργουΚάθετος ¶ξονας 60 Εγνατίας Οδού ΔερβένιΣέρρεςΠρομαχώνα: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό – Α/Κ Χριστού (60.1.1., 60.1.2 και 60.2.2)”, συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011 και αν όλα πάνε καλά οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2012 με στόχο την ολοκλήρωση τους μέχρι το 2015.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Kάθετου ¶ξοναΘεσσαλονίκη (Δερβένι) – ΣέρρεςΠρομαχώνας” που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού ¶ξονα IV. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμαΣτρυμονικό – Α/Κ Χριστού“, μήκους 22 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής των Ανισόπεδων Κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του Κάθετου ¶ξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Λαχανά καθώς επίσης και η κατασκευή τεσσάρων Χώρων Στάθμευσης και Αναψυχής.

Μια και ο λόγος για την Εγνατία Οδό, προγραμματίζεται η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής, από σήμερα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται και η προσωρινή τοποθέτηση άλλων 3 σταθμών. Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2,0 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Πηγή:axiaplus.gr

image_pdfimage_print

Εγνατία Οδός

Παραδίδεται στην κυκλοφορία νέο τμήμα της Εγνατίας Οδού

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοίνωσε την απόδοση σε κυκλοφορία του τμήματος Α/Κ Μέστης-Ανατολικός προς Α/Κ Κομοτηνής στην κατεύθυνση Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή της Εγνατίας Οδού, μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης των ασφαλτικών στρώσεων στο τμήμα αυτό.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τεχνικά άρτια και συντομότερα από το εκτιμώμενο αρχικό χρονοδιάγραμμα, αντιμετωπίζοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα στο εν λόγω οδικό τμήμα

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία από την Εγνατία Οδό

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Τμήμα της Εγνατίας Οδού με σήραγγες

Η Εγνατία Οδός ανακοινώνει νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ημαθία, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή τις πρωινές ώρες και θα ισχύουν έως και τις 12 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή θα διακόπτεται η κυκλοφορία στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή εκάστης εβδομάδας, για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 9-9-2020 έως και Δευτέρα 12-10-2020 κατά τις πρωινές ώρες από 07:30 έως το αργότερο στις 10:00, θα εφαρμόζεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο οδικό τμήμα από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα) της Εγνατίας Οδού.

Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα οχήματα που θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Βέροιας με προορισμό προς Κοζάνη, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, θα κινούνται διαμέσου της Νέας Περιφερειακής Οδού Βέροιας – Νάουσας, εν συνεχεία μέσω του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Βέροιας – Έδεσσας – Πτολεμαΐδας και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό από τον Α/Κ Κοίλων Κοζάνης.

Ο αποκλεισμός του τμήματος Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Πολυμύλου είναι απαραίτητος για τη διέλευση συρμών υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννητριών) από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς περιοχή του Δήμου Βοΐου Κοζάνης.

Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών για την προσωρινή όχληση και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους στο να ακολουθούν την εγκατεστημένη σήμανση των κυκλοφοριακών διευθετήσεων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες επί της Εγνατίας Οδού μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλ. 1077″.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εγνατία Οδός

Εγνατία Οδός: Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσσεων στην Κομοτηνή

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Διόδια Σταθμός Διοδίων

Παρατάθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Εγνατίας Οδού για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής των πλευρικών διοδίων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήμα της Εγνατίας οδού στην ΠΕ Ροδόπης κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων στον Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής από την χ/θ 572+534 έως χ/θ 573+117, αποφασίστηκενα παραταθούν μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.

Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Τρίτη 01-09-2020 σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007, και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 31-10-2020 και εφαρμόζονται από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν και για την διάρκεια εργασιών κατασκευής πλευρικών Σταθμών Διοδίων 1ης φάση στον Α/Κ Ιάσμου (545+576).

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα