Newsroom

Η καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, των στελεχών της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής για τη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 σχολικών συγκροτημάτων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη. Όπως επισημάνθηκε η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη Περιφέρεια σε εθνικό επίπεδο η οποία συμβάλλει στην εξασφάλιση πόρων και σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές θα καταστεί εφικτή η ταχύτερη ανέγερση νέων σχολικών μονάδων και συμπληρωματικών συγκροτημάτων στην Αττική.

Πηγή: Περιφέρει Αττικής

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, του Δημάρχου Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλά, του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Δ. Δρόση και του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Κυριαζόπουλου, υπεγράφη η απόφαση ένταξης ανέγερσης κτιρίου στο 5ο Γυμνάσιου Κορυδαλλού. Το έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 4.234.400 €, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και με μεθοδικές ενέργειες των στελεχών της κατακτά άλλη μια πρωτιά σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την ανέγερση σχολείων. «Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της Αττικής με βασικό στόχο να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι θέμα βασικής προτεραιότητας μας. Επενδύουμε στη νέα γενιά, για τα παιδιά μας που αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου. Η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ συμβάλλει έμπρακτα και με σημαντικά κονδύλια προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. για να επιτευχθεί μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση και να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης επισήμανε:

«Συνεχίζεται η άριστη συνεργασία της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, με την Περιφέρεια Αττικής, αποδεικνύοντας συνεχώς πως κράτος και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά και με ταχύτητα, προς όφελος του πολίτη. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, με τη συνεχή στήριξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, υλοποιούμε νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με μεγάλη μας χαρά και με τη συμβολή του Δημάρχου Κορυδαλλού κ. Νίκου Χουρσαλά θα υλοποιήσουμε ένα ακόμη νέο, βιοκλιματικό σχολείο, το 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, προϋπολογισμού 4.234.400 €, που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής»

Η Αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου χαιρέτισε με ικανοποίηση την υπογραφή της απόφασης ένταξης ανέγερσης κτιρίου στο 5ο Γυμνάσιου Κορυδαλλού τονίζοντας ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας Κτιριακών Υποδομών και Δήμου. Από την Πλευρά του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής καθώς με τη συμβολή τους κατέστη δυνατό να ξεμπλοκάρει το ζήτημα και να προχωρήσουν γρήγορα η διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η συνεργασία όλων των εμπνεόμενων φορέων και να επεκταθεί το πλαίσιο χρηματοδότησης σε ανέγερση επιπλέον υποδομών που θα καλύψουν της εκπαιδευτικές ανάγκες και τις ελλείψεις υποδομών και στο τομέα της υγείας.

Το έργο Προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού

Σύμφωνα με την ένταξη της πράξης το έργο αφορά στην «Προσθήκη κτιρίου 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου. Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020». Φυσικό αντικείμενο της πράξης είναι η ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού προβλέπεται εντός οικοπέδου εμβαδού 15,812,90τ.μ.. Το συγκρότημα θα αποτελείται 2 κτίρια. Το πρώτο, θα έχει ισόγειο, α’ όροφο, Β’ όροφο και δώμα. Το δεύτερο κτίριο θα έχει ισόγειο και θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Επίσης θα διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος με πλακοστρώσεις και εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει διαμόρφωση σταθερών κερκίδων Σκυροδέματος καθιστικά φωτιστικά βρύσες πόσιμου νερού.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV