Newsroom

Άλλο ένα σημαντικό βήμα έγινε στο νησί της Κω για την υλοποίηση project ανάπλασης κτιρίου σε πεντάστερο πολυτελές ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το επενδυτικό σχέδιο το οποίο κατατέθηκε από την εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ ΙΚΕ, GELSOMINO, και το οποίο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προβλέπει την ανάπλαση και μετατροπή διατηρητέου κτιρίου στην πόλη της Κω, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων το οποίο θα διαθέτει οκτώ δωμάτια και σουίτες που θα αποτελούνται από 16 κλίνες τουλάχιστον.

Το επιλέξιμο κόστος του έργου εκτιμάται στα 908.541,17 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 908.541,17 ευρώ.

Επενδύσεις της εταιρείας

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις ανακατασκευής κτιρίου το οποίο έχει μισθωθεί η εταιρεία ΚΟΥΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΚΕ και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από την παραλία του νησιού.

Επίσης η αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την ανάπλαση διατηρητέου κτιρίου στην οποία προχώρησε η εταιρεία στην πόλη της Κω, η ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ ΙΚΕ έχει ήδη στο δυναμικό της στο νησί τα ξενοδοχεία Aqua Blu Boutique Hotel & Spa και το Pelagos Suites Hotel. 

Η εκμίσθωση

Ο διαγωνισμός για την αρχική αξιοποίηση διατηρητέου κτιρίου της πόλης το οποίο είναι γνωστό στους κατοίκους του νησιού ως “ΆΚΤΑΙΟΝ” ολοκληρώθηκε το 2017.

Στον διαγωνισμό αυτό πλειοδότησε η εταιρεία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΣ ΙΚΕ, η οποία ανέλαβε και την υποχρέωση ανακατασκευής του κτιρίου.

Το μίσθωμα το οποίο εισπράττει ο Δήμος της Κω για το κτίριο είναι μηνιαίως στα 6.500 ευρώ ενώ η διάρκεια της εκμίσθωσης του ακινήτου έχει συμφωνηθεί για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Ο επιχειρηματίας που ανέλαβε την αξιοποίηση του ακινήτου το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο της Ιταλοκρατίας στις αρχές του αιώνα και το οποίο αρχικά χρησίμευε ως ξενώνας για αξιωματικούς του Ιταλικού στρατού, δήλωσε πως η απόφαση για επένδυση στο συγκεκριμένο ακίνητο οφείλεται στο γεγονός ότι το κτίριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική ιστορία και κοινωνία του νησιού αλλά και στις προσωπικές εμπειρίες του ίδιου κατά την διάρκεια των παιδικών του χρόνων.

Το ιστορικό κτίριο τώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Albergo Gelsomino όπως είναι τώρα γνωστό ήταν και παραμένει από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του νησιού της Κω και χτίστηκε κατά την διάρκεια του έτους 1928.

Μετά από 90 ολόκληρα χρόνια το κατάλυμα έχει ανακαινιστεί σε τεράστια βαθμό ώστε ο χαρακτήρας και η αρχική του γοητεία να είναι και πάλι προφανείς.

Το κατάλυμα βρίσκεται πλησίον της παραλίας και έχει θέα το Αιγαίο Πέλαγος με την εντυπωσιακή θέα της απέναντι ακτής αλλά και της πόλης της Κω.

Η κύρια είσοδος του καταλύματος βρίσκεται στην οδό Ακτή ενώ από την πίσω πλευρά του κτιρίου υπάρχει πρόσβαση προς στην θάλασσα.

Τμήμα της διακόσμησης του ιστορικού κτιρίου υλοποιήθηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα R. Petracco στις αρχές του αιώνα.

Ο χαρακτήρας του καταλύματος και η τεχνοτροπία στον εσωτερικό χώρο αποτελεί συνδυασμό κλασικής κομψότητας αλλά με πινελιές σύγχρονης τέχνης.

Οι 6 σουίτες Junior που υφίστανται τώρα και τα άλλα δύο Executive Loft είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίζουν για το δικό τους προσωπικό στυλ.

Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι τα ψηλά ταβάνια και τα ψηλά παράθυρα τα οποία βλέπουν προς την θάλασσα και την κεντρική λεωφόρο.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καταλύματος είναι το εστιατόριο και το αποκλειστικό beach club, το οποίο δίνει αίσθηση πολυτέλειας μιας και συνδυάζει χαρακτηριστικά του παρελθόντος και του μέλλοντος.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV