Connect with us

Αθλητικές Υποδομές

Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ – Το χρονοδιάγραμμα των έργων και οι συστάσεις Σαββίδη προς συνεργάτες

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόταση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Πηγή: A & S Architects
Πρόταση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα - Πηγή: A & S Architects

Στην εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και των επιτελών που έχουν επιφορτιστεί το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας αναλύθηκαν τα αποτελέσματα μιας ακόμη εποικοδομητικής συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τα όσα σημειώθηκαν στη συζήτηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, σύμφωνα με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απόφαση της ΠΑΕ είναι οριστική ώστε να χρησιμοποιήσει ως έδρα της Β’ ομάδας την έδρα του Μακεδονικού, στην οποία μέρος του μισθώματος θα συμψηφιστεί με τα αναγκαία έργα υποδομής, λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις για την ασφαλή διεξαγωγή της καθημερινότητας της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Μακεδονικού για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Στον αντίποδα, αυτή η εξέλιξη στέρησε μια μεγάλη ευκαιρία από το Καυτανζόγλειο να δεχθεί χρηματοδότηση από ιδιώτη επενδυτή για έργα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα σταματούσαν την πορεία διάλυσης των υποδομών του Σταδίου επ’ ωφελεία της πόλης και των αθλητών της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα εξασφάλιζε της απαιτήσεις  της FIFA-UEFA για αθλητικές εγκαταστάσεις τέτοιου επιπέδου. Και όλα αυτά εξαιτίας παλινδρομήσεων και καθυστερήσεων πάνω από ένα χρόνο για μια απλή υπουργική απόφαση.

Αυστηρές συστάσεις Σαββίδη

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ ζήτησε από τους συνεργάτες του να διακόψουν περαιτέρω συζητήσεις με «πολιτικό χαρακτήρα» που δεν προσφέρουν κάτι στην υλοποίηση του νέου γηπέδου. Από δω και πέρα όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, υπηρεσίες, πολιτικοί και τεχνοκράτες, οφείλουν να ακολουθούν τον δρόμο των έργων και όχι των λόγων, προσδοκώντας σε ίδιον πολιτικό όφελος.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ , ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει μηδενική ανοχή και θα διακόπτεται άμεσα κάθε συνεργασία με όποιον επιδεικνύει προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον σύλλογο.

Τέλος, έγινε ενημέρωση πως οι εκπρόσωποι του ομίλου πραγματοποίησαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων και λήφθηκε η απόφαση από δω και πέρα ο συντονισμός να γίνεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, η αποφυγή οποιασδήποτε υπονόμευσης εκ μέρους κάποιων υπουργείων και υπηρεσιών -τόσο ως προς τις εργασίες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή της Νέας Τούμπας, όσο και για την προσωρινή μετεγκατάσταση της ΠΑΕ και του ΑΣ ΠΑΟΚ κατά την περίοδο της κατασκευής-, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η εξασφάλιση της έγκαιρης λήψης αποφάσεων.

Εξελίξεις μέχρι τα Χριστούγεννα

Παράλληλα ο αρχιτέκτων- πολιτικός μηχανικός του έργου, Τάκης Δούμας, δήλωσε αισιόδοξος για το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 δήλωσε πως θα υπάρξουν εξελίξεις για τη Νέα Τούμπα πριν απο τα Χριστούγεννα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Επιταχύνεται το συγκεκριμένο θέμα. Θα φέρει αποτελέσματα η επιτάχυνση πριν από τα Χριστούγεννα για τη Νέα Τούμπα. Για το Καυτανζόγλειο δεν ξέρω. Υπήρχαν λίγες αγκυλώσεις για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Όλοι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές του πρότζεκτ».

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">
Advertisement
Advertisement AKSES

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα