Newsroom

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του λογότυπου και της πλατφόρμας του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας.

O Eντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Δημοτικής Περιουσίας Παναγιώτης Τσιάπης, ως πρώτος ομιλητής, έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης: «Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συγκαταλέγεται στους 55 Δήμους της χώρας που θα αποκτήσουν Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου με αποκλειστική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η υλοποίησή του συνίσταται σε τρεις άξονες:

1. Στην ανάπλαση της οδού Ομήρου, από την Βυζαντίου μέχρι και την Κ. Παλαιολόγου, ενοποιώντας έτσι τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης. Εκεί θα κατασκευαστεί και η πρώτη θέση ηλεκτρικής φόρτισης στην πόλη μας.

2. Στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα εμπορικά καταστήματα & τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Νέα Σμύρνη προχωρώντας έτσι στην αυτοοργάνωση σε τοπικό επίπεδο των οικογενειακών, ως επί το πλείστον, επιχειρήσεων που αποτελούν άλλωστε και τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου.

3. Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και των επιχειρήσεων διασφαλίζοντας έτσι και τους εργαζόμενους που δουλεύουν ήδη σε αυτές».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ασημάκος μίλησε για τα πλεονεκτήματα του προγράμματος: «Από τα περίπου 200 μέλη του συλλόγου, 80 συμμετέχουν στην πρώτη φάση του προγράμματος που λήγει τον Μάϊο του 2023 και τα υπόλοιπα θα ενταχθούν κατά τη δεύτερη φάση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους. Η πλέον σύγχρονη και καινοτόμος εφαρμογή που φέρνουν στην πόλη μας ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ο Εμπορικός Σύλλογος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών θα μεταμορφώσει ουσιαστικά τα μαγαζιά σε υβριδικά καταστήματα απαντώντας έτσι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο τα επόμενα 10 χρόνια όπου ο ανταγωνισμός με τα πολυκαταστήματα & τις πολυεθνικές εταιρείες αναμένεται να ενταθεί.

Οι δημότες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να έχουν τη Νέα Σμύρνη στο χέρι τους αφού θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται εικονικά τα καταστήματα που μετέχουν στο πρόγραμμα από τα κινητά τους τηλέφωνα ή από τον υπολογιστή του σπιτιού τους για να ενημερώνονται για όλες τις προσφορές που υπάρχουν πριν μεταβούν σε αυτά για να αγοράσουν τα προϊόντα που χρειάζονται ή να τα προμηθευτούν απευθείας μέσω διαδικτύου εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο & χρήματα.

Η στόχευση του προγράμματος εστιάζεται μεν στην περιοχή παρέμβασης, αλλά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλο τον αστικό ιστό της Νέας Σμύρνης από την ανασηματοδόση της εμπορικής αγοράς έως τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για την πόλη. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επίσης δράσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης της αισθητικής και εμπορικής ταυτότητας καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχαρίστησε το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο για τη σκληρή δουλειά και τη στενή συνεργασία, και έκανε λόγο για μία δράση που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον επιχειρηματικό χάρτη όλης της περιοχής.

«Με χαρά αλλά και περηφάνια μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το αποτέλεσμα αυτής της αγαστής συνεργασίας μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα των καταστημάτων της περιοχής, μετατρέποντας τα σε υβριδικά. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να συμβεί, καθώς λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων το επιχειρείν έχει ήδη περάσει στη νέα εποχή. Σε αυτήν που οι καταναλωτές μπορούν μέσω του κινητού τους, του τάμπλετ ή του υπολογιστή τους να πραγματοποιούν εικονικές επισκέψεις στα καταστήματα που τους ενδιαφέρουν, να ενημερώνονται για προσφορές και διαθεσιμότητα προϊόντων και βέβαια να κάνουν τις αγορές τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι η στόχευση του προγράμματος εστιάζεται μεν στην περιοχή παρέμβασης, αλλά θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλο τον αστικό ιστό της Νέας Σμύρνης από την ανασηματοδόση της εμπορικής αγοράς έως τη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας για την πόλη. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται επίσης δράσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου, προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, σε συνδυασμό με δράσεις ανάδειξης της αισθητικής και εμπορικής ταυτότητας καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Νέας Σμύρνης».

Στην εκδήλωση, από πλευράς του Ε.Ε.Α., παραβρέθηκαν, εκτός από τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος και ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος. Έδωσαν, επίσης, το “παρών” οι βουλευτές της ΝΔ Άννα Καραμανλή και Βασίλης Σπανάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και η Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου.

Από την πλευρά του Δήμου παρέστησαν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Τσιάπης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Ζαβός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παναγιώτης Γιατζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πολύδωρος Συρίγος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Οδυσσέας Νασιμπιάν, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευστάθιος Κούπας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών και ΓΕΜΗ Γιώργος Παρίσης, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Μια Πόλη Ανάποδα» Ιωάννης Κόνιας, καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Σμύρνης κ. Γιώργος Ασημάκος.

Την παρουσίαση της Πράξης «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Δήμου Νέας Σμύρνης» έκαναν οι:
Βασίλης Πατριανάκος , Υπεύθυνος της Πράξης του δήμου Νέας Σμύρνης, Σύρος Κοσκοβόλης , Υπεύθυνος της Πράξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δήμητρα Ραβάνη, Αρχιτέκτονας/Αστικός Σχεδιαστής, συνεργάτης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δημήτριος Χριστοδουλάκης, Δ/ντης Τμήματος Σχεδιασμού & Ανάπτυξης αναδόχου εταιρείας υλοποίησης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τον Συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλαίρη.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV