Connect with us

Εταιρικά Nέα

Νέα έργα 2,2 εκ. ευρώ σε Ελλάδα και εξωτερικό για την ΕΔΡΑΣΗ

Avatar

Δημοσιεύθηκε

στις

Eργα γεωτεχνικού αντικειμένου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος ανέλαβε πρόσφατα και εκτελεί η Εδραση-Χ.Ψαλλίδας ΑΤΕ, με το συμβατικό τους αντικείμενο χωρίς ΦΠΑ να ανέρχεται σε 2.238.823,00 ευρώ, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας σε ενημέρωση προς το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της Ρουμανική εταιρεία EDRASIS CONSTRUCT GRUP S.r.l. ανέλαβε την εκτέλεση επτά νέων έργων συνολικού συμβατικού αντικειμένου 2.870.350,00€ πλέον ΦΠΑ.

Τα έργα αυτά είναι:

1)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: J & P – AVAΧ Α.Ε.
Κατασκευή πασσάλων στο Έργο του Προαστιακού στην περιοχή της νέας Σιδηροδρομικής Στάσης του Διακοπτού.
Διάρκεια εργασιών: 8 μήνες

2)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΕΛ.ΠΕ Α.Ε.
Κατασκευή διδύμου Μικροσήραγγας & Σωληνωμένης Διάτρησης Αποχέτευσης Ομβρίων στα ΕΛ.ΠΕ Ασπροσπύργου.
Διάρκεια εργασιών: 1 1/2  μήνας

3)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: INTRAKAT Α.Ε.
Θεμελίωση μέσω πασσάλων για την κατασκευή 5 σιλό. Κατασκευή πασσάλων Φ1200.
Διάρκεια εργασιών: 2 μήνες

4)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΡΥΘΜΟΣ Α.Ε.
Εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού διώροφου κτιρίου με υπόγειο και κατασκευή του φέροντα οργανισμού ενός επιπλέον ορόφου.
Διάρκεια εργασιών: 5 μήνες

5)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.) – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΝΑΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ( Ε.Σ.Ν.Ε.Α.)
Εργασίες ενίσχυσης,συντήρησης, θεμελίωσης στεγάστρου προστασίας ναού Επικούριου Απόλλωνα Βασσών.
Διάρκεια εργασιών: 1 μήνα

6)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: E.M.D. CONSTRUCTION Α.Ε.
Νέο διώροφο κτήριο καταστήματος τροφίμων με αποθήκες και υπόγειο γκαράζ, αντιστήριξη πρανών με την μέθοδο Berlinoise στην Καλαμάτα.
Διάρκεια εργασιών: 3 μήνες

7)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Κ/Ξ ΕΥΒΟΚΑΤ Α.Ε. – SICAP S.A.
Αποκατάσταση κατολισθήσεων οδού Αγ.Δημήτριος – Καλλιανοι, κατασκευή μικροπασσάλων.
Διάρκεια εργασιών: 2 ½  μήνες

8)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.
Κατασκευή οδού ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ τεχνικού Τ1 & οδού Αεροδρομίου, κατασκευή φρεατοπασσάλων Φ1200 και Φ1500.
Διάρκεια εργασιών: 3  μήνες

9)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΠΥΛΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Κατασκευή χαλικοπασσάλων στον Αής Αλιβερίου.
Διάρκεια εργασιών: 1  μήνας

10)   ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: Κ/Ξ  J & P AVAX Α.Ε.- GHELLA S.p.A.
METΡΟ – Επέκταση της γραμμής 3, Τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς. Εργασίες πασσάλων & αντιστηρίξεων στο Χαϊδάρι.
Διάρκεια εργασιών: 7  ½  μήνες

11)   ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.
Κατασκευή φρεάτων άντλησης στην Γυρτώνη Ν.Θεσσαλίας.
Διάρκεια εργασιών: 2  μήνες

12)   ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.
Εργασίες κατασκευής μικροπασσάλων θεμελίωσης και αντιστήριξης πρανών επί της οδού Β.Ηρακλείου στην Θεσσαλονίκη.
Διάρκεια εργασιών: ~ 3 μήνες

Επίσης, η κατά 100% θυγατρική της Ρουμανική εταιρεία EDRASIS CONSTRUCT GRUP S.r.l. ανέλαβε την εκτέλεση επτά (7) νέων έργων συνολικού συμβατικού αντικειμένου 2.870.350,00€ πλέον Φ.Π.Α. και συγκεκριμένα:

1)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: STRABAG SRL
Εργασίες Θεμελίωσης 17 ανεμογεννητριών, στην περιοχή Καζίμτσια.
Διάρκεια εργασιών: 3 μήνες

2)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: CONVAS CONSTRUCT SRL
α) Εργασίες Θεμελίωσης Πασσάλων για την κατασκευή σούπερ-μάρκετ KAUFLAND, στο Ναβοντάρι.
Διάρκεια εργασιών: 2 μήνες
β) Εργασίες Θεμελίωσης Πασσάλων και Βελτίωσης εδάφους, για την κατασκευή σούπερ-μάρκετ KAUFLAND, στο Γκαλάτσι.
Διάρκεια εργασιών: 4 μήνες

3)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: BIOROMOIL SRL
Εργασίες Βελτίωσης εδάφους, για τις εγκαταστάσεις μονάδας παραγωγής BIODIESEL, στην ΜπραΪλα.
Διάρκεια εργασιών: 3 μήνες

4)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: ENERCON GMBH
Ειδικές Δοκιμαστικές Φορτίσεις πασσάλων σε συνεργασία με την FUGRO, στην Καζίμτσια.
Διάρκεια εργασιών: 2 μήνες

5)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: FCC CONSTRUCTION SA-ASTALDI SPA
Βελτίωση του εδάφους, Κατασκευή Στραγγιστηρίων, στην Κωνστάντζα.
Διάρκεια εργασιών: 3 μήνες

6)      ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ: JV FCC, ALPINE, AZVI
Πάσσαλοι, Αγκύρια, Πασσαλοσανίδες και άλλες Ειδικές θεμελιώσεις για την κατασκευή της Σιδηροδρομικής Γραμμής, στην Σιγκισοάρα.
Διάρκεια εργασιών: 12 μήνες

Πηγή:www.capital.gr

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Εταιρικά Nέα

Η Siemens Ελλάδος απέκτησε την Πιστοποίηση του Great Place to Work

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Γραφεία Siemens

Η Siemens Ελλάδος απέκτησε μια σημαντική πιστοποίηση, η οποία την κάνει ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς αφορά την κινητήρια δύναμη των δραστηριοτήτων της που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους της: με χαρά ανακοινώνει ότι έγινε κάτοχος της Πιστοποίησης του Great Place to Work®, (CERTIFIED by Great Place to Work®).

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αφορά από κοινού τις εταιρείες Siemens A.E. και Siemens Mobility A.E. Βασικό πυλώνα αποτελεί η εμπειρία των εργαζομένων από το περιβάλλον εργασίας, όπως αυτή αξιολογείται άμεσα, ανώνυμα και εμπιστευτικά, ενώ η όλη διαδικασία είναι αδιάβλητη και περιλαμβάνει μια μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση των χαρακτηριστικών της εταιρείας, από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas.

«Η καλή εμπειρία των εργαζόμενων στο εργασιακό τους περιβάλλον είναι δομικό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας. Επιθυμία μας είναι να κάνουμε τους ανθρώπους μας να αισθάνονται μέλη του παγκόσμιου οικοσυστήματος της Siemens και να νιώθουν ότι συμβάλλουν προσωπικά στην επιτυχία της εταιρείας ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται οι ίδιοι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτή η πιστοποίηση έρχεται σαν επιστέγασμα των προσπαθειών μας και μας δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος & CEO της Siemens Α.Ε.

Ο κ. Χρήστος Γεωργίου, CEO της Siemens Mobility A.E. ανέφερε:

«Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Ο στόχος αυτός όμως δεν θα ήταν εφικτός χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εργαζομένων. Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε λύσεις υψηλής τεχνολογίας στους πελάτες μας χάρη στο ταλέντο, τη γνώση και την προσήλωση των ανθρώπων μας και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες. Η πιστοποίηση αυτή δείχνει ότι το συναίσθημα είναι αμφίδρομο και αποτελεί κίνητρο για εμάς να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον».

Η Siemens Ελλάδος αναγνωρίζει την αφοσίωση, τη δέσμευση και την προσφορά όλων των εργαζομένων και τους ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη τους και τη συμβολή τους στην κοινή επιτυχία και στη χάραξη του οράματος της Siemens για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που υπηρετεί.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Σε στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η ΒΕΑΤ

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

BEAT Λογότυπο

Νέο, αναβαθμισμένο σύστημα πληρωμών για τους οδηγούς ταξί που είναι εγγεγραμμένοι στην εφαρμογή της ΒΕΑΤ, δημιούργησε η εταιρεία σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω καρτών που είναι ήδη συνδεδεμένες με τη ΒΕΑΤ εφαρμογή του εκάστοτε επιβάτη. Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές για διαδρομές στην πλατφόρμα της ΒΕΑΤ ξεπερνούν το 35% του συνόλου. Οι οδηγοί στη συνέχεια μπορούν να στείλουν το υπόλοιπο που έχει δημιουργεί από ηλεκτρονικές πληρωμές διαδρομών στην τράπεζά τους, όποτε εκείνοι το επιθυμούν, με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από την εφαρμογή του οδηγού.

Με τη νέα αυτή συνεργασία για το σύστημα πληρωμών, η ΒΕΑΤ αναβαθμίζει την εμπειρία του οδηγού, κάνοντας τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων πιο γρήγορη και με ευνοϊκότερες χρεώσεις. Πλέον οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία μπορούν να έχουν τα χρήματά τους διαθέσιμα καθημερινά και μάλιστα εντός λίγων ωρών, ανεξαρτήτως τράπεζας που χρησιμοποιούν. Με τη ΒΕΑΤ συνεργάζονται περισσότεροι από 8.000 οδηγοί ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

“Έχουμε δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τις πληρωμές των χιλιάδων οδηγών που συνεργάζονται μαζί μας”, εξηγεί ο κ. Βασίλης Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής της ΒΕΑΤ στην Ελλάδα. “Ο επαγγελματίας οδηγός θέλουμε να μπορεί να λαμβάνει τις εισπράξεις του άμεσα, και όποτε εκείνος το επιθυμεί, χωρίς να παρεμβάλλεται ο ανθρώπινος παράγοντας ή χρονοβόρες διαδικασίες. Με αυτόν τον τρόπο νιώθει σιγουριά ότι τα χρήματά του είναι πάντα διαθέσιμα. Αυτό το έχουμε πετύχει. Η νέα μας συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί συνέχεια μιας σειράς στρατηγικών συμμαχιών, στις οποίες έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε για τη διαμόρφωση της αγοράς μετακινήσεων του Αύριο. Παράλληλα, είναι και μια κίνηση έμπρακτης στήριξης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς μέχρι σήμερα για τις πληρωμές μας συνεργαζόμασταν με τραπεζικό ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα την Ολλανδία. Με τη νέα συμφωνία, κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς όφελος των οδηγών, καθώς οι συναλλαγές θα γίνονται ταχύτερα και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για εκείνους”, συμπληρώνει.

Ο κ. Σπύρος Αρμενιάκος, Senior Director στη Διεύθυνση Merchant Acquiring & e-Payments της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

“Η επιχειρηματική απόφαση της ΒΕΑΤ να μεταφέρει τις πληρωμές των οδηγών-συνεργατών της στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα στην Τράπεζά μας, αποτελεί την απαρχή μίας εξελισσόμενης συνεργασίας βασιζόμενης σε τραπεζικές και τεχνολογικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Η συνεργασία με την BEAT επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά πως η Τράπεζα Πειραιώς, συνδυάζοντας πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών, μπορεί να εξυπηρετήσει τις εξειδικευμένες ανάγκες των συνεργατών της, παρέχοντας υψηλού επιπέδου προϊόντα και υπηρεσίες και διακεκριμένη εξυπηρέτηση, με επίκεντρο τους πελάτες ή συνεργάτες των πελατών μας”.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Εταιρικά Nέα

Αύξηση του κύκλου εργασιών για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Α’ τρίμηνο – «Πλώρη» για 2,8 GW ΑΠΕ στην πενταετία

ypodomes team

Δημοσιεύθηκε

στις

από

Αύξηση του κύκλου εργασιών και της συνολικής λειτουργικής κερδοφορίας προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) σημείωσε ο Όμιλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2020 της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαμορφώνονται ως εξής:

Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 89 εκατ. ευρώ, έναντι 82,8 εκατ. ευρώ το περσινό α’ τρίμηνο, αυξημένες κατά 7,5%.

Αναλυτικά:

Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 76,2 εκατ. ευρώ έναντι 65,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αυξημένα κατά 17%. Τα έσοδα από τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκαν σε 8,9 εκατ. ευρώ, έναντι 10,5 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 0,5 εκατ. ευρώ έναντι 0,6 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2020. Τα έσοδα από τον τομέα των παραχωρήσεων διαμορφώθηκαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, στην προηγούμενη χρονιά.

Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA)1 ανήλθε σε 61,3 εκατ. ευρώ, έναντι 53,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, αυξημένη κατά 13,7%. Τα συνολικά λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ)1 ανήλθαν σε 44,2 εκατ. ευρώ έναντι 42 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένα κατά 5,3%. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 25,4 εκατ. ευρώ έναντι 30 εκατ. ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 15,5%. Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας, διαμορφώθηκαν στα 19,6 εκατ. ευρώ, έναντι 24,1 εκατ. ευρώ το 2019, μειωμένα κατά 18,5%.

Η καθαρή δανειακή θέση1 του Ομίλου (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα) στο τέλος του α΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στα 747,3 εκατ. ευρώ έναντι 716,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, αυξημένη κατά 31 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων επενδυτικών δαπανών.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέρχεται στις 31/3/2020 σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη. Ο Όμιλος διαθέτει, επίσης, υπό κατασκευή ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 550 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.938 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στόχος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας να προσεγγίσει τα 2.800 MW μέσα στη επόμενη πενταετία.

image_pdfimage_print
συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Ετικέτεςδημοφιλη θεματα