Νίκος
Καραγιάννης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού Π. Τσαλδάρη με στόχο την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 360.000€ που σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μετρό στον Αγ. Νικόλα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται διαμόρφωση του πεζοδρόμου από Π. Ράλλη μέχρι Ηλιουπόλεως, πλάτους 12 μέτρων, εκ των οποίων 4 από κάθε πλευρά θα διατεθούν για χρήση από τα καταστήματα και άλλα 4 ενδιάμεσα, για τους πεζούς.

Παράλληλα θα γίνουν νέες δενδροφυτεύσεις και θα τοποθετηθούν παγκάκια. Η διέλευση οχημάτων ανεφοδιασμού θα επιτρέπεται σε συγκεκριμένες ώρες και θα υπάρχει πρόβλεψη για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Το υπόλοιπο τμήμα της Π. Τσαλδάρη από Ηλιουπόλεως έως Αμερ. Κυριών, θα διαμορφωθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, όπως προβλέπεται στη συμβατική της υποχρέωση.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Παρά τις αντιξοότητες το έργο ανάπλασης της οδού Π. Τσαλδάρη ξεκίνησε με 296 μέρες καθυστέρησης λόγω της γραφειοκρατίας του ελληνικού κράτους. Βασική μας μέριμνα είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές της πόλης και να λύσουμε μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη. Παράλληλα θα ακολουθήσουν έργα στους κάθετους δρόμους μεταξύ Γρεβενών και Γέμελου, από Τζαβέλλα έως Λαοδικείας, με σημαντικές αναπλάσεις στα πλαίσια της μεγάλης αγοράς “Open Mall” που θα δημιουργηθεί στο Δήμο μας.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που εγγυώνται μια νέα ποιότητα ζωής. Στόχος μας είναι να δίνουμε ολοκληρωμένες απαντήσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργική ανασυγκρότηση των δρόμων προκειμένου να συμβάλλουν στην εμπορική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV