Newsroom

Αποδεδειγμένα, η Μύκονος έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ειδικά όσον αφορά μεγάλα τουριστικά projects, μίας και τα σχέδια για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο νησί διαδέχονται το ένα μετά το άλλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του bizness.gr, αυτό το «ρεύμα» αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό, γιατί ετοιμάζονται δύο ακόμη νέες επενδύσεις για καταλύματα πολυτελείας στο κυκλαδίτικο νησί.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ SUNSHINE Α.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, σε καθεστώς αδειοδότησης βρίσκεται υπό κατασκευή ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων και συνολικής δυναμικότητας 37 κλινών, εποχιακής λειτουργίας, στην περιοχή Ελιά-Άνω Μέρα Μυκόνου.

Την επένδυση θα πραγματοποιήσει εκεί η εταιρεία SUNSHINE Α.Ε., η οποία έχει ήδη παρουσία στην ξενοδοχειακή αγορά της κοσμοπολίτικης νήσου. Ειδικότερα, η εν λόγω εταιρεία διατηρεί το Archipelagos Hotel, μέλος των Small Luxury Hotels of the World.

Μάλιστα, για τη μονάδα αυτή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας είχε βεβαιώσει στις 5 Φεβρουαρίου του 2020, πως μπορεί να φέρει το σήμα «Boutique Hotel» έως τις 4 Φεβρουαρίου του 2025. Προκειμένου να χορηγηθεί αυτή η βεβαίωση για το ξενοδοχείο της εταιρείας SUNSHINE, είχε προηγηθεί στις 14 Δεκεμβρίου του 2019 έλεγχος από τον Διαπιστευμένο Φορέα Ελέγχου και Επιθεώρησης «TÜV AUSTRIA ΕΛΛΑΣ».

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ AMANDIEL Α.Ε.

Την ίδια στιγμή, σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις έχει υπαχθεί η ξενοδοχειακή επένδυση για καινούργιο κατάλυμα κατηγορίας πέντε 5 αστέρων και συνολικής δυναμικότητας 69 κλινών, εποχιακής λειτουργίας, στην περιοχή Καλό Λιβάδι-Άνω Μέρα Μυκόνου.

Την επένδυση θα πραγματοποιήσει εκεί η εταιρεία AMANDIEL Α.Ε., η οποία τώρα επιχειρεί να κάνει το δικό της δυναμικό μπάσιμο στην ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε τροποποιήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2019 το καταστατικό της. Και πλέον, ετοιμάζεται για μία σημαντική επένδυση.

ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Πολύ μεγάλες επενδύσεις στη Μύκονο ετοιμάζει μεταξύ άλλων και η Intradevelopment, θυγατρική του Ομίλου Intrakat. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα παραθαλάσσιο πολυτελές θέρετρο στο νησί των Κυκλάδων, σε έκταση 100 στρεμμάτων, δυτικά από την παραλία Καλό Λιβάδι. Σε ένα project που γίνεται σε κοινοπραξία της Intradevelopment με τον αγγλικό κολοσσό στο Real Estate, London Regional Properties. Πρόκειται για μία επένδυση περίπου 100 εκατ. ευρώ, που αφορά τη δημιουργία συγκροτήματος κατηγορίας 5 αστέρων καθώς και την κατασκευή 12 βιλών προς ενοικίαση ή πώληση. Στόχος, είναι το έργο να έχει παραδοθεί το 2ο τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, στις 20 Δεκεμβρίου του 2018 εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νίκου Μαντζούφα, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη νήσο Μύκονο.

Φορέας της επένδυσης είναι η «Blue Iris» της AGC Equity Partners, για μία επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το συγκεκριμένο project έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκτιμάται, ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για να μπορεί να ξεκινήσει, σταδιακά, η κατασκευαστική φάση του έργου.

 

Πηγή: bizness.gr

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV