Connect with us

Περιβάλλον-Περιβαλλοντικά έργα

Νέες Περιβαλλοντικές Λύσεις και Εφαρμογές Αντιπλημμυρικής Προστασίας από τη Maccaferri Hellas

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ένα μήνυμα από τον Γενικό Διευθυντή της, Γιώργο Δήμαινα ξεκινά η φετινή σεζόν για την Maccaferri Hellas o οποίος σημειώνει πως  “το καλοκαίρι σιγά σιγά τελειώνει και παρόλο που επανερχόμαστε στα πόστα μας πιο δυναμικά και ξεκούραστα, μας αφήνει με μια πικρία για τα γεγονότα που βιώσαμε με τις πυρκαγιές στο Μάτι και στη Κινέτα. Ο φετινός χειμώνας ίσως για μια ακόμα φορά να αναδείξει τα προβλήματα και τις ελλείψεις των υδραυλικών υποδομών σε Δήμους και Περιφέρειες της χώρας μας και ιδιαίτερα στις περιοχές αυτές που επλήγησαν από πυρκαγιές. Ο κατάλογος με τις πυρκαγιές και φέτος ήταν μεγάλος. Η περιοχή της Μάνδρας παραμένει ακόμα ανοχύρωτη αλλά με το μεγάλο έργο που ξεκινάει σύντομα ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τα περσυνά τραγικά πλημμυρικά συμβάντα.

Όπως ήδη έχει τονιστεί και παλαιότερα από τους μηχανικούς, απαιτείται να γίνει άμεσα σωστός αντιπλημμυρικός σχεδιασμός, με έργα διάνοιξης των ρεμάτων/ποταμών που έχουν μπαζωθεί καθώς και με έργα διευθέτησης και προστασίας αυτών, εξασφαλίζοντας έτσι τη φυσική πορεία του νερού προς τη θάλασσα αλλά και τη προστασία της κοίτης των ρεμάτων. Τα είδη των εργασιών για τα υδραυλικά έργα σε ποτάμια πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών ειδικά σε καμένες περιοχές όπου το ποσοστό απορρόφησης του επιφανειακού ύδατος είναι περιορισμένο.

Η Maccaferri ξεκινώντας την πορεία της το 1879 εφηύρε το διάσημο συρματοκιβώτιο (gabion), που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τα υδραυλικά έργα σε ποτάμια και όχι μόνο. Από τότε ξεκινήσαμε να δίνουμε άρτιες τεχνικές λύσεις στα πολύπλοκα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνεργάτες μας, αλλά και να προμηθεύουμε τα έργα με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας. Η Maccaferri Hellas έχοντας κοινωνική ευαισθησία για τα θέματα των φυσικών καταστροφών, θέτει το δυναμικό της, το οποίο αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς, στη διάθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και των μελετητών, ώστε να με την εμπειρία και τη τεχνογνωσία τους να παρέχουν τεχνική υποστήριξη και να προτείνουν τις βέλτιστες τεχνοοικονομικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών χωρίς καμία αμοιβή.

Έχουμε ήδη αναφερθεί και παλαιότερα στο καινοτόμο υλικό της Maccaferri με την επωνυμία FlexMac DT το οποίο χρησιμοποιείται για άμεσες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Επίσης, ήδη έχουμε παρουσιάσει τη νέα μας πολυμερική επικάλυψη χαλύβδινου σύρματος με την ονομασία Polimac η οποία προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή στη τριβή, μεγαλύτερη αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και μεγαλύτερη χημική αντίσταση. Στη Maccaferri συνεχώς επιδιώκουμε την αριστεία μέσα από τη συνεχή βελτίωση, παρέχοντας στους συνεργάτες μας, προηγμένες λύσεις μηχανικής που είναι καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Τα έργα που έχουν κατασκευαστεί με τις λύσεις και τα υλικά μας σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα κατά 90% σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις (πχ σκυρόδεμα ή riprap) ενώ η βλάστηση χρησιμοποιεί τις δομές από πλέγματα διπλής πλέξης (Συρματοκιβώτια, Στρώμνες) ως καταφύγιο κατά την αρχική φάση ανάπτυξης της. Είναι μια πραγματική εφαρμογή εμβιομηχανικής εδάφους της οποίας ο ρυθμός απορρόφησης του CO2 έπειτα από την ανάπτυξη της βλάστησης είναι παρόμοιος με αυτόν ενός εντελώς φυσικού περιβάλλοντος χωρίς παρεμβάσεις.

Κλείνοντας αυτή την επιστολή, σας προτρέπω να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο βίντεο της Maccaferri και να δείτε πόσο αποτελεσματικές, όμορφές και φιλικές προς το περιβάλλον είναι οι υδραυλικές μας λύσεις.

Link: https://www.ypodomes.com/index.php/alles-ypodomes/videos/item/48327-video-oi-anthektikes-kai-filikes-pros-to-perivallon-lyseis-tis-maccaferri-se-ergo-anaplasis-stin-kalifornia

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις λύσεις μας για την αντιπλημμυρική προστασία”.

Μπορείτε να πατήσετε εδώ για να δείτε όλα τα προϊόντα που προσφέρει η Maccaferri Hellas.

 

Advertisement href="https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/?service=ypodomon#service-container" target="_blank">

Facebook

Ετικέτες

δημοφιλη θεματα