Connect with us

Οδικές - Logistics

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε η Ελληνική Εταιρεία Logistics

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΕL κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες του Οργανισμού. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Νικόλαος Ροδόπουλος, (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος OnLine Data ΑΕ)

Αντιπρόεδρος Διοικητικού: Βασίλης Ζεϊμπέκης, (Eπίκουρος Καθηγητής-Υποδιευθυντής εργαστηρίου ΣυΣΠαΛ, Παν. Αιγαίου)

Αντιπρόεδρος Λειτουργιών: Αλέξης Αλεξίου, (Logistics Manager, VERINSO ΟOD)

Αντιπρόεδρος Οικονομικών: Μπάμπης Σιαφλάς, (Logistics & Commercial Director SARMED AE)

Μέλη ΔΣ

Παναγιώτης Ανδριανόπουλος, (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Planning ΑΕ)

Νικόλαος Xαρτσάς, (Διευθύνων Σύμβουλος Χαρτσάς ΑΕ)

Ελένη Μπίτσιου (Εμπορική Διευθύντρια, Synergy AE)

Σταύρος Κυριακούλιας (Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας-Διασφάλιση Ποιότητας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος – Ευρώπης, Beiersdorf Hellas ΑΕ)

Στέλιος Καπετανάκης, (Διευθυντής Ανάπτυξης Transcombi Express AE)

Αναπληρωματικά μέλη: 

Χρήστος Μήτσης, (Supply Chain Manager Π.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ)

Ιωάννης Μανώλας, (Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής IBLS AE)

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο είναι διετούς θητείας.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Οδικές - Logistics

Η Κομισιόν ξεκινά διαδικασία επιστροφής κονδυλίων για το Θριάσιο

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Σε αγώνα δρόμου μετατρέπεται η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα ακίνητα στο Θριάσιο Πεδίο. Ήδη από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα που υπάρχει στην DG Comp στις Βρυξέλλες.  Στην τελευταία έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν αναφέρεται πως το συγκρότημα στο Θριάσιο παραμένει αχρησιμοποίητο, πως σημειώθηκε μικρή πρόοδος και πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανάκτηση των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ.

Αυτό η είδηση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στου Παπάγου. Από το καλοκαίρι με την ανάληψη του υπουργείου είχε γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα. Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής ήδη πριν τις εκλογές είχε «προφητεύσει» πως το έργο θα κολλήσει στην Κομισιόν. Πηγές κοντά στη διαδικασία αναφέρουν στο ypodomes.com πως υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού που διήρκησε περίπου 2,5 χρόνια. Εξίσου προβληματισμό δημιουργεί η απόφαση πρώτα να κυρωθεί το έργο και μετά να σταλεί για έλεγχο στην αρμόδια διεύθυνση ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες. «Κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει αντίστροφα, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις βάσει των οδηγιών της DG Comp και ακολούθως να έρθει στη Βουλή και να κυρωθεί» σημειώνει η ίδια πηγή.

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας στην εξεύρεση λύσης είναι το γεγονός της αποστολής απάντησης για τρίτη φορά από την DG Comp στην οποία εμμένει στη θέση της για ύπαρξη κρατικών ενισχύσεων.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ

Η όλη διαχείριση του διαγωνισμού για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο (γνωστό και ως Θριάσιο 1) έχει και άλλα παράδοξα. Εδώ έχουμε την Κομισιόν που από τη μία εγκαλεί τη χώρα για την καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για το συγκρότημα του Θριασίου και από την άλλη έχουμε την αρμόδια διεύθυνση η οποία εδώ και περίπου ένα έτος αντάλλασει επιστολές, χωρίς όμως να δίνεται ένα τέλος και να προχωρήσει επιτέλους η πρώτη σύμβαση.

Επιπλέον αυτή η καθυστέρηση συμπαρασύρει και τον έτερο διαγωνισμό για το Θριάσιο 2, που πάει σε νέα παράταση μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο με την πρώτη σύμβαση. Είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η μεγάλη επένδυση στο μεγάλο συγκρότημα του Θριάσιου Πεδίου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Τι αφορά τελικά όμως η περίφημη απαίτηση επιστροφής των κονδυλίων; σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου ΥΠΟΜΕ, αφορά δαπάνες από έργα που έχουν πραγματοποιηθεί κατά την προγραμματική περίοδο 2000-2006. Πρόκειται για μία σειρά από δαπάνες συνολικού ύψους 62εκατ.ευρώ που σχετίζονται με τη λειτουργία του συγκροτήματος που κρίνονται ως μη επιλέξιμα.

Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, αναφέρει το ίδιο στέλεχος, δεν πρόκειται να επιστραφούν κονδύλια, αλλά αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ένας συμψηφισμός με το τρέχων ΕΣΠΑ. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά θα μπορέσει να βρεθεί η χρυσή τομή και τελικά το έργο να προχωρήσει και βέβαια να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

LOGISTICS: Τάσεις και Ανάγκες στην αγορά Τροφίμων και Ποτών

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Logistics, Μεταφορές

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Logistics πραγματοποίησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ, θεματική εσπερίδα με τίτλο, “F&B Market: Logistics Needs & Trends”, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, όπου συμμετείχαν στελέχη της αγοράς Τροφίμων & Ποτών, εκπρόσωποι εταιρειών 3PL, αλλά και θεσμικοί παράγοντες. Κατά την έναρξη της εσπερίδας χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κ. Νικόλαος Ροδόπουλος.

Στην εκδήλωση της EEL συμμετείχαν οι κ.κ. Δημήτρης Γκαργκάσουλας, GR/CY Distribution Manager, 3E Coca- Cola HBC Greece, Άρης Κωνσταντάτος, Customer SC Director, Olympic Brewery SA, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος, Warehousing Director, Ahold Delhaize (ΑΒ Βασιλόπουλος), Ευάγγελος Φίκος, Area Sales & Export Manager, Delifrance Hellas, Δημήτρης Κιούσης, CEO Kioussis Transys, Κώστας Γεωργίου, CEO Contrade και Γιώργος Ζωγράφος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος.

Από την πλευρά της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, συντονιστής του πρώτου μέρους της εσπερίδας ήταν ο Αλέξης Αλεξίου, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών της EEL και Logistics Manager, VERINSO ΟOD, ενώ συντονιστής του δεύτερου μέρους ομιλιών, και επικεφαλής της διοργάνωσης, ήταν ο Χαράλαμπος Σιαφλάς, Αντιπρόεδρος Οικονομικών EEL.

Tα συμπεράσματα της εσπερίδας παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού της EEL, Βασίλης Ζεϊμπέκης, Eπίκουρος Καθηγητής-Υποδιευθυντής εργαστηρίου ΣυΣΠαΛ, Παν. Αιγαίου, Executive Advisor, OPTILOG Advisory Services. Κατά την έναρξη της εσπερίδας δόθηκε το γενικό πλαίσιο της αγοράς Food and Beverage.

Αναδείχθηκαν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες στη μεταφορά των προϊόντων, ιδιαίτερα των ευπαθών, και προέκυψε μία γενική διαπίστωση ότι η Ελλάδα υπολείπεται τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε υποδομές και διαδικασίες. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η παλαιότητα των οχημάτων, η δύσκολη προσβασιμότητα σε περιοχές με δύσβατο οδικό δίκτυο και η μη τήρηση των σωστών διαδικασιών κατά τη ψύξη- συντήρηση, μεταφορά και μεταφόρτωση των εμπορευμάτων.

Παράλληλα, όμως, παρουσιάστηκαν και ρηξικέλευθες τάσεις που σχετίζονται με την ταξινόμηση των φορτίων στις αποθήκες και με τη μεταφορά των προϊόντων στους παραλήπτες. Στόχος αμφότερων είναι η αύξηση της παραγωγικότητας με ελαχιστοποίηση λαθών, μείωση της χρήσης χάρτου, καθώς και περιορισμό του φόρτου εργασίας.

Επίσης, προβλήθηκαν ενδιαφέροντα σημεία αναφορικά με τις σύγχρονες καταναλωτικές συνήθειες, καθώς και τεχνολογικές καινοτομίες που μπορούν να απλοποιήσουν κατά πολύ λειτουργικά ζητήματα, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα των logistics. Σημαντικά δε ήταν τα θέματα προστασίας των καταναλωτών με τη βοήθεια καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικών, τελωνειακών αποθηκών, ενώ έμφαση δόθηκε και στις επιπτώσεις που θα έχει το επερχόμενο BREXIT στην επιχειρηματική πραγματικότητα.

Όλοι οι ομιλητές σύναξαν το συμπέρασμα ότι τα Food and Beverage Logistics θα πρέπει να προσαρμοστούν στις τάσεις της αγοράς και στις οδηγίες της Ε.Ε. Με αυτόν τον τρόπο, οι μεταφορές θα μπορέσουν να είναι πιο αποδοτικές και πιο ικανοποιημένοι οι καταναλωτές, οι οποίοι θα απολαμβάνουν υψηλότερη ποιότητα τροφίμων και ποτών με αποτελεσματικότερα Logistics.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Οδικές - Logistics

Την κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην Άρτα ζητά ο βουλευτής Στύλιος

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΤΕΛ

Την κατασκευή νέου Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ στην πόλη της Άρτας θέτει με ερώτηση του ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος. Όπως σημειώνει στο κείμενο ο υφιστάμενος σταθμός ΚΤΕΛ Άρτας, αντιμετωπίζει πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα όσο αφορά τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές του. Οι συνθήκες στους χώρους αναμονής είναι ανεπαρκείς για το επιβατικό κοινό ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Το θέμα της κατάστασης των περισσότερων τερματικών σταθμών σε πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, αναδεικνύεται μέσα από αυτή την ερώτηση και θα εξηγήσουμε γιατί.

Το τραγικό της υπόθεσης και που δείχνει το μέγεθος της κακοδαιμονίας και της προχειρότητας με την οποία αντιλαμβανόμαστε και αντιμετωπιζάμε στο παρελθόν ως χώρα τις υποδομές, είναι πως ο συγκεκριμένος χώρος ήταν …προσωρινός.

Ο κ.Στύλιος το υπενθυμίζει αυτό στην ερώτηση του λέγοντας πως ήταν μία προσωρινή λύση το …1983 η οποία 36 χρόνια μετά λειτουργεί χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται να λύσει το θέμα. Η λύση τότε επιλέχθηκε μέχρι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την μεταφορά του τερματικού σταθμού (και φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ).

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Η ΓΝΩΜΗ μάλιστα επισημαίνεται πως στο σημερινό ακίνητο, η στέγη είναι από ελενίτ που έχει χαρακτηριστεί ως καρκινογόνο υλικό και έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια στις κατασκευές. Δυστυχώς αυτό όμως δεν φαίνεται μέχρι τώρα να έχει απασχολήσει ίδιαίτερα…

Επανερχόμενοι στην ερώτηση του βουλευτή, αφού σημειώνεται ότι ο σταθμός χρησιμοποιείται από χιλιάδες επιβάτες που όμως σε καμία περίπτωση δεν αρμοζει στην Άρτα, ρωτά αν θεωρείται δίκαιο το αίτημα για την κατασκευή νέου και σύγχρονου τερματικού σταθμού ΚΤΕΛ και αν ναι , ποιες ενέργειες θα γίνουν αλλά και ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα