Newsroom

Νέα λεωφορειακή γραμμή ιδρύει ο ΟΑΣΑ στο Κορωπί.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την ίδρυση της λεωφορειακής γραμμής 311 «Στ. Κορωπί – Καλύβια». Η νέα γραμμή που θα τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα 14 Απριλίου, θα διασυνδέει τον Δήμο Σαρωνικού με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, η λεωφορειακή γραμμή 311 θα συνδέει τον σταθμό «Κορωπί» του Προαστιακού με την περιοχή των Καλυβίων και το Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Το συνολικό μήκος της διαδρομής της κυκλικής λεωφορειακής γραμμής «311» είναι 33,2 χιλιόμετρα.

Η επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΑΣΑ για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών περιφερειακών δήμων της Αττικής, με πρόσφατα παραδείγματα την ίδρυση λεωφορειακών γραμμών στους Δήμους Μαραθώνα και Μαρκόπουλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γιώργος Σπηλιόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η νέα λεωφορειακή γραμμή που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Σαρωνικού και θα τεθεί σε λειτουργία τη Δευτέρα, υπό την επίβλεψη του ΟΑΣΑ, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την κάλυψη των διευρυμένων συγκοινωνιακών αναγκών της Αττικής. Βασική μας επιδίωξη είναι η βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών και η αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος αστικών συγκοινωνιών, δίνοντας έμφαση στη διαλειτουργικότητα και συμπληρωματικότητα των μέσων μεταφοράς».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV