Connect with us

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

New Delhi: Μία νέα γραμμή Μετρό, 153 χλμ δίκτυο σε 12 χρόνια!

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Μετρό δεν είναι μόνο Ευρωπαϊκή υπόθεση. Στην Ασία γίνεται μεγάλη στροφή προς τον αστικό υπόγειο σιδηρόδρομο. Όλο και περισσότερο οι μεγαλουπόλεις της Κίνας και της Ινδίας επεκτείνουν τα συστήματα Μετρό που έχουν για την διευκόλυνση των πολλών εκατομμυρίων κατοίκων.

Στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα την Ινδίας πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε άλλη μια γραμμή Μετρό η «Γραμμή 4». Η χρώματος μωβ γραμμή ξεκινά από τον κεντρικό σταθμό Central Secretariat και με κατεύθυνση νότια ? ανατολικά της πόλης φτάνει μέχρι τον σταθμό Sarita Vihar. Η γραμμή διαθέτει 11 σταθμούς συνολικά και καλύπτει ένα τμήμα της πόλης που μέχρι σήμερα είχε μόνο Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Όμως οι Ινδοί δεν σταματούν εδώ. Η επέκταση της Γραμμής 4 επεκτείνεται περαιτέρω με άλλους 3 σταθμούς . Μελλοντικά σχεδιάζεται και άλλη επέκταση της γραμμής αυτής. Στα σχέδια των υπευθύνων υπάρχουν σχέδια για επέκταση του Μετρό στην πόλη έτσι ώστε να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα 15 εκατομμύρια του πληθυσμού της πόλης.

Υπό κατασκευή βρίσκονται επεκτάσεις μήκους 22χλμ ενώ μελλοντικά θα προστεθούν άλλες 3 γραμμές με περίπου 48χλμ μήκος.

Το μετρό του Νέου Δελχί ξεκίνησε το 1998. Μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια κατάφερε να θέσει σε λειτουργία 5 γραμμές (οι περισσότερες γραμμές είναι με υπέργειες),με 153χλμ γραμμών και περισσότερους από 130 σταθμούς! Το ξεκίνημα της λειτουργίας του συστήματος ξεκίνησε στις 24 Δεκεμβρίου του 2002.

Καθημερινά με το Μετρό μετακινούνται 1,6 εκατομμύρια επιβάτες οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο.


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

image_pdfimage_print

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η Energean προχώρησε στην πώληση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Energean Κοίτασμα

Η Energean  προχώρησε στην υπογραφή δύο νέων μεγάλων συμβολαίων πώλησης φυσικού αερίου από την θυγατρική της (70%) Energean Israel που κατέχει το 100% των θαλάσσιων κοιτασμάτων Karish, Karish North και Tanin στο Ισραήλ. Τα δύο συμβόλαια αντιστοιχούν σε ποσότητες φυσικού αερίου έως 1,4 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως και η σύναψή τους αυξάνει τις μέχρι σήμερα συμβολαιοποιημένες ποσότητες της Energean στα 7 δισεκ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου που καλύπτουν τα δύο συμβόλαια αφορά τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ramat Hovav στο Ισραήλ, ο οποίος ιδιωτικοποιήθηκε πρόσφατα καθώς ανήκε στην κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού IEC. Οι νέοι ιδιοκτήτες είναι οι όμιλοι Edeltech και Shikun & Binui (Ramat Hovav Partnership), ενώ το συμβόλαιο για τον συγκεκριμένο σταθμό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν υπογραφεί ποτέ για ιδιωτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Ισραήλ.

Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας

Η συμφωνία έχει διάρκεια 20 έτη, αποκλειστικό χαρακτήρα και προβλέπει επίσης κατώτατη τιμή προμήθειας. Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά την προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου σε υφιστάμενους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της Ramat Hovav Partnership. Έχει διάρκεια 15 ετών και πρoβλέπει κατώτατη τιμή καθώς και ρήτρα take or pay.

Με τα δύο νέα συμβόλαια, η Energean φτάνει πλέον πολύ κοντά στην κάλυψη της πλήρους δυναμικότητας (8 BCM ετησίως) του «Energean Power», του πρώτου στην ιστορία FPSO (Floating Production Storage Offloading) που θα λειτουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο βραχυπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι να κλείσει συμβόλαια και για την υπολειπόμενη διαθέσιμη δυναμικότητα του «Energean Power» και, σχετικά, εξετάζει τις προοπτικές που παρουσιάζουν τόσο η αγορά του Ισραήλ όσο και γειτονικές αγορές, σε συνδυασμό με τις προοπτικές περαιτέρω επέκτασης στην Ανατολική Μεσόγειο που χαρακτηρίζουν και τις εννέα ερευνητικές άδειες που η ίδια κατέχει στο Ισραήλ.

Δηλώσεις CEO Energean

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, δήλωσε σχετικά:

“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την υπογραφή των δύο νέων συμβολαίων που αυξάνουν στα 7 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως τις ποσότητες που έχει συμβολαιοποιήσει η Energean με προγραμματισμένη έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το κοίτασμα Karish στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Edeltech και την Shikun & Binui για την συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη τους και να επαναλάβω την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον ανταγωνισμό και την ασφάλεια του εφοδιασμού της ισραηλινής αγοράς, ακόμη και μετά την πλήρη κάλυψη της δυναμικότητας του FPSO. Τα νέα συμβόλαια ενισχύουν περαιτέρω την ροή εσόδων μας, η οποία είναι πολύ καλά προστατευμένη από μελλοντικές διακυμάνσεις στις τιμές. Επιπλέον, μάς διασφαλίζουν ταμειακές ροές που υποστηρίζουν τον στρατηγικό μας στόχο να εξασφαλίσουμε σταθερά μερίσματα για τους μετόχους μας».

Σημειώνεται ότι τα δύο νέα συμβόλαια υπερβαίνουν σε αξία τα 2,5 δισεκ. δολάρια για το σύνολο της διάρκειάς τους, ενώ δεν απαιτούν οποιαδήποτε νέα επένδυση από την Energean πέραν από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish North, η Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision – FID) για την οποία αναμένεται να ληφθεί εντός του έτους. Τα δύο συμβόλαια υπόκεινται στην έγκριση των χρηματοδοτών της RH Partnership, ενώ οι τιμές είναι ανάλογες με εκείνες των μακροπρόθεσμων συμβολαίων που έχει ήδη υπογράψει η Energean.

O σταθμός ηλεκτροπαραγωγής Ramat Hovav είναι ο δεύτερος σταθμός της IEC που ιδιωτικοποιείται από ένα σύνολο πέντε σταθμών που θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Είχε προηγηθεί η ιδιωτικοποίηση του σταθμού Alon Tavor, ο νέος ιδιοκτήτης του οποίου (όμιλος MRC), έχει επίσης συνάψει με την Energean συμβόλαιο προμήθειας φυσικού αερίου για περίπου 0,5 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως επί 15 έτη.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τίθεται σε λειτουργία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Τέξας

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Enel Green Power έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της δεύτερης φάσης των 245 MW του φωτοβολταϊκού πάρκου «Roadrunner» στην Κομητεία Upton του Τέξας. Το συνολικό έργο με δυναμικότητα 497 MW είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό φωτοβολταϊκό πάρκο στο Τέξας και το μεγαλύτερο της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η ομάδα μηχανολογικού σχεδιασμού και κατασκευής της εταιρείας μας ολοκλήρωσε ένα έργο μνημειώδους κλίμακας σε χρόνο ρεκόρ, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις», δήλωσε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, επικεφαλής της Enel Green Power για τη Βόρεια Αμερική. «Η Enel Green Power έχει καθιερωθεί σταθερά ως ηγέτης στη μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλιακής ενέργειας στη Βόρεια Αμερική, και με ένα χαρτοφυλάκιο που πλέον ανέρχεται σε πάνω από 6 GW ικανότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές· η στρατηγική μας για σταθερή ανάπτυξη στις ΗΠΑ και τον Καναδά συνεχίζεται με ταχύ ρυθμό».

Το Roadrunner θα πουλήσει την ενέργειά του μέσω συμβάσεων αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΡΡΑ) ισχύος 65 MW με τη Mondelēz International και ισχύος 70 MW με την The Clorox Company. Η συμφωνία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη συνεργασία της Mondelēz International στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επιτρέπει στον παγκόσμιο ηγέτη των μικρογευμάτων να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο στον στόχο της να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 15% έως το 2020. Η σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την The Clorox Company αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του 100% στόχου ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στις δραστηριότητες της εταιρείας στις ΗΠΑ και στον Καναδά και αναμένεται να βοηθήσει την Clorox να επιταχύνει την επίτευξη του στόχου της το 2021, τέσσερα χρόνια πριν από τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρείας. Οι 1,2 εκατομμύρια διφασικοί φωτοβολταϊκοί συλλέκτες του πάρκου θα είναι σε θέση να παράγουν περίπου 1,2 TWh ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή περισσότερων από 792.000 τόνων CO2 ετησίως.

Άλλα κατασκευαστικά έργα της Enel Green Power στις ΗΠΑ και στον Καναδά είναι το έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας Lily 181 MW στο Τέξας, το αιολικό έργο 236,5 MW White Cloud στο Μιζούρι, το αιολικό έργο Aurora 299 MW στη Βόρεια Ντακότα και η επέκταση κατά 199 MW του αιολικού πάρκου Cimarron Bend στο Κάνσας.

Η Enel Green Power, και ο όμιλος Enel στο σύνολό του, παρακολουθούν στενά την κατάσταση που έχει προκληθεί από την πανδημία COVID-19 και ανταποκρίνονται, ως κύρια προτεραιότητα, στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, των υπαλλήλων και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούνται. Στη Βόρεια Αμερική, η εταιρεία έχει εκδώσει αυστηρές ταξιδιωτικές κατευθυντήριες γραμμές, αύξησε τον αριθμό των απολυμάνσεων στους χώρους των γραφείων και των εργοταξίων της, εφάρμοσε την εξ αποστάσεως εργασία για τους εργαζομένους της και θέσπισε ασφαλείς πρακτικές εργασίας στις περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητο να βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους. Στο εργοτάξιο του Roadrunner, το προσωπικό εφάρμοσε ασφαλείς πρακτικές εργασίας και οργάνωσε τις εργασίες ώστε να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς και άλλες βέλτιστες πρακτικές. Επιπλέον, ως μέρος της δέσμευσής 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημία της νόσου COVID-19 στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η εταιρεία ανέπτυξε πρωτοβουλίες για τη στήριξη κοινοτικών νοσοκομείων, σχολείων και φορέων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών στο Τέξας.

Η Enel Green Power στη Βόρεια Αμερική είναι ο κορυφαίος ιδιοκτήτης και λειτουργός έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παρουσία σε 18 πολιτείες των ΗΠΑ και σε μία καναδική επαρχία. Η εταιρεία λειτουργεί πάνω από 70 έργα με διαχειριζόμενη ισχύ άνω των 6 GW που τροφοδοτούνται από υδροηλεκτρική, αιολική, γεωθερμική και ηλιακή ενέργεια.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Συνεργασία Enel X και Uber για μία νέα παροχή στην ηλεκτροκίνηση

Newsroom Ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε

στις

H Enel X παρουσίασε το JuiceEco, μια νέα επιλογή που επιτρέπει στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια στις μετακινήσεις τους εντός των ΗΠΑ. Το JuiceEco που διατίθεται αποκλειστικά από την Enel X παρέχει Πιστοποιητικά Ανανεώσιμης Ενέργειας (REC) Green-e® με σκοπό να ανταποκριθεί στις ανάγκες κατανάλωσης οποιουδήποτε ηλεκτροκίνητου οχήματος οπουδήποτε στις ΗΠΑ με ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκποµπές άνθρακα.

«Το JuiceEco προσφέρει στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων μια επιλογή όσον αφορά την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού φόρτισης JuiceBox που διαθέτουν. Το προϊόν αυτό βασίζεται στη δοκιμασμένη ιδέα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν έναν απλό, ιχνηλατήσιμο και αποτελεσματικό τρόπο υποστήριξης της παραγωγής νέας, ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να ενισχύουν τα θετικά περιβαλλοντικά οφέλη της 100% καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο Giovanni Bertolino, επικεφαλής του Τμήματος Ηλεκτροκίνησης ης Enel X North America.

«Χαιρόμαστε για τη συνεργασία μας με την Uber και το γεγονός ότι μπορούμε να προσφέρουμε το JuiceEco στους οδηγούς σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ, καθώς εργαζόμαστε από κοινού για να κάνουμε τις κοινότητές μας πιο βιώσιμες».

Η Enel X και η Uber αποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό να προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις για το ολοκληρωμένο πακέτο έξυπνης φόρτισης JuiceBox σε οδηγούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Uber στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι οδηγοί θα είναι επίσης οι πρώτοι που θα λάβουν δωρεάν ένα πακέτο JuiceEco 28.000 χλμ. μέσω του αποκλειστικού ηλεκτρονικού καταστήματος της Enel X σε μια προσπάθεια να καταστήσουν την κοινοχρησία οχημάτων (ridesharing) πιο βιώσιμη. Η Enel X έχει επίσης λάβει πιστοποίηση για συμμετοχή του εμβληματικού οικιακού σταθμού φόρτισης JuiceBox σε δεκάδες προγράμματα κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ και οι οδηγοί μπορούν εύκολα να ελέγξουν εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για επιπλέον έκπτωση με ένα εργαλείο αναγνώρισης του ταχυδρομικού κώδικα, ώστε ουσιαστικά να αποκτήσουν έναν φορτιστή με μικρό κόστος ή δωρεάν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Enel X και το γεγονός ότι κάνουμε τη φόρτιση πιο προσβάσιμη για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων», δήλωσε ο Nishith Kumar, Επικεφαλής του Τμήματος Βιώσιμων Συνεργασιών της Uber. «Πιστεύουμε ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την Uber και ανυπομονούμε για περισσότερες ευκαιρίας συνεργασίας με πρωτοπόρες εταιρείες σαν την Enel X».

Το νέο έρχεται σε μια στιγμή που ολοένα περισσότεροι οδηγοί εξετάζουν την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος έναντι ενός συμβατικού βενζινοκίνητου και η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει την ενίσχυση της ανάπτυξης καθαρών πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή . Η Enel X δημιούργησε το JuiceEco προκειμένου να προσφέρει στους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έναν τρόπο να τροφοδοτήσουν τα οχήματά τους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε μπορούν να εγκαταστήσουν ηλιακά πάνελ στο σπίτι τους είτε όχι. Περίπου το ένα τρίτο των πελατών οικιακής ηλεκτροκίνησης της Enel X στις ΗΠΑ έχουν ένα ηλιακό σύστημα εγκατεστημένο στον χώρο τους και ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των πρόσφατων πελατών του JuiceBox που συμμετείχαν σε έρευνες εξέφρασαν την ανάγκη για χρήση REC. Πλέον, οι πελάτες Enel X έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πόσα χιλιόμετρα προτιμούν να διανύσουν καταναλώνοντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια, καθώς μειώνουν τις εκπομπές τους και αντισταθμίζουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με καθαρές μορφές ενέργειας.

«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι τόσο καθαρά όσο και η ηλεκτρική ενέργεια με την οποία κινούνται», δήλωσε η Jennifer Martin, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου για Λύσεις Πόρων, το οποίο διαχειρίζεται το πρόγραμμα πιστοποίησης Green-e. «Το JuiceEco παρέχει στους οδηγούς τη δυνατότητα μετακίνησης με 100% καθαρή ενέργεια, ανεξαρτήτως του σημείου που θα επιλέξουν να φορτίσουν το όχημά τους. Παρατηρούμε με ενθουσιασμό αυτή τη στροφή σε ένα εθνικό μοντέλο, με τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ολόκληρης της χώρας να εκπέμπουν πραγματικά μηδενικούς ρύπους».

Οι τιμές του JuiceEco ξεκινούν από $30, ποσό που εξασφαλίζει 3.400 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 16.000 χλμ.· η έκδοση των $45 εξασφαλίζει 5.100 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 24.000 χλμ., ενώ η έκδοση των $60 εξασφαλίζει 6.800 κιλοβατώρες καθαρής ενέργειας οι οποίες ισοδυναμούν με την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για τη διάνυση απόστασης 32.000 χλμ. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η μέση διάρκεια ζωής του αγγίζει τα 322.000 χιλιόμετρα, οι καταναλωτές μπορούν να διασφαλίσουν ότι οι αποστάσεις που θα διανύσουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα τροφοδοτούνται εξολοκλήρου από καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια με μόνο $600. Το JuiceEco μπορεί να αγοραστεί διαδικτυακά στον ιστότοπο της Enel X.

H Enel X είναι ο παγκόσμιος κλάδος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Enel που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και ψηφιακών λύσεων στους τομείς όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες δυνατότητες μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος: πόλεις, οικίες, βιομηχανίες και ηλεκτροκίνηση. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα παροχής προηγμένων ενεργειακών υπηρεσιών με δυνατότητα διαχείρισης ζήτησης μεγαλύτερη των 6 GW διαχειριζόμενων και εκχωρούμενων σε παγκόσμιο επίπεδο και ικανότητα αποθήκευσης 110 MW παγκοσμίως, και είναι ο κορυφαίος φορέας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας διαθέτοντας 130.000 δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Enel X στη Βόρεια Αμερική διαχειρίζεται περισσότερα από 10,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε ετήσια ενεργειακή δαπάνη πελατών για περίπου 4.500 επαγγελματίες πελάτες/επιχειρήσεις, ενώ εκτείνεται σε περισσότερες από 35.000 τοποθεσίες. Η εταιρεία διαθέτει δυναμικότητα απόκρισης στη ζήτηση που ανέρχεται σε περίπου 4,7 GW και περισσότερα από 70 έργα αποθήκευσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας τα οποία είτε έχουν τεθεί σε λειτουργία είτε τελούν υπό σύμβαση. Το Έξυπνο Λογισμικό Βελτιστοποίησης των Κατανεμημένων Ενεργειακών Πόρων (DER) της Enel X έχει σχεδιαστεί για την ανάλυση σε πραγματικό χρόνο ενεργειακών στοιχείων και πληροφοριών που αναγράφονται σε λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, τη βελτίωση της απόδοσης και τη διαχείριση ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων σε πολλά διαφορετικά ρεύματα αξίας και εφαρμογές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες ηλεκτρικής κινητικότητας που προσφέρει η Enel X, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας: https://evcharging.enelx.com/

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα