Newsroom

‘Αλλη μια έκταση θα περάσει στον Δήμο Ελευσίνας, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αγοράς της. Πρόκειται για την εμβληματική «Όαση» στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η ανάπλαση για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου αναψυχής.

Η συνολική έκταση της περιοχής ενδιαφέροντος ανέρχεται σε 20.543 τμ, εκ των οποίων τα 12.309 τμ, που αποτελούν και την επιφάνεια αγοράς, είναι ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας και τα 8.234 τμ είναι ιδιοκτησίας του δήμου. Ουσιαστικά θα αγοραστούν τρία οικοδομικά τετράγωνα στο ποσό του 1.062.268 ευρώ, μέσω χρηματοδότησης που έχει εξασφαλίσει η δημοτική Αρχή.
Στην ευρύτερη περιοχή εκτελούνται ήδη έργα υποδομής, όπως διανοίξεις δρόμων, κατασκευή πεζοδρομίων κά, με στόχο την αναβάθμισή της και τη δημιουργία του μεγαλύτερου πάρκου αναψυχής στην Ελευσίνα.

«Η “Όαση” είναι ένας χώρος που έχει συνδεθεί με χιλιάδες αναμνήσεις για εμάς τους μεγαλύτερους και ελπίζουμε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες για τους νεότερους», ανέφερε ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου και συνέχισε: «Μετά την έγκριση της απευθείας αγοράς στο δημοτικό συμβούλιο, ξεκινούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ενώ έχουν προηγηθεί και συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκουν τα 12 στρέμματα της συνολικής έκτασης, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Ο δήμος μας λοιπόν, θα αποκτήσει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της πόλης. Έναν τεράστιο χώρο πρασίνου και υπαίθριας άθλησης. Και επειδή όλες οι διαδικασίες στα δημόσια πράγματα χρειάζονται αρκετό χρόνο για να γίνουν, έχουμε στα άμεσα σχέδιά μας και πριν την οριστική ανάπλαση της “Όασης”, να διαμορφώσουμε τον χώρο, ώστε να είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό».

Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης, πρόσθεσε: «Κατά την περίοδο 1968-1973 εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου Πόντιοι που ήρθαν στην πόλη μας από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι λόγοι που εγκαταστάθηκαν στην Ελευσίνα ήταν κυρίως βιοποριστικοί, μιας και η πόλη μας ήταν βιομηχανική και έδινε δυνατότητες για φτηνή ανειδίκευτη εργασία. Στην ίδια περιοχή εγκαταστάθηκαν εκείνη την περίοδο εσωτερικοί μετανάστες, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Η εγκατάσταση τους, λόγω απουσίας πολεοδομικού σχεδίου, έγινε άναρχα, χωρίς σχέδιο με έλλειψη βασικών υποδομών και χαμηλού κόστους κατασκευές. Ακόμα και σήμερα η περιοχή είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες όχι μόνο της πόλης, αλλά και όλης της Αττικής. Να σημειωθεί ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα, λόγω της γειτνίασης της περιοχής με τον Σαρανταπόταμο, δύο φορές έχει πλημμυρίσει θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Στον σχεδιασμό μας είναι η δημιουργία ενός χώρου πρασίνου, αθλοπαιδιών και παιδικών χαρών, που θα λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής και θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής».

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ

  • Ακολουθήστε το ypodomes.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για τις υποδομές στην Ελλάδα
  • Αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, ακολουθήστε μας στο LinkedIn
  • Εγγραφείτε στο Ypodomes Web TV