Newsroom

Την νέα αλλά γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά της ιδιωτικής φοιτητικής κατοικίας στην Ελλάδα έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολλές εταιρείες της αγοράς ακινήτων τα τελευταία χρόνια ειδικά σε πόλεις που κάθε χρόνο δέχονται μεγάλο αριθμό νεοεισαχθέντων φοιτητών.

Η ελληνική αγορά μεταμορφώνεται σιγά αλλά σταθερά σε εύφορο έδαφος για τέτοιου είδους επενδύσεις καθώς ομολογουμένως οι επιδόσεις σε θέματα ποιότητας των πανεπιστημιακών φοιτητικών εστιών θεωρούνται από την φοιτητική κοινότητα τουλάχιστον απογοητευτικές από την μία αλλά και από την άλλη η διαμόρφωση στα ύψη των τιμών των ενοικίων των φοιτητικών διαμερισμάτων τα καθιστούν και αυτά απαγορευτικά για πολλούς υποψήφιους φοιτητές.

Μία από τις πρώτες εταιρείες που έκαναν τα πρώτα βήματά τους στην ελληνική αγορά είναι η Hamlet Student Flats η οποία ακολουθεί ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο στο οποίο η μίσθωση συμπεριλαμβάνει τα πάντα.

Αυτό το μοντέλο ιδιωτικής φοιτητικής εστίας στην οποία όλες οι υπηρεσίες του διαμερίσματος και του κτιρίου συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο ενοίκιο είναι ένα μοντέλο μίσθωσης το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μίσθωση ενός τέτοιου διαμερίσματος συμπεριλαμβάνει την επίπλωση και την σύνδεση στο internet, τις ηλεκτρικές συσκευές, το φυσικό αέριο, την παροχή ζεστού νερού, συνεχή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και άλλων υπηρεσιών όπως το πλυντήριο και το parking.

Ήδη από το τέλος του 2021 έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία, στην Θεσσαλονίκη επένδυση σε ακίνητο της οδού Βαλαωρίτου 10 με το όνομα Hamlet 2b και το οποίο πρώην βιομηχανικό ακίνητο βρίσκεται στην ιδιοκτησία της ορθοδόξου εκκλησίας και είναι μισθωμένο με σύμβαση για 35 χρόνια.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία στα 85 διαμερίσματα των 25 έως 45 τετραγωνικών μέτρων χαρακτηρίζονται ως all inclusive και οι τιμές τους κυμαίνονται ανάλογα το μέγεθος του διαμερίσματος από 495 ευρώ μέχρι και 675 ευρώ.

Στην ίδια πόλη λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών που ελκύει η Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο, η εταιρεία Hamlet student flats λειτουργεί ένα ακόμα κτίριο φοιτητικών εστιών το οποίο αποτελείται από 12 φοιτητικά διαμερίσματα στα οποία παρέχονται οι ίδιες all inclusive υπηρεσίες.

Στην Αθήνα η εταιρεία έχει επίσης τουλάχιστον 30 φοιτητικά διαμερίσματα που ενοικιάζει με τιμές που κυμαίνονται μηνιαία από 395 έως 670 ευρώ ενώ στην πόλη της Πάτρας στην οποία επίσης δραστηριοποιείται η εταιρεία με 60 φοιτητικά διαμερίσματα σε δύο ακίνητα οι τιμές είναι αισθητά πιο χαμηλές δηλαδή περί τα 420 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρείας έχουν δρομολογηθεί και άλλες επενδύσεις στην φοιτητική εστία σε άλλες δύο πόλεις της Ελλάδος οι οποίες έχουν έντονη φοιτητική δραστηριότητα.

Οι πιθανές πόλεις για επενδύσεις όπου το έδαφος είναι εύφορο για τέτοια επένδυση είναι η Ξάνθη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, το Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και ο Πειραιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιλογές ενοικίασης που δίνονται στους φοιτητές ή και σε ακαδημαϊκούς είναι αρκετές καθώς ανάλογα με την περίοδο φοίτησης ή φοιτητικών υποχρεώσεων υπάρχει η δυνατότητα επιλογής εξάμηνης μίσθωσης, ετήσιας ή και καλοκαιρινής ενοικίασης.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία στρατηγικής συνεργασίας και εκμετάλλευσης των κτιρίων επιφάνειας 7.764 τ.μ της Hamlet από την Premia Properties.

Η Premia Properties έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της φοιτητικής κατοικίας τον τελευταίο καιρό και η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV