Connect with us

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα στο τμήμα Σχηματάρι–Θήβα

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

Όχημα περιπολίας Νέας Οδού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ριτσώνας, από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έως και τη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης της παλαιάς Άνω Διάβασης.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

– Από την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ριτσώνας με κατεύθυνση προς Αθήνα και από τη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου πλήρης αποκλεισμός του κλάδου εισόδου του Α/Κ Ριτσώνας με κατεύθυνση προς Λαμία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα εκτρέπονται στον αριστερό παράπλευρο και θα οδηγούνται στον Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας), από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο.

Αντίστοιχα, οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία, με τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα εκτρέπονται στον δεξιό παράπλευρο και θα οδηγούνται στον Ανισόπεδο Κόμβο Θήβας, από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Σημειώνεται πως η εν λόγω κίνηση μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Θήβας γίνεται χωρίς την πληρωμή πλευρικών διοδίων.

– Από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι έως την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου, στο τμήμα Α/Κ Ριτσώνας – Α/Κ Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθώς και στο τμήμα Α/Κ Ριτσώνας – Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας), στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Κατά το ανωτέρω διάστημα οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται στον Α/Κ Ριτσώνας και μέσω του δεξιού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων θα επανεισάγονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Θήβας.

Την ίδια εκτροπή θα ακολουθούν και οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Λαμία. Σημειώνεται πως η εν λόγω κίνηση μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Θήβας γίνεται χωρίς την πληρωμή πλευρικών διοδίων.

Αντίστοιχα, ο οδηγοί με κατεύθυνση προς προς Αθήνα, θα εξέρχονται στον Α/Κ Ριτσώνας και μέσω του αριστερού παράπλευρου και τη χρήση κατάλληλων προσωρινών σημάνσεων, θα οδηγούνται στον Ημικόμβο Σχηματαρίου (Τανάγρας), από όπου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο. Την ίδια εκτροπή θα ακολουθούν και οι οδηγοί με αφετηρία την Ριτσώνα που επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

image_pdfimage_print

Νέα Οδός

Ποιοί θα πληρώσουν τελικά τα “κλειστά” διόδια στη Βαρυμπόμπη;

Νίκος Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναταράξεις προκαλεί η πιθανότητα τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στην εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Η μελέτη αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων συζητήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εχθές και σύμφωνα με πληροφορίες καταψηφίστηκε ομόφωνα. Στην λειτουργία διοδίων αντιτίθενται οι Δήμοι της περιοχής. Η προσπάθεια αδειοδότησης των συγκεκριμένων διοδίων έχει ξεκινήσει από το 2014.

Για το θέμα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σημειώνουν δεν υπάρχει πρόθεση για να προχωρήσει ένα τέτοιο πλάνο ωστόσο εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η λειτουργία διοδίων στην περιοχή, υπάρχει στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου. Για την μη λειτουργία τους, η εταιρεία παραχώρησης Νέα Οδός αποζημιώνεται από την τροποποιημένη σύμβαση παραχώρησης με ένα ποσό που αγγίζει τα 18 εκατ.ευρώ ετησίως (εκκαθάριση γίνεται κάθε έξι μήνες με ποσό περίπου 9 εκατ.ευρώ).

Το ποσό αυτό αφορά τη μη λειτουργία των πλευρικών σταθμών Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου αλλά και του μετωπικού σταθμού διοδίων στον συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι-Χαλκίδα.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως αν τελικά φτάσουμε στο σημείο να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν οι πλευρικοί σταθμοί, το κόστος διέλευσης θα είναι μισό ευρώ (50 λεπτά).

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί θα πληρώνουν το πενηντάλεπτο σε 2 από τις 4 εξόδους. Δηλαδή, ο οδηγός που κινείται ανοδικά στην εθνική οδό και θα βγαίνει στον κόμβο Βαρυμπόμπης θα πληρώνει 50 λεπτά.

Ο οδηγός όμως που θα βγαίνει από τον κόμβο Βαρυμπόμπης στον Κηφισό με κίνηση προς βόρεια δεν θα πληρώνει κάποιο αντίτιμο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα απέναντι πλευρικά διόδια.

Τώρα, μετά την απόρριψη της μελέτης από την Περιφέρεια Αττικής η μελέτη με τους τροποποιημένους όρους θα ξαναγυρίσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να κριθεί και να εγκριθεί.

Ακολούθως μετά, θα σταλεί στο υπουργείο Υποδομών προκειμένου η αντίστοιχη διεύθυνση να εφαρμόσει τους τροποποιημένους περιβαλλοντικούς όρους. Εδώ έχουμε δύο πιθανότητες.

Η πρώτη είναι το ελληνικό δημόσιο να συνεχίσει να καταβάλλει στην Νέα Οδό την προβλεπόμενη ετήσια αποζημίωση.

Η δεύτερη είναι η προχωρήσει η τοποθέτηση διοδίων παρά την αρνητική στάση της Περιφέρειας Αττικής.

Τι προβλέπεται στις μελέτες

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, συνολικού κόστους 17,3 εκατ.ευρώ, θα γίνει ανασχεδιασμός του ανισόπεδου κόμβου Βαρυμπόμπης. Η σημερινή γέφυρα θα γκρεμιστεί και θα κατασκευαστεί μία νέα γέφυρα με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση με δύο round about σε κάθε άκρο ενώ θα δημιουργηθεί μία πλατεία στο τέλος της υπόγειας διάβασης στις Αδάμες για τις κυκλοφοριακές ανάγκες προς Αθήνας.

Επίσης προβλέπεται ανακατασκευή του κόμβου Καλυφτάκη ώστε να εξυπηρετεί όλες τις κινήσεις αλλά και αλλαγές στην έξοδο στο ύψος του Λαϊνόπουλου.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας σε Αφίδνες, Βαρυμπόμπη και Άγ. Στέφανο

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Όχημα περιπολίας Νέας Οδού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο αστικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Αφιδνών, Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 26 Μαΐου έως την Κυριακή 30 Αυγούστου, καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 21:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί της επομένης, στο τμήμα από τον Α/Κ Αγ. Στεφάνου έως και το Σταθμό Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία και στο τμήμα από το Σταθμό Διοδίων Αφιδνών έως και τον Α/Κ Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μια λωρίδα κατ’ ελάχιστον.

Τις ημέρες από Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 06:00 έως και την και Τρίτη 9 Ιουνίου, καθώς και από την Παρασκευή 14 έως την Κυριακή 16 Αυγούστου δε θα εκτελεστούν εργασίες. Σημειώνεται ότι κάθε ημέρα, μετά το πέρας των εργασιών και μέχρι την επανέναρξή τους, το σύνολο του οδοστρώματος θα αποδίδεται κανονικά σε κυκλοφορία.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Νέα Οδός

Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Α/Κ Καλυφτάκη, Τατοΐου και Λυκόβρυσης

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Όχημα περιπολίας Νέας Οδού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο αστικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στους Ανισόπεδους Κόμβους (Α/Κ) Καλυφτάκη, Τατοΐου και Λυκόβρυσης (Πύρνας) με σκοπό τη διενέργεια εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, από την Τρίτη 19 έως το Σάββατο 23 Μαΐου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Οι ασφαλτικές εργασίες που είναι σε εξέλιξη στον Α/Κ Καλυφτάκη, ολοκληρώνονται τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Μαΐου στις 06:00.

Από το βράδυ της Τρίτης 19 Μαΐου στις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου, θα υλοποιηθούν εργασίες στον κλάδο εξόδου στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία στον Α/Κ Τατοΐου.

Κατά το ανωτέρω διάστημα, οι οδηγοί θα κατευθύνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων στον επόμενο Ανισόπεδο Κόμβο Λυκόβρυσης (Πύρνας) και μέσω του παράπλευρου δικτύου θα οδηγούνται έως τον Α/Κ Τατοΐου.

Από την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 22:00 το βράδυ έως την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 06:00 το πρωί και από την Πέμπτη 21 στις 22:00 έως την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 06:00 το πρωί θα υλοποιηθούν εργασίες στην κάθετη οδό του Α/Κ Λυκόβρυσης (Πύρνας) με κατεύθυνση προς Λυκόβρυση.

Οι οδηγοί θα κατευθύνονται μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων στον επόμενο Ανισόπεδο Κόμβο Τατοΐου μέσω του παράπλευρου δικτύου. Σημειώνεται ότι κάθε ημέρα, μετά το πέρας των εργασιών και μέχρι την επανέναρξή τους, το σύνολο του οδοστρώματος θα αποδίδεται κανονικά σε κυκλοφορία.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα