Νίκος
Καραγιάννης

Εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή (23/4/2019) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη για τη εκπόνηση των οριστικών μελετών ανάπλασης των 46 στρεμμάτων του παλαιού Κοιμητηρίου «Νεάπολης». Η εκπόνηση των οριστικών μελετών θα εναρμονίζεται με τις ιδέες του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αθροίζεται σε μια σειρά από αναπλάσεις και παρεμβάσεις υπερτοπικής κλίμακας, όπως αυτές του χώρου των πρώην Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, του περιβάλλον χώρος του ΣΕΦ, των «Λιπασμάτων», του Μικρολίμανου, του λόφου «Καστράκι», της περιοχής του Αγ. Διονυσίου, του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνιας κ.ά.

Πέρα από αυτές τις παρεμβάσεις που άλλες ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι διεκδίκησαν και αποδόθηκαν στην Αυτοδιοίκηση Π.Ε Πειραιά πάνω από 300 στρέμματα δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, που αναβαθμίζουν κατακόρυφα το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής και αποδίδουν χώρους πρασίνου σε περιοχές που αποδεδειγμένα όχι μόνο στερούνταν για δεκαετίες αλλά εμφάνιζαν τα μικρότερα ποσοστά πρασίνου και ελεύθερων δημοσίων χώρων συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στα 18 έργα αναπλάσεων που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 52,5 εκατ. €. Τα έργα αυτά αποτέλεσαν πάγια αιτήματα και διεκδικήσεις όλων των κατοίκων της περιοχής και η υλοποίησή τους επιτέλους σήμερα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι πόλεις μας να καταστούν βιώσιμες και ικανές να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας ζωής. Πρόκειται για μια διαδικασία που μια σειρά από χώροι επανεντάσσονται στον αστικό ιστό και στις λειτουργίες της πόλης και επαναοικειοποιούνται ως δημόσιου χώροι από τους κατοίκους.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV