Connect with us

Πολιτική Επικαιρότητα

Νέο Υπερ-υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, δείτε τα βιογραφικά της νέας ηγεσίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα είναι ο νέος Υπερ-υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών μετά τη συγχώνευση των πρώην Υπουργείων Υποδομών και Ανάπτυξης

Νέο Υπερ-υπουργείο για την Ανάπτυξη και τις Υποδομές στην Ελλάδα ιδρύεται με τη νέα κυβέρνηση που ανακοινώθηκε υπό την Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά.

Κάτι που για πολλούς ήταν ευκταίο και αναμενόμενο, καθώς Υποδομές και Ανάπτυξη είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Νέος Υπερυπουργός σε αυτό το νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας θα είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν τόσο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών όσο και Υπουργός Ανάπτυξης στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Αναπληρωτής υπουργός ορίστηκε ο κος Σταύρος Καλογιάννης.Υφυπουργοί ορίστηκαν οι κύριοι Θανάσης Σκορδάςκαι Νότης Μηταράκης.

Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1965. Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 επανεξελέγη, δεύτερος σε σειρά κατάταξης στη Β’ Αθηνών. Υπήρξε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από το 1994 έως το 2007.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης κυβέρνησης της ΝΔ διετέλεσε Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2009) και Υπουργός Ανάπτυξης (από τις 9 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2009). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής για δυόμισι χρόνια και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τα ίδια θέματα. Πριν από την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν Γραμματέας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Παρακολούθησε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Αγγλίας (Πολιτική Επικοινωνία).

Είναι δικηγόρος Αθηνών.Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Σταύρος Καλογιάννης

Ο Σταύρος Ελ. Καλογιάννης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1961. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Λωζάννης (ΕΡFL) σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain-la-Neuve (UCL) στο Βέλγιο, σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως σύμβουλος μηχανικός και ως μελετητής έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της πόλεως των Ιωαννίνων (1991). Εκλέγεται βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων από το 2000.

Επί πεντέμισι χρόνια, από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 διετέλεσε Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό εκπροσώπησε τη χώρα μας σε πενήντα διεθνή Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος (Ε.Ε, ΟΗΕ, ΟΟΣΑ, Ευρωμεσογειακή συνεργασία, κ.α.).

Το 2007 ορίστηκε απο τον Κώστα Καραμανλή εθνικός εκπρόσωπος για την Στρατηγική για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Τη διετία 2010-2012 διετέλεσε Τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ως ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων κλάδων της οικονομίας μας.

Έχει συντάξει, και κατέθεσε στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2012, πρόταση νόμου «για την προστασία και αειφόρο χρήση του εδάφους». Γνωρίζει γαλλικά και αγγλικά.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο του ΟΟΣΑ με τίτλο “Mieux comprendre nos villes. Le rôle des indicateurs urbains”. Είναι παντρεμένος με την Νατάσσα Χρ. Ιωάννου, Πολιτικό Μηχανικό και έχουν δύο κόρες και ένα γιο.

Είναι μέλος:

  • του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • της Association Générale des Hygiénistes Techniciens Municipaux (Παρίσι)
  • του Fondation Jean Monnet pour l’ Eyrope (Λωζάννη)
  • της Ελληνικής Υδροτεχνικής Ένωσης, κ.α

Θανάσης Σκορδάς

Ο Αθανάσιος Ι. Σκορδάς γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1965 στην Καλαμάτα και είναι Αρκαδικής καταγωγής. Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Μπούτσικα, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Χριστίνα. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με ειδίκευση στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και μιλά Αγγλικά. Εργάζεται ως ασφαλιστικός διαμεσολαβητής από το 1987. Έχει δραστηριοποιηθεί στην ίδρυση και λειτουργία εταιριών χρηματοοικονομικού και ασφαλιστικού ενδιαφέροντος. Μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών, γνωστής ασφαλιστικής εταιρίας, επί σειρά ετών. Κατά την διετία 1986-1987 εργάσθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση Ομίλου Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Ειδών.

Τον Μάρτιο του 2000 εξελέγη Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), θέση στην οποία επανεξελέγη το 2003. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση συμμετέχοντας στα Διοικητικά Συμβούλια: της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϋ (1997-1998), του Συλλόγου Πτυχιούχων Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (1995-1996), του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (1993-1994) και του Ταμείου Ασφαλίσεως Τυπογράφων (1991-1992). Διετέλεσε εκπρόσωπος των Ασφαλιστικών Συμβούλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης: στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης, στην Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης και στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή Προσαρμογής του Εθνικού Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.

Νότης Μηταράκης

Εργάσθηκε στον Ιδιωτικό Τομέα, ως Οικονομικός Αναλυτής, την περίοδο 1998-2010 και το 2005 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη. Έζησε στην Αγγλία, την Πολωνία και τη Γαλλία, δουλεύοντας και σπουδάζοντας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2010 για να αναλάβει καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Ν.Δ., υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Το 2011 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στις εκλογές του 2012, εκλέχτηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών.

Διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας, Μέλος του Δ.Σ. της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών και Μέλος του Συμβουλίου Κηδεμόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Deree (BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – 1995) και μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις – 1998) και από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων – 2003). Είναι επίσης Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (CFA).

Γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το 1972. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχει μια κόρη.

Advertisement

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα