Connect with us

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Ρόδο – Η επενδύτρια εταιρεία και το χρονοδιάγραμμα

Χρήστος Δημόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξενοδοχείο στη Ρόδο

Μία νέα ξενοδοχειακή επένδυση προετοιμάζεται στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το κατάλυμα με την επωνυμία Mont Fleury Resort, που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Κοσκινού της Ρόδου και το οποίο θα εκτείνεται σε ένα οικόπεδο 10.010 τ.µ. Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, η μονάδα θα καθίσταται προδιαγραφών 4 αστέρων και δυναμικότητας 88 κλινών, με πισίνα και πολλούς ακόμη χώρους αναψυχής.

Η ΕΠΕΝΔΥΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει την επένδυση για το νέο Mont Fleury Resort είναι η ΖΩΑΝΝΟΥ ΙΚΕ. Πρόκειται για μία εταιρεία που τώρα επιχειρεί να διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με καινούργια ξενοδοχεία. Στο παρελθόν διέθεταν το Lomeniz Hotel (δυναμικότητας 200 δωματίων), το οποίο πλέον έχει μετατραπεί στο 4άστερο ISLAND RESORTS MARISOL RHODES CITY.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ

Προσφάτως, το Υπουργείο Τουρισμού και ειδικότερα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου, εξέδωσαν τις δεσμεύσεις για την επενδύτρια εταιρεία. Αυτές έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες προβλέψεις που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τους επενδυτές, τόσο κατά τη φάση των κατασκευών, όσο και μετά την ολοκλήρωση του έργου. Επί παραδείγματι, η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις απαιτείται να είναι μορφολογικά, αισθητικά και λειτουργικά ενταγμένες στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ενδεικτικά επίσης, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η λειτουργία του κτιρίου πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.), ο οποίος στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης συμβατικής ενέργειας για θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό, φωτισμό και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης µε την ταυτόχρονη διασφάλιση συνθηκών άνεσης στους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων.

Σημειώνεται, πως η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη, ώστε σε επόμενο στάδιο να εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Το ακριβές κόστος ανέγερσης δεν έχει οριστεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει αφού παρθεί η πολυπόθητη άδεια και επιλεγεί, κατόπιν, η αρχιτεκτονική εταιρεία που θα σχεδιάσει και θα «τρέξει» τις κατασκευές.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η εταιρεία ΖΩΑΝΝΟΥ ΙΚΕ επιθυμεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να ξεκινήσει τα έργα. Πληροφορίες του bizness.gr αναφέρουν, ότι στόχος είναι εντός της προσεχούς διετίας να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι ενέργειες και οι επενδυτές, να έχουν λάβει στα χέρια τους την οικοδομική άδεια. Προκειμένου, φυσικά, το project να μπει στην κατασκευαστική του φάση.

bizness.gr

image_pdfimage_print

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Νέα σύμβαση έργου για την ΕΚΤΕΡ Α.Ε.

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Έργα, Υποδομές, Κατασκευές

Σύμβαση εκτέλεσης έργου με την εταιρεία «GMD ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ» υπέγραψε σήμερα η εταιρεία ΕΚΤΕΡ ΑΕ. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκτέλεση των εργασιών του έργου «Αποπεράτωση υφιστάμενου ημιτελούς Ξενοδοχείου Β’ κατηγορίας και αναβάθμιση σε Ξενοδοχείο 5*, 57 κλινών, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανάπλαση όψεων, προσθήκη ημιυπαίθριου κατ’ επέκταση, κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στη θέση ΒΑΘΗ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΑΣΟΥ».

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.518.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ η προθεσμία αποπεράτωσης όλων των εργασιών και παράδοσης του έργου ορίστηκε η 31η Μαΐου 2020.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Νέα προκήρυξη από το Υπουργείο Τουρισμού για τη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Ειδήσεις

Εκδόθηκε η Προκήρυξη Εισαγωγής Σπουδαστών στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2021.

Η προκήρυξη που εκδόθηκε προ ολίγων ημερών από το Υπουργείο Τουρισμού και μπορείτε να βρείτε εδώ, αφορά στην εισαγωγή 40 σπουδαστών στην Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας οι σπουδαστές και μελλοντικοί ξεναγοί, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα αναδείξει ουσιαστικά και με τον καλύτερο τρόπο τον τουριστικό προορισμό μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από Δευτέρα 14/10/2019 έως και Παρασκευή 18/10/2019.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Τουριστικές υποδομές - Τουρισμός

Συνάντηση εργασίας των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Τουρίστες σε καλοκαιρινό θέρετρο

Συνάντηση εργασίας με θέμα την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων στον τουρισμό πραγματοποίησαν την Παρασκευή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Η συνάντηση αφορούσε την καταγραφή των έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών μεγάλης και μικρής κλίμακας που προγραμματίζονται από το Υπουργείο Τουρισμού για τα επόμενα χρόνια. Συμφωνήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας ανάμεσα στα δυο υπουργεία, καθώς και η άμεση προτεραιοποίηση των έργων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η ανάπτυξη του τουρισμού περνάει και μέσα από την ψηφιακή του εξέλιξη. Από πλευράς μας, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τη χώρα να αποκτήσει ακόμα καλύτερο και ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν».

O Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε: «Σήμερα θέσαμε τις βάσεις για την ψηφιακή μεταστροφή του ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα τέθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η μετάβαση προς όφελος του ελληνικού λαού και του ελληνικού τουρισμού».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα