Connect with us

Επικαιρότητα

Ο Παναγής Τονιόλος, νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΜ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Παναγής Τονιόλος

Στις 08/01/2020 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), το οποίο αναδείχθηκε από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2019.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ., το οποίο έχει διετή θητεία, έχει ως εξής:

1. Τονιόλος Παναγής, Πρόεδρος (ΑDT-ΩΜΕΓΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Τ.Ε.)

2. Παπαγρηγορίου Σπύρος, Α` Αντιπρόεδρος (ENVECO A.E.)

3. Καλλιδρομίτου Δέσποινα, Β` Αντιπρόεδρος (ΕΨΙΛΟΝ INTERNATIONAL Α.Ε.)

4. Ελευθέριος Διγώνης, Γενικός Γραμματέας (ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΧΙΤ/ΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Ε.ΔΙΓΩΝΗΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ Α.Ε.)

5. Δεληγιαννίδης Θεόδωρος, Αν. Γενικός Γραμματέας (DELCO Ε.Π.Ε.)

6. Ξανθοπούλου Ιωάννα, Επιμελήτρια Οικονομικών (ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ Ε.Π.Ε.)

7. Λαδόπουλος Ιωάννης, Μέλος (ΔΕΚΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-Α.Ε.)

8. Ντούλης Γεώργιος, Μέλος (ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΤΕ)

9. Χατζής Κωνσταντίνος, Μέλος (D.K.N.D ENGINEERS O.E.)

10. Γαλερίδης Κωνσταντίνος, Αναπληρωματικό Μέλος (GTB ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε.)

11. Τσομπανίδης Χρήστος, Αναπληρωματικό Μέλος (ENVIROPLAN A.E.)

«Στην έναρξη της νέας δεκαετίας 2020-29 σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καλούμαστε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου και της επέκτασης της εξωστρέφειας των μελών μας, συνεπικουρούμενοι από τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας και την αναγνώριση του ΣΕΓΜ ως ισότιμου εταίρου και συνομιλητή, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας των προηγούμενων Δ.Σ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με συνέπεια στον ίδιο δρόμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διοίκηση του Συνδέσμου θα συνεργασθεί με όλους τους εταίρους, την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματικούς, επαγγελματικούς φορείς και επιμελητήρια, για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων, μεταρρυθμιστικών, διαρθρωτικών αλλαγών και μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της υγιούς, ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας των μελών μας», δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΓΜ κ. Παναγής Τονιόλος.

image_pdfimage_print

Επικαιρότητα

Κρήτη: Συνάντηση Στ. Αρναουτάκη με τον Δήμαρχο Φαιστού για τα έργα της περιοχής

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και αντιπροσωπεία φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον Δήμο και την προετοιμασία μελετών και έργων για τη νέα προγραμματική περίοδο. Στο επίκεντρο βρέθηκε το κορυφαίο έργο του Πλατύ Ποταμού. Ο κ. Αρναουτάκης, ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Δήμου Φαιστού, σημείωσε πως το έργο θα φτάσει τα 130 εκ. ευρώ και 15 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις.

Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο για τον αγροτικό κόσμο και την ανάπτυξη το οποίο έχει εγκριθεί από την διυπουργική επιτροπή και μπαίνει σε φάση ωριμότητας για να δημοπρατηθεί την επόμενη διετία και να δώσει λύσεις στην άρδευση και την ύδρευση της Μεσσαράς καθώς και περιοχών της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φασομυτάκης, η Αντιδήμαρχος Βασιλεία Αρμουτάκη, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαγαρικαρίου Μιχάλης Μαυράκης και κάτοικοι της περιοχής.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αττική: Ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης στις Αντιπεριφέρειες Νότιου Τομέα, Πειραιώς και Νήσων

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης

ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μετέβη σήμερα στην Αντιπεριφέρεια  Νότιου Τομέα και στη συνέχεια Πειραιώς και Νήσων προκειμένου να παραδώσει ειδικούς κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών. Οι 62 κάδοι που παραδόθηκαν θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Αντιπεριφερειών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Τομέα  Δ. Νάνου και Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη. Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και να ενημερωθεί για μια σειρά από υπηρεσιακά ζητήματα.

Επιπλέον ζήτησε την συνδρομή τους στην υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης επισημαίνοντας ότι πρώτη η Περιφέρεια και οι εργαζόμενοι της δίνουν το θετικό παράδειγμα προκειμένου να γίνει η ανακύκλωση αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

«Στόχος είναι να περιοριστεί δραστικά η ποσότητα του σύμμεικτου σκουπιδιού που καταλήγει στη Φυλή. Εάν θέλουμε να βελτιωθεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων» τόνισε και πρόσθεσε πως σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, η διανομή κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης και ειδικών σύγχρονων απορριμματοφόρων σε όλους τους Δήμους».

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Επικαιρότητα

Αρναουτάκης: Σε καλό δρόμο τα έργα της Κρήτης – Διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Σταύρος Αρναουτάκης

«Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες του ΒΟΑΚ», επεσήμανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τις επαφές και τις συζητήσεις με τον Υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ και στα μεγάλα έργα της Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση και την αποδοχή των προτάσεων της Περιφέρειας Κρήτης και τόνισε πως με την πίεση όλων των φορέων της Κρήτης μπορούν να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα του νησιού. Αναφέρθηκε δε στα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και υδρευτικά έργα, όπως του Πλατύ Ποταμού, των Αμιρών και της Ιεράπετρας, με δημοπρατήσεις που μπορούν να υπάρξουν μέσα στη διετία 2021-2022.

Αναφέρθηκε παράλληλα και στα έργα της οδικής ασφάλειας, για τα οποία τόνισε πως μαζί με τις αποκαταστάσεις των ζημιών προχωρούν και θα υπάρξουν δημοπρατήσεις εντός του φθινοπώρου.

Ο κ. Αρναουτάκης συζήτησε και τις εξελίξεις στον ΒΟΑΚ, σημειώνοντας πως για την Περιφέρεια εκτείνεται από την Κίσσαμο έως τη Σητεία και πως με τις μελέτες να προχωρούν εντός του έτους, τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις να δίνονται την επόμενη η χρονιά, το  έργο θα μπορεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης τη μεθεπόμενη χρονιά.

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, διεκδικούμε και συνεργαζόμαστε. Κάθε εβδομάδα θα έχουμε επαφές με όλα τα υπουργεία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα έργα της Κρήτης. Ήταν πολύ θετική η επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και η αποδοχή των προτάσεων μας από τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα